Pasen & Lente

Paasdecoratie-ideeën 2015 – maak mooie dingen voor de paastafel

paasdecoratie-ideeën 2015 paastafel-groen-wit-verse-bloesem-takjes-cress

De mooi gedekte tafel is een belangrijk onderdeel van Pasen. De tafeldecoraties voor Pasen zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar hebben ook hun eigen symboliek. Bemachtig de benodigde materialen en bekijk deze creatieve exemplaren Ideeën voor paasdecoratie die uw feest mooi en onvergetelijk kunnen maken. Hieronder leest u hoe u kleurrijke paaseieren, verse bloemen en konijnenfiguren aan tafel kunt schikken en welke kleuren het beste passen bij de paastafel.

Paasdecoratie-ideeën 2015 – kleurencombinaties

paasdecoratie-ideeën 2015 paastafel-geel-wit-zwart-bril

De meest populaire kleuren voor tafeldecoratie met Pasen zijn geel en groen. De eerste is een symbool van vreugde en de zon, terwijl de groene kleur wordt geassocieerd met het ontwaken van de natuur na de lange wintermaanden. Beide zien er perfect uit op een wit tafelkleed als achtergrond, waardoor een vrolijke sfeer ontstaat. Fijne pastelkleuren zoals lila, roze en babyblauw blijven ook in 2015 erg populair en werken rustgevend.

Paasdecoratie-ideeën 2015 – Paassymbolen

paasdecoratie-ideeën 2015 paastafel-groen-oranje-bestek-lint-groen-blad-ei

Wees niet bang om te experimenteren met kleurrijke tafeldecoraties. Als je een mooie achtergrond creëert met warme pasteltinten, dan kun je decoraties in verschillende kleuren gebruiken. Gele kuikens en kleurrijke paaseieren zorgen niet alleen voor een vrolijke sfeer rond de paastafel, maar kunnen ook de symboliek van Pasen benadrukken. Je kunt je ook aan het gekozen kleurenschema voor de recepten houden, bijvoorbeeld bij spinaziemuffins of taarten met geel glazuur. Een onmisbaar element van de tafeldecoratie, die het nieuwe begin van de natuur symboliseert, is de waterkers. Het kan in een decoratieve kom worden geplant en gecombineerd met gekleurde eieren.

Elegante decoratie voor de paastafel

paasdecoratie-ideeën 2015 paastafel-pastelkleuren-slinger-bloemen-make-yourself

Als je een echt elegante sfeer wilt creëren aan de paastafel, kies dan voor gerechten en gerechten in een elegante, klassieke stijl. Groene glazen of glazen van gerookt glas kunnen als kleuraccent dienen. Ook verse bloemen brengen met succes kleuraccenten. Een boeket lila baardirissen in een stijlvolle glazen vaas op de achtergrond van het sneeuwwitte servies zal uw gasten zeker verbazen.

Een grasmat in het midden van de tafel als accent

Paasdecoratie-ideeën 2015 gele plaat-onderzetter-maak-je-zelf-bieslook-servetring

Kwartel- en kippeneieren op een grasmat leggen en voila! Je belangrijkste element van de paasdecoratie is klaar. Ronde gele bordenonderzetters zijn perfecte metgezellen voor groene glazen en zijn een prachtige achtergrond voor porseleinen borden. Het witte servet op het bord was vastgebonden met bieslook.

Geef papieren servetten niet op

Ideeën voor paasdecoratie 2015 -tafel-kleurrijke-gerechten-serviette-bloemmotieven

Papieren servetten met prachtige motieven geven extra charme aan de tafeldecoratie en alles mag er minder formeel uitzien. Speel niet alleen met kleuren en motieven, maar ook met materialen. De semi-transparante roze glasplaat laat de prachtige bloemmotieven van het servet doorschijnen.

Zelf plaatskaarten maken

Pasen-decoratie-ideeën-2015-plaats-kaart-kwartel ei-bast lint-nest

Maak een schattig nestje van raffia lint en leg er een klein kwarteleitje in. Schrijf de naam van je gast op een kaart en leg deze op het bord onder het nest.

Zelf servetringen maken

Pasen decoratie-ideeën 2015 Pasen tafel-servet-ring-bast-lint-make-yourself

Knip drie lange stukken bastlint af en leg ze op tafel. Bind de drie uiteinden in een knoop en begin met het vlechten van het lint. Knoop beide uiteinden opnieuw zodat beide knopen elkaar raken en rijg het voorbereide servet door de servetring.

Verrassingsei

paasdecoratie-ideeën-2015-paastafel-eierstof-verpakking

Knip een vierkant van stof met een stip- of streeppatroon. Leg het ei in het midden en verzamel alle uiteinden. Bind een dun lint net boven het ei en klaar is deze prachtige verpakking. Om te voorkomen dat de eieren gaan trillen, kun je ze in kleine glazen kandelaars doen.

Maak zelf een leuke plaatskaart

Paasdecoratie-ideeën 2015 plaats kaart-koekjes-maak-zelf-chocolade-lettertype

Maak met een dikke naald een gaatje door het koekje. Leid een stuk draad door het gat. Buig beide uiteinden van de draad zodat onze “plaatskaart” rechtop kan staan. Verberg de draad met een mooi lint. Schrijf de naam van uw gast op het koekje met gesuikerd schrift.

Geel en wit zien er fris en elegant uit

Pasen decoratie-ideeën 2015 tafel-geel-motieven-servet-tafelkleed

Paasdecoratie in shabby chic stijl

paasdecoratie-ideeën 2015 paastafel-landelijke-stijl-roze-grijs-kleurencombinatie

Paasdecoraties in blauw en paars

paasdecoratie-ideeën romantisch-idee-tafeldecoratie-blauw-paarse-tulpen-eieren

Paars en stippenpatroon

Paasdecoratie-ideeën paarse-kleur-tafelloper-cake-bloem-stippen

Idee voor tafeldecoratie

paasdecoratie-ideeën tafeldecoratie-mos-kaarsen-paaseieren

Ontbijttafel met Pasen

Paasdecoratie-ideeën ontbijttafeldecoratie-eieren-groene-planten-bloempot

Decoratie-idee met nesten

paasdecoratie-ideeën hart-paasnest-lente-bloemtak