Pasen & Lente

Paasdecoraties voor buiten – 40+ ideeën voor de tuin & entree

De paasdecoratie in je eigen vier muren is het nummer 1 onderwerp voor alle hobbyisten en hobbyisten. Het entreegebied met de deur en de tuin mogen echter zeker niet worden verwaarloosd. Als je inspiratie zoekt voor een uitnodigende tuin- en huisingang, dan vind je in dit artikel uitstekende ideeën voor paasdecoraties buiten.

Maak je eigen kleurrijke paasdecoraties voor buiten

paasdecoratie voor buitendecoratie tafeltuin blauw geel wit romantische vogelfiguren

Voor het naderende paasfeest is er geen behoefte aan uitgebreide en uitgebreide versieringen. Door simpelweg grappige decoratieve elementen en huishoudtextiel opnieuw te ontwerpen, kunnen er verrassende veranderingen optreden op terrassen en in de tuin. De buitenmeubelen kunnen worden gekruid met bijpassend textiel en worden een smaakvolle blikvanger. Brutale kleuren en sfeervolle patronen op zitmeubelen toveren direct een glimlach op je gezicht. Het grote verlangen naar licht en leven wordt weerspiegeld in de kleurrijke nuances van de paasdecoraties.

Ideeën voor sfeervolle paasdecoraties voor buiten en binnen

paasdecoratie voor buiten mos konijntje paasmand eieren tafeldecoratie

Grappige dierenfiguren kunnen aankomende gasten begroeten. Paashazen huppelen door de tuin en woonkamer. Knuffelige lammetjes en schattige kuikentjes van wol, vilt en andere felgekleurde stoffen zijn vooral leuk voor kinderen. In verschillende vormen en kleuren worden individuele kleine stukjes samengevoegd om een ​​charmant, uniek paasaccessoire te creëren.

Paasdecoraties van hout voor een natuurlijk design – 23 inspirerende ideeën

30 ideeën voor tuindecoraties voor Pasen – bekijk ze eens!

Knutselen met boomroosters voor Pasen – spannende knutselprojecten voor jong en oud

Voeg een paasbriefje toe aan de voortuin

paasdecoratie voor buiten voortuin idee konijnen roze geel blauwe narcissen

De lente brengt een vrolijke stemming, licht en levensvreugde. Buiten wordt het stilaan echt licht en gezellig. In het voorjaar kun je decoreren met natuurlijke materialen – schik bloemen, mos, takken en versier met zelfgemaakte decoraties.

Lentekleuren sieren de ingang van het huis

paasdecoratie voor buiten paaskrans kunstbloemen konijn

Als je je huis een paastintje wilt geven, kun je niet zonder de krans met zijn lentebloemen. Het is het beste om het boven de deur te hangen. De prachtige decoratie belooft een vredig, gezellig feest.

Paasarrangementen voor buiten

Arrangement met lentebloemen in een mand en steekschuim

Afspraken hoeven niet per se kunstmatig te zijn om buiten te kunnen blijven staan, maar mogen natuurlijk wel. Maar als je liever natuurlijke materialen gebruikt, kun je ze ook gebruiken om mooie arrangementen te maken die het terras, de veranda of de entree versieren. Als het weer meewerkt en je zelfs buiten koffie of lunch kunt nuttigen, kan zo’n arrangement ook als tafeldecoratie worden gebruikt.

Een mand met bloemen is gemakkelijk en snel te maken. Bekleed het eenvoudig met folie en vervolgens met steekschuim. Nu kunt u eventuele snijbloemen in het steekschuim steken nadat u het bevochtigd heeft. Buiten in de frisse lucht gaat het arrangement lang mee.

Ontwerp de terrastafel met een DIY lentedecoratie voor buiten

Maak je eigen paasarrangement met narcissen en een nestje voor de paastafel op het terras

Het voorbeeld van een lentedecoratie voor buiten op de foto hierboven is geweldig voor het decoreren van de terrastafel. Je hebt een krans, schaal, bakvorm of andere bak en narcissen nodig, evenals andere versieringen. Maak een krans van takjes en bloemendraad, iets groter in diameter dan de schaal, en plaats deze op de schaal nadat je deze hebt gevuld met een beetje aarde. Plant er vervolgens de narcissen (of andere lentebloemen) in, vul aan met aarde en versier de krans met andere versieringen.

