Pasen & Lente

Tinker met eierdoos: DIY paaskrans voor Pasen en lente

eierdoos knutselaar pasen kinderen pasen decoratie creatieve ideeën kopiëren

Paasversiering kopen is niet erg creatief en kan ook duur zijn. Aan de andere kant is Pasen een mooie gelegenheid om meer tijd met de kinderen door te brengen en waarom niet iets leuks te maken. Speelse paasdecoraties kunnen gemaakt worden van verschillende materialen en meestal tegen betaalbare prijzen. Een bijzonder voordelige variant is om van een verpakking iets moois te maken. Met een eierdoos kun je bijvoorbeeld een originele paasdecoratie maken. De vakjes van de lelijke kartonnen doos zijn heerlijk geschikt om zelf een creatieve paaskrans te maken.

Tinker met eierdoos: Leuke decoraties voor Pasen en lente gemaakt van verpakkingsmateriaal

eierdoos knutselaar pasen recycling diy milieuvriendelijke papiermaterialen

Eieren horen bij Pasen en je krijgt ze meestal in een eierdoos. Je hebt immers een goede voorraad eierdozen in huis die niet per se in de prullenbak hoeven te belanden. Het woord is upcycling. Hoewel de eierdozen er helemaal niet mooi uitzien, kunnen ze wel beschilderd, gelijmd en zo omgetoverd worden tot iets mooiers. Bovendien zijn ze gratis. Kinderen kunnen ook knutselen met eierdozen en ze gebruiken om bloemen, paasmanden, paaskransen en nesten voor Pasen te maken.

Tinker met eierdoos: verf eierdoos

knutselen eierdoos pasen kinderen maken zelf paasversieringen

Eierdoos is een populair verpakkingsmateriaal voor het transporteren en bewaren van eieren. Het is meestal gemaakt van karton en is verkrijgbaar in verschillende maten, bijvoorbeeld voor zes of tien eieren. De speciale vorm van de eierdoos garandeert een hoge sterkte zodat meerdere eierverpakkingen op elkaar gestapeld kunnen worden. Goed bewaarde eierdozen kunnen in felle kleuren worden geverfd en gebruikt om prachtige paas- en lentedecoraties te maken. Omdat het materiaal vocht opneemt, is het raadzaam om alleen dikke verf te gebruiken, bij voorkeur acrylverf. Ze zijn oplosbaar in water, maar zodra ze zijn opgedroogd, worden ze waterdicht, wat het materiaal of de eierdoos ook duurzamer maakt.

Tinker met eierdoos: DIY bloemen uit eierdoos voor Pasen en lente 

knutselen eierdoos pasen verfkleuren kinderen

Lentebloemen maken deel uit van elke paasdecoratie. Ze zijn mooi, maar ook vluchtig. Een geweldig en uiterst creatief idee is om bloemen te maken met eierdozen die zeker langer meegaan. Knutselen met eierdozen is heel eenvoudig en begint bij het kiezen van een goed bewaarde eierverpakking. Je hebt ook kleuren nodig om in te kleuren, bijvoorbeeld zonnegeel, roze, wit, groen, enz. Je hebt ook een scherpe schaar nodig.

Maak paaseierdozen gemakkelijk

Verwijder eerst het deksel van de eierverpakking en haal de afzonderlijke eiertrays uit elkaar. Vorm nu elk eiercompartiment met de schaar als een bloem met vier bladeren. De bloembladen kunnen puntig, ovaal of fantasierijk zijn. Daarna kun je ze kleuren zoals je wilt en zodra de kleur droog is, kun je met de zelfgemaakte bloemen een mooie paas- of lentedecoratie maken.

Paasdecoraties uit eierdozen: ideeën voor paaskransen met instructies

eierdoos knutselaar pasen pasen krans pasen decoratie ideeën

Een paaskrans is onderdeel van de sfeervolle decoratie voor Pasen en lente. Er kan aan gesleuteld worden met eierdozen. Je kunt het uitsluitend van karton maken of je kunt ook verschillende materialen gebruiken als basis voor de ronde vorm. We presenteren vier leuke doe-het-zelf projecten voor een paaskrans met eierdoosjes.

