Pasen & Lente

Paaseieren versieren met was – instructies en ideeën voor patronen

paaseieren-wax-versieren-paars-lila-kleur-zwart-wit-decoratie

Er zijn echt geen grenzen aan het verven, decoreren en decoreren van paaseieren. In principe kan alles wat in je opkomt hiervoor gebruikt worden. Je kunt zelf kleuren maken of kopen, je kunt mooie decoraties krijgen met natuurlijke materialen, papier, parels, glitter en andere dingen. De variant waar je Versier paaseieren met was kan.

Versier paaseieren met was – mooie patronen

Paaseieren-wax-versieren-diy-inspiratie-bloemen-stippenpatroon-oranje-lichtblauw

Als je de paaseieren met was wilt versieren, heb je twee opties. De bekendste is de techniek waarbij het ei met was wordt “beschilderd” voordat het in de verf wordt gedompeld. Na het verven wordt de was eraf gewreven zodat er mooie patronen overblijven.

Versier paaseieren met was – 3D-effect op de paaseieren

paaseieren-wax-versieren-sierlijke-linine-paars-roze-3d-optica

De was kan natuurlijk ook op de eieren blijven zitten. Vooral als je gekleurde was gebruikt, kunnen op deze manier mooie decoraties worden gemaakt. Als je de paaseieren op deze manier versiert met was, krijg je bovendien een interessant 3D-effect.

Gereedschap om te decoreren

versier paaseieren met was paars-roze-aantrekkelijke-motieven-kunst

Dus als je het idee wilt uitproberen en je paaseieren wilt decoreren met was, dan heb je ofwel gereedschap nodig dat specifiek wordt gebruikt en kan worden gekocht voor fijne decoraties op de eieren. Of je kunt spullen ophalen die je al in huis hebt.

de was

paaseieren-wax-versieren-kleurrijke-kleuren-handwerk-materiaal-smeltkaars

De was is ook verkrijgbaar in ambachtelijke winkels. Als alternatief kunt u ook kleurpotloden of gekleurde kaarsen pletten en vervolgens smelten, zodat u de paaseieren kunt versieren met was. U kunt zelf beslissen.

De materialen

paaseieren-wax-decoreren-pastel-tinten-lichtblauw-oranje-roze-motief-ideeën

Anders heb je de volgende dingen nodig om de paaseieren met was te versieren.

– grote aardappel of glas met zand

– Kaars

– oude eetlepel

– gekookte eieren

– Wassen

– Pin met een plastic kop

– Houten stokken, pen of pennen (bij voorkeur duivenveren)

– Kleuren voor de eieren

De voorbereiding

paaseieren-wax-versieren-pasen-versieren-idee-kleurrijk

Als je alle dingen hebt gedaan, kun je bijna beginnen met het versieren van de paaseieren met was. Maar bereid eerst je werkplek voor. Halveer de aardappelen en leg de gladde kant op tafel. Als alternatief kunt u, zoals eerder vermeld, een pot met zand opzetten. Leg dan de lepel erin en buig deze 90 graden zodat je de was erin kan doen.

De kaars en het gereedschap om te decoreren

paaseieren-wax-versieren-hessen-eieren-shamrock-harten-foto's-delicate-patronen

Plaats dan een kaars onder de lepel. De opening moet klein genoeg zijn om de lepel voldoende te laten opwarmen en de was te laten smelten. Als laatste steek je de naald in de pen en kun je de paaseieren versieren met was.

het sieraad

paaseieren-wax-versieren-blauw-nuances-naald-instrument-romantisch-design

Je kunt beginnen met het versieren van het paasei met was op het witte of bruine ei, of je kunt het ei voorverven. Je doopt de pin in de vloeibare was en je kunt beginnen met het vormen van de eieren. Merk op dat de was zeer snel zal uitharden. Een vaste hand is dus een vereiste. Fouten moeten worden vermeden. Als er eenmaal was op het ei is geland, kan het op dit moment geen kleur meer aannemen.

Meerdere kleuren

versier paaseieren met wax idea-wave-line-star-painting

Als je de paaseieren met was versiert, kun je deze met verschillende kleuren decoreren. Na de eerste patronen dompel je het gewoon in de volgende donkere kleur. Voeg dan opnieuw een patroon toe, dip het ei in de volgende donkere kleur enzovoort.