Paasdecoraties voor buiten – versier het brandhout passend bij Pasen

Brandhout decoreren met gekleurde eieren en kaars in een vintage lantaarn

Een geweldig idee voor de lentedecoratie buiten is om het gestapelde brandhout te ontwerpen. Dus als dit in zichtbare nabijheid is, zou het een geweldige manier zijn om zelfs daar een paassfeer te creëren. En aangezien de winter op zijn einde loopt, zal de stapel niet zo hoog zijn dat je er versieringen op kunt hangen. En hiervoor kunt u gemakkelijk kant-en-klare decoraties gebruiken, zoals in onze voorbeelden:

Paasdecoraties voor buiten op het brandhout - lantaarn, paaseieren en hyacinten in een pot

Een lantaarntje of paasnestjes, beschilderde paaseieren en natuurlijk lentebloemen in potjes, die je momenteel voor weinig geld kunt krijgen. Verzamel een paar van dergelijke decoraties en spreid ze uit op het brandhout totdat je tevreden bent met het arrangement.

Paashaasdecoratie voor buiten met tuinkers

Decoratie idee met paashaas en tuinkers in bakjes voor op de vensterbank

Paashazen gebruiken voor de lentedecoraties buiten is vast al bij je opgekomen, maar zou je er ook aan gedacht hebben om ze te combineren met tuinkers. In een bakje geplant ziet de tuinkers eruit als vers gras. Het voordeel van wiet is echter dat je het ook kunt eten. Het is het beste om tuinkers in meerdere schalen tegelijk te zaaien, zodat je ze in groepen kunt zetten en decoreren met paashazen, paaseieren of wat je hartje begeert.

Gigantische paaseieren voor buiten

Oversized paaseieren als paasdecoratie voor buiten, knutselen met draad en plantenbloemen

Vind je de normale paaseieren niet opvallend genoeg voor in de tuin? Dan kun je ook grote paaseieren maken voor buiten. Een leuk idee voor deze paasdecoratie voor buiten zijn de modellen op de foto hierboven, die in een stadscomplex stonden, maar ook geschikt zijn voor in de huistuin. Je hebt ballonnen van elk formaat nodig in eivorm (afhankelijk van hoe groot de eieren moeten zijn), draad in elke kleur en lijm.

Na het opblazen van de ballon, doopt u het garen in de lijm en gebruikt u het om de ballon in te wikkelen. Als je tevreden bent met het patroon, laat je de lijm drogen en rustig uitharden. Dan barst de ballon en wat overblijft is het eivormige frame. U bent van harte welkom om hem in het midden open te knippen als u hem met voorjaarsbloemen zoals in het voorbeeld wilt planten en open wilt zetten.

Maak gigantische paaseieren voor het bloembed van papier-maché

Eieren van papier-maché als paas- en lenteversiering buiten

Op een vergelijkbare manier kan er ook aan deze papier-maché-eieren gesleuteld worden. Deze dienen echter op een beschutte plaats te staan ​​(bijvoorbeeld onder een afdak) zodat ze niet nat worden. Scheur de krant in langere stroken, die u vervolgens op de ballon plakt totdat deze volledig bedekt is. Laat deze eerste laag drogen, voeg dan een tweede en, als deze is opgedroogd, een derde toe. Vervolgens kun je het afgewerkte ei naar eigen wens vormgeven, bijvoorbeeld met acrylverf of de decoupache-techniek.

Zelf papier-maché-eieren maken voor het aankleden van het overdekte terras of veranda

Maak zelf paasversieringen voor je tuin – schattige kleine boom

Boompjes als paasversiering voor buiten met kunstmos en paaseieren van plastic

Deze paasdecoratie voor in de tuin is eenvoudig in een paar stappen te maken. Jij hebt nodig:

 • Piepschuim kegel
 • Houten stok
 • kunstmos
 • kunstmatige of geblazen en beschilderde eieren
 • Steekschuim
 • Octrooiaansprakelijkheid
 • Klei pot
 • Scharen en messen
 • optioneel: decoratief lint
 • hete lijm

Gebruik hete lijm om kunstmos op een kegel voor een boom te lijmen als paasdecoratie

Verdeel en fixeer met behulp van de gepatenteerde clips het mos langs de kegel totdat het volledig bedekt is. Snijd vervolgens het steekschuim zodat het in de pot past. Steek de houten stok in de kegel en vervolgens het andere uiteinde in het steekschuim. Gebruik dan hete lijm om hier en daar een paar eieren aan het mos te bevestigen.

Instructies voor het maken van een paasboom met mos en een piepschuimkegel

Als je wilt, kun je nu het zichtbare deel van de houten stok extra versieren. Wikkel het bijvoorbeeld in met een mooi lint of met klimop. Voel je vrij om iets anders te bedenken. Bij het maken van deze paasdecoratie voor buiten kunt u het steekschuim ook verbergen onder een laagje kunstmos. Dan zet je het mooie boompje voor de voordeur of op het terras.