Maak een paaskrans met een eierdoos

knutselen eierdoos pasen eenvoudige instructies minimalistisch

Als je de voorkeur geeft aan natuurlijke materialen en de natuurlijke uitstraling van de eierdoos, kun je geen kleuren gebruiken en een minimalistische paaskrans maken. Anders kunt u de eiertrays naar eigen smaak inkleuren of u kunt het kleurontwerp aan de kinderen overlaten. Het is aan te raden om acrylverf te gebruiken of eventueel mooie motieven op de eierdoos te plakken. Natuurlijk moet je eerst de individuele eiertrays uitknippen en ze gebruiken om mooie bloemen te vormen.

knutselen eierdoos pasen eenvoudig minimalistische instructies

Er zijn verschillende manieren om de paaskrans te maken van rond eierdoosje. Enerzijds kunt u de eierdoosvakken met een heet lijmpistool in elkaar fixeren en rond vormen tot een volledige cirkel of krans ontstaat. Een andere optie is om een ​​mat te gebruiken voor de ronde vorm van de paaskrans. Een borduurraam van hout is hiervoor geschikt, of u kunt een ronde basis maken van stevig karton of karton. Leg de bloemen uit de eierdoos erop en lijm ze vast met hete lijm. Als je een ronde basis gebruikt, is het raadzaam om deze kleur harmonieus af te stemmen op de paaskrans.

knutselen eierdoos pasen minimalistische eenvoudige instructies

Bovendien moet men plannen hoe de krans zal worden opgehangen. Hiertoe kan een lus tussen de afzonderlijke bloemen worden verwerkt of aan het einde kunt u de krans met een mooi lint vastbinden en aan de voordeur of een andere imposante plek hangen.

eierdoos knutselaar pasen pasen krans draad diy

Als je geen basis voor de paaskrans wilt gebruiken, kun je een metalen ring of een rond gebogen draad gebruiken. Dit zorgt voor extra stabiliteit en blijft tegelijkertijd onzichtbaar. In elke papieren bloem moet je een gaatje prikken, zodat je de draad er later doorheen kunt trekken. Op deze manier kunnen andere aanvullende elementen worden opgenomen.

eierdoos knutselaar Pasen lente krans bloemen idee instructies

Zoals we al zeiden, kan een paaskrans van eierdoos op verschillende manieren worden vormgegeven. De eierdoosbloemen kunnen anders gevormd worden en in een puntige, ovale of ronde vorm worden uitgesneden. Als je alle eiertrays hetzelfde wilt hebben, is het raadzaam om eerst de gewenste vorm met een potlood te markeren en vervolgens met een scherpe schaar dienovereenkomstig te knippen.

Tinkerrozen met eierdoos: Instructies

knutselen eierdoos paasrozen paasdecoratie instructies

Als een geweldig upcycling-project, niet alleen met Pasen of de lente, kun je echt mooie bloemen maken van eierdoos. Het is moeilijk te geloven dat deze artistieke rozen eigenlijk zijn gemaakt van het niet echt mooie verpakkingsmateriaal. Als je ook een beetje kleur gebruikt, worden de rozen gemaakt van eierdozen echt mooi. Als de bloemen gevuld zijn met kleur, kunnen ze worden bedekt met mooie motieven met behulp van de servettechniek. Net als de andere bloemen gemaakt van eierdoos, kunnen de rozen worden gebruikt voor een originele paaskrans.

Waar kun je voor Pasen aan sleutelen met eierdozen?

eierdoos knutselaar pasen nest pasen decoratie glazen bel

Enerzijds horen eierdozen bij de eieren en anderzijds zijn eieren een onlosmakelijk onderdeel van Pasen. Zo ontstaat er een indirecte verbinding tussen eierdozen en Pasen en kun je het betaalbare knutselmateriaal gebruiken voor creatieve doe-het-zelf projecten met een upcycling achtergrond voor Pasen. Conventionele eierverpakkingen kunnen niet alleen worden gebruikt om een ​​originele paaskrans te maken, maar ook om fantasierijke decoraties te creëren zoals paasmanden, paasnesten en andere originele decoratieve elementen.

Tinker met eierdoos: een nest voor Pasen

knutselen eierdoos pasen nest pasen decoratie idee

Je hebt niet veel nodig om van een eierdoos een nest te maken en het is heel eenvoudig. Je hebt maar een paar kleine decoratieve eieren nodig, zoals kwarteleitjes of eiersuikergoed en een zacht materiaal waarmee je het “nest” kunt bekleden. Stro, siergras, mos of gekleurde floss zijn hiervoor uitstekend geschikt. De decoratieve eieren worden gerangschikt op de mooi aangelegde eiertrays en de originele paasdecoratie is klaar. Indien gewenst kunt u de delicate decoratie afdekken met een glazen stolp en zo beschermen en presenteren als een echt sieraad. Als er etiketten of opschriften op de eierverpakking zitten die niet kunnen worden verwijderd, kun je er een mooi paasmotief op plakken. Laat je creativiteit en fantasie de vrije loop en experimenteer! Dat is wat de originele paasdecoratie maakt.