Maak de paaseieren af

paaseieren-wax-versieren-kaars-vlam-zwart-ei-geel-oranje

Als je klaar bent, kun je, maar hoeft niet, de was verwijderen. Dus hier is het aan jou welke variant je kiest bij het decoreren van de paaseieren met was. Om te verwijderen, kunt u een mes gebruiken en de was afschrapen. Houd daarna het ei tegen de kaars om deze iets op te warmen en veeg de resterende was af met een servet, keukenpapier of een droge doek.

Schetsen op de paaseieren

versier paaseieren met wax roze-kleurenpatroon-bloemenweide

Voordat je de paaseieren met was gaat versieren, ben je van harte welkom om met potlood de gewenste patronen en motieven uit te tekenen. Dit maakt het later gemakkelijker om met de was te decoreren. Maar dit is een variant die goed geschikt is als je de wax op de eieren wilt laten zitten of als je kiest voor een hele donkere eindkleur. Anders is het potlood later zichtbaar.

Idee uit andere bronnen

Paaseieren-was-decoratie-instructies-muffin-blik-grill-rooster-pin-kaars

In plaats van de hierboven genoemde aardappelen of potten met zand, kun je ook een muffinvorm en een rooster gebruiken, zoals hier afgebeeld, om de was te smelten. Zo kun je gemakkelijk meerdere kleuren voor paaseieren decoreren met was.

Versier met een kleurpotlood

Paaseieren-was-decoratie-waskrijtjes-kleurrijk-design-handwerk

Als je geen zin hebt in te precieze versieringen of gewoon een leuke middag met je kinderen wilt doorbrengen, gebruik dan geen speciaal gereedschap of de hierboven genoemde technieken, maar gewone kleurpotloden. Gebruik hier warme eieren. De waskrijtjes smelten door de hitte van de eieren en zijn heerlijk geschikt om paaseieren met was te decoreren.

Eenvoudige motieven

paaseieren-wax-versieren-geel-groene-stippen-speelse-decoratie-kids-easy

Het hoeft geen ingewikkelde decoratie te zijn als je de paaseieren met was wilt decoreren. Een eenvoudig stippenpatroon ziet er net zo schattig uit en kan ook door uw kinderen worden uitgevoerd. De eieren zien er speels uit en maken de feesttafel bijzonder aangenaam.

Idee in blauw en oranje

versier paaseieren met wasschubben-motief-stippen-donkerblauw

Sterke waskleuren zijn geschikt voor zulke geweldige ontwerpen. En zoals je kunt zien, hoeven de motieven niet per se heel uitgebreid te zijn of het hele ei te bedekken als je de paaseieren met was versiert. Nog subtielere patronen zien er geweldig uit.

Fijne lijnen

paaseieren-wax-versieren-blauw-motieven-steenbok-bloemen-haan

Je kunt fijne lijntjes maken door de puntige kant van een naald te gebruiken bij het decoreren van de paaseieren met was. Er ontstaan ​​bijzonder elegante en indrukwekkende patronen. Ontwerp geblazen eieren zodat je ze elk jaar kunt gebruiken.

Paaseieren versieren met was – eenvoudige patronen

paaseieren-wax-decorerende-golven-verfraaid-ontwerp-knutselen-idee

Zo’n patroon is ook snel en makkelijk te maken en geschikt als inspiratie voor je kinderen. Of het nu in natuurlijke kleuren is zoals hier of uit een mix van verschillende nuances, je kunt geweldige ontwerpen krijgen als je de paaseieren op deze manier versiert met was.

Wasmotieven

Paaseierenwas-versieren-schaal-tafeldecoratie-inspiratie-kleurrijke-kleuren

Hier kun je weer zien hoe mooi de eieren eruit zien als de was niet wordt verwijderd. Vooral wax in een sterke kleur ziet er erg indrukwekkend uit. Maar pasteltinten kunnen ook een geweldig effect hebben en prachtig passen bij een romantische of shabby decoratie voor Pasen. Overweeg ze dus bij het decoreren van de paaseieren met was.

Geometrisch patroon

paaseieren-wax-versieren-russische-stijl-aantrekkelijk-kunstzinnig

Toegegeven, voor zulke paaseieren heb je veel ervaring, tijd en een bepaald talent nodig. Maar dat betekent niet dat je het niet eens kunt proberen. Je kunt bovenstaande voorbeelden ook gebruiken als inspiratie voor verschillende patronen en motieven voor het decoreren van paaseieren met was.