Lente- en paasdecoraties voor buiten – decoratie-idee voor aan de deur

Alternatieve deurkrans met paraplu en kunstbloemen

Vergeet bij het decoreren van de buitenkant de deur zelf niet. Naast de typische ronde paaskrans voor op de deur zijn er tal van alternatieven die niet minder mooi zijn en makkelijk aan te sleutelen zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit idee, waarbij een gesloten paraplu eenvoudig wordt voorzien van kunstlentebloemen. Bevestig dan nog een haakje om hem op te hangen en klaar is de paasdecoratie voor buiten.

Lentedecoratie met tuinslang

Prachtige lentedecoratie voor in de tuin met tuinslang, bloemen en led-slingers

Gooi de oude tuinslang van vorig jaar niet weg want je kunt hem gebruiken voor deze leuke DIY lentedecoratie. Jij hebt nodig:

 • Tuinslang
 • 2 of 3 batterijgevoede LED-kerstverlichting, afhankelijk van de lengte
 • kabelbinders
 • Koperen pijp, 75 cm
 • kunstmatige lentebloemen en paasdecoraties naar believen
 • Schuimring
 • Draadknipper
 • schaar
 • dikke draad
 • Bevestiging van een gieter
 • hete lijm

Instructies voor het maken van een paasdecoratie voor de tuin met een tuinslang

Steek de buis gedeeltelijk in de slang. Hierdoor kun je de bovenkant met de lampen vormgeven zoals jij dat wilt. Rol de rest van de slang in een cirkel op en bind alle rijen aan twee tegenover elkaar liggende zijden samen met kabelbinders. Knip een stuk van elke gewenste maat uit de schuimring en bevestig het aan de slang met een kabelbinder.

Boor de bevestiging van een gieter en bevestig de kerstverlichting

Nu kun je het foam met de bloemen vormgeven door ze er simpelweg in te plakken. Als je wilt, kun je hete lijm gebruiken om andere decoraties toe te voegen, zoals paaseieren, om een ​​mooie paasdecoratie voor buiten te maken. Pak dan het gieteropzetstuk en vergroot enkele gaatjes met een schroevendraaier, mes of ander gereedschap. Rijg een ketting van licht van onderen door een van de gaten en dan door een tweede. Als de kerstverlichting erg lang is, kun je een ervan gebruiken voor meerdere gaten.

Originele DIY buitendecoratie voor Pasen of voor de lente

U kunt indien nodig meer gaten toevoegen totdat u tevreden bent met de hoeveelheid “waterstralen”. Vorm vervolgens het uiteinde van de slang naar wens en lijm het opzetstuk op zijn plaats met de hete lijm. De lichtjes zouden nu de bloemen moeten bereiken en eruit zien alsof het water uit de slang is. Je kunt de afgewerkte lentedecoratie overal in de tuin plaatsen (bijvoorbeeld met een houten stok) of ophangen (bijvoorbeeld aan de huismuur). Je kunt ook een gieter gebruiken in plaats van een slang.

Tinker kleurrijke kerstverlichting als paasversiering voor buiten

Verander kleurrijke plastic eieren in een gloeiende slinger

Over lichtjes gesproken: wat dacht je van een leuke DIY-paasslinger gemaakt van plastic eieren? Omdat de eieren van plastic zijn, zijn ze weerbestendig en perfect voor buiten, maar dat betekent natuurlijk niet dat je ze ook niet binnen kunt gebruiken. Boor voorzichtig kleine gaatjes in de eieren met een boortje, maar deze mogen niet te groot zijn zodat de lampen daarna stevig vast zitten.

Eenvoudige paasdecoratie voor buiten met plastic eieren en kerstverlichting

Je kunt ook een beetje hete lijm gebruiken om ze op hun plaats te fixeren, maar overdrijf niet met de hoeveelheid, want de lijm moet niet te opvallend zijn als de paaseierenslinger later hangt. Hang de paasdecoraties voor buiten op de overkapping of langs de voordeur, wikkel ze om pilaren op het terras of rond de ramen – decoreer naar eigen idee.

Als je van kleurrijk houdt, moet je gekleurde slingers maken voor het festival

doe het zelf - plastic paaseieren naaien tot guirlande

Slingers kunnen het huis niet alleen binnenshuis versieren. De goed humeur brengers zijn ook prima geschikt voor op het terras of de veranda, ook zonder lichtsnoer. En de varianten zijn eindeloos! Aan de ene kant zijn er allerlei slingers te koop. Aan de andere kant heb je ook de mogelijkheid om er zelf een te maken.

pasen decoratie voor buiten krans kroonluchter pergola idee tulpen bloembed

Het is het beste om paasmotieven en elk ander materiaal te gebruiken. Wat dacht je van papieren paashazen of vilten kuikens? Paaseieren van plastic, papier of echte, geblazen eieren zijn ook perfect. Uiteraard kunnen meerdere motieven ook gecombineerd worden. Creëer een leuke middag knutselen met het hele gezin en versier samen de buitenkant van het huis!

Versier de mand met echte of kunstmatige wilg

Voorjaarsdecoratie voor buiten met een mand en wilgentakken met wilg

Mooi arrangement in een mand met sneeuwklokjes en mos

Lentedecoratie met sneeuwklokjes en mos in de mand

Tafeldecoratie voor buiten in rood en groen

Mooie tafeldecoraties in rood en groen voor Pasen met tulpen en konijnen

Paasmand van hooi of mos voor op de terrastafel

Paasmand om buiten te knutselen met hooi of mos voor op de terrastafel

Kleurrijk paasboeket in een shabby chic vaas

Paasdecoratie voor buiten op het terras met een paasboeket en paashazen

Paasdecoratie met houten ladder voor de ingang van het huis

pasen decoratie ladder buiten regelen met bloemen

Geurige en decoratieve sieraden voor kransen

deurdecoratie-ideeën lentekrans Paaskrans met paasei-ideeën

Uitnodigende paasversieringen op de veranda

Versier veranda-eieren lentebloemen Pasen beeldjes-bunny

Paasfeestideeën voor buiten

Feest versier paasideeën in lentekleuren in de tuin

Paashaas figuren

knutselen met konijnenfiguren versier het huis en de tuin voor de lente Pasen

Paasversiering voor buiten

versier ideeën lente pasen paashaas witte houten figuur

Zelfgemaakte wortelen

Knutselideeën voor Paaswortels Veranda-terras bloempotten

Paasfiguren op een bijzettafeltje

Outdoor decoratie Pasen lente decoratie figuur paaseieren paashaas

Versier de veranda en het terras met felle kleuren

Entree deurdecoratie kleurrijke slinger-zelfgemaakte ideeën

Ontwerp retro wagons voor Pasen

Gartendeko Paastuin voorplein Paasmand metalen emmer konijnenei verstopplek

Schattige boompjes gemaakt van paaseieren

versier paassieraden knutselen plastic eieren arrangement

Tinkerdeurkrans rond lente met takken

Paasmand stropdas deur krans sieraden takken bloemen

Slinger van kleurrijke plastic eieren

Paashaas figuren Kleurrijke eieren Kunststof slinger Terras

Paaseieren uitdelen in het bed

Paaseieren ideeën tuin versieren buitenshuis-kleurrijk

Paasmand Alternatief met rubberen laarzen als tuindecoratie voor Pasen

Ideeën voor het decoreren van paaseieren regenlaarzen-beschilderde eieren-in de tuin

Feest onder het motto “Pasen” – Paasdecoraties voor buiten in roze en groen

Paasdecoratie оsterbrunch-outdoor feestelijke ideeën pasteltinten

Welkomstbordje voor in de tuin met konijn en gemaakt van linnen

Paaskrans deurdecoratie huis-tuin buiten-ideeën Paashaas

Takken van de kurkentrekkerwilg voor een eenvoudige paaskrans

Voordeur sieraden deur krans Pasen lente decoratie-ideeën

Mooi paasboeket voor op de veranda met bloeiende forsythia en boomtakken

Maak eenvoudige decoratie-ideeën opnieuw met een paasmand voor struikdecoratie

Kleurrijke paaseieren in emmers

ideeën decoratie voor pasen-buiten schikken-voordeur blauw

Plastic eieren in een lantaarn

Ideeën voor terrasmeubilair - metalen stoelen bekleding - kussen versieren - pasen

Ontwerp bloempotten voor Pasen met tulpen en konijnen

buiten decor-voordeur decoreren-feestelijk versieren konijntjes lente

Weelderig arrangement van lentebloemen en een paasmandje

Boeketarrangement ideeën Paasdecoratie voor buiten

Idee voor een paasboeket met gras

Boeket decoratie eieren Pasen lente kleuren

Deurkrans in eivorm

Paasdecoratie-buiten-ingang-deur-krans-eier-slinger-kooi-bijzettafeltje

DIY lentekrans met kunstmos en gras en bloemen

pasen-decoratie-buiten-krans-groen-pasen-gras-kunstmatige-mos-kunstbloemen