Pasen & Lente

Tinker unicorn paaseieren: 5 instructies voor de trendy paasdecoratie

Eenhoorn paaseieren knutselen schmink bevestigen hoorn

Pasen doet wonderen. In de nacht tussen Stille Zaterdag en Paaszondag vieren christenen de opstanding van Christus met massa’s. In veel Europese landen wordt Pasen ook gevierd als een lentefeest, met de focus op de lente-equinox. Magie oefent dus een grote invloed uit op de verschillend ontwikkelde gebruiken. Dan is het geen wonder dat er onlangs een nieuw mythisch wezen op de paastafel is geslopen. De eenhoorn symboliseert het goede en wordt beschouwd als een geluksbrenger. Vanaf dit jaar zullen kleurrijke eenhoornpaaseieren de feestdagen betoveren. Ontdek hoe je zelf de zoete paasdecoratie kunt maken met het trendy motief. We laten je 5 ideeën en stapsgewijze instructies zien. Laat je inspireren door de suggesties en versier gekookte of geblazen eieren.

Maak eenhoorn paaseieren met kleurrijke manen

Eenhoorn paaseieren knutselinstructie papieren cirkels

Kleurrijke paaseieren horen traditioneel thuis op de feesttafel. Breng afwisseling in de paasdecoratie met een trendy design. We laten je een snel knutselidee zien voor eenhoorn-paaseieren met breigaren en gekleurd papier. Je kunt het gebruiken om zowel gekookte als geblazen eieren te versieren. Gekookte eieren kunnen ook als souvenir aan de ouders worden gegeven of, als u de gastheer bent, als kleine verrassing op het bord van de gasten worden uitgedeeld. Geblazen eieren gaan gegarandeerd lang mee en kunnen enkele weken voor de vakantie als tafeldecoratie worden tentoongesteld. Met zo’n schattige decoratie wordt de verwachting van Pasen gegarandeerd groter.

Eenhoorn paaseieren knutselen materialen gekleurd papier breigaren

Benodigde materialen:

Breigaren in verschillende kleuren

Gekleurd papier in goud

schaar

zwarte stift

Eieren, gekookt of geblazen

Heet lijmpistool

Eenhoorn paaseieren knutselen lijm op hoorn

Instructies:

Bereiding Reinig de eieren grondig met een borstel en zeep en spoel ze af. Blaas dan de eieren uit. Prik eerst met een naald twee gaten van 5 mm, een boven en een onder. Vergroot vervolgens voorzichtig het onderste gat. Blaas lucht in het gat aan de bovenkant met een rietje. Giet water in een diepe kom en plaats het geblazen ei erin. Bedek de twee gaten met uw wijsvinger en duim. Schud het ei daarna voorzichtig. Haal je vingers uit de gaatjes en laat het water weglopen. Herhaal dit twee of drie keer totdat het ei helemaal schoon is. Laat het ei dan drogen.

1. Knip eerst een aantal driehoeken uit het gekleurde papier.

2. Maak van elke driehoek een kegel.

3. Lijm de uiteinden van de kegel samen met de hete lijm.

4. Bevestig de kegel aan het ei.

Eenhoorn paaseieren knutselen breigaren franjes

5. Wikkel meerdere draden breigaren om je vingers. Snijd doormidden met een schaar.

6. Lijm de afgewerkte manen op het ei achter de papieren hoorn.

Unicorn Easter eggs tinker face marker paint

7. Teken het gezicht met de stift. Teken een cirkel voor een open mond of een halve cirkel voor een gesloten mond. Teken nog twee halve cirkels voor de gesloten ogen en schilder dan de wimpers. compleet!

Onze tip: als je met uitgeblazen eieren werkt, druk ze dan heel licht aan zodat ze niet breken.

Eenhoorn paaseieren maken eenhoorn kleurrijk manenbreigaren

Het project in één oogopslag: 

Knutseltijd voor 5 eieren: 1.30 uur

Kindvriendelijk: ja. De kleintjes kunnen helpen met het schilderen of het maken van de manen. Het hete lijmpistool mag niet worden gebruikt door kinderen onder de 10 jaar. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen samen met hun ouders veilig oefenen met hete lijm.

Maak eenhoorn paaseieren met chenilledraad

Hoe maak je zelf eenhoorn paaseieren glitter instructies

Je hebt vast wel dieren van chenilledraad gezien of zelfs zelf gemaakt. De pijpenragers kunnen gemakkelijk alle kanten op buigen en zien er erg decoratief uit. Daarom heeft chenilledraad de voorkeur van liefhebbers van handwerk, vooral wanneer de draad zichtbaar is. Het zal ook worden gebruikt voor het volgende project voor eenhoorn-paaseieren. We laten je een last-minute handwerkidee zien dat je zelf kunt doen met huishoudelijke artikelen. Uw grootste voordeel: u hoeft geen gaten in de eieren te boren. Dus als je op een gegeven moment genoeg hebt van het eenhoorn-thema, kun je gewoon de “kroon” verwijderen en dan normaal gekleurde paaseieren hebben.

Eenhoorn paaseieren zelf materialenoverzicht maken

Benodigde materialen voor 6 eenhoorn paaseieren: 

6 eieren, wit

Kleurstof voor levensmiddelen

Chenilledraad, wit

Gekleurd papier in goud

wit papier

printer

schaar

Lijm of Mod Podge

kwast

perforator

tang

Hoe maak je zelf eenhoorn paaseieren kleurinstructies

Instructies:

Bereiding van de eieren: grondig reinigen met een borstel en afwasmiddel of zeep onder stromend water en uitblazen of koken. Zo kook je de eieren. Laat de eieren eerst 10-15 minuten op kamertemperatuur staan. Prik deze dan op de stompe kant en doe in een pan met lauwwarm water. De piercing is om te voorkomen dat de schelp barst. Zet vervolgens de pan op het vuur en kook de eieren 7 tot 9 minuten. Hardgekookte eieren zijn 2-3 weken houdbaar in de koelkast.

1. Vul eerst een kom met water en los de kleurstof op volgens de instructies van de fabrikant. Onze tip: Voeg voor een lichtroze tint 200 ml extra water toe.

2. Kleur de eieren volgens de instructies op de verpakking. Sommige fabrikanten raden aan om de eieren na het verven met olie in te smeren. Het is beter om deze stap over te slaan, het oppervlak moet mat zijn.

3. Laat de paaseieren drogen op keukenpapier.

Maak zelf eenhoorn paaseieren. Knip stencil uit

4. Print of schilder een sjabloon voor de oren en hoorns en vul de binnenkant van de oren in met een lichtgrijs potlood. Knip vervolgens de sjablonen uit.

5. Knip verschillende driehoeken (voor de hoorns) uit het goudkleurige papier. Papieren kegels maken.

Maak zelf eenhoorn paaseieren, knutsel met papieren kegels

6. Borstel de uiteinden van de kegel met Mod Podge en lijm ze aan elkaar. Laat het opzij drogen.

Maak zelf eenhoorn paaseieren en bevestig chenilledraad aan de hoorn

7. Pons een gat aan de onderkant van de kegel met de pons. Trek de chenilledraad door het gat.

Eenhoorn paaseieren maak zelf papieren oren roze

8. Lijm een ​​oor links en een oor rechts van de kegel. Knip de chenilledraad door en plaats deze als kroon op het paasei. Lijm de uiteinden van de pijpenrager aan elkaar.

Eenhoorn paaseieren maak je eigen pijpenrager motiefpapier

Het knutselproject in detail:

Knutseltijd voor zes eieren: 1 uur

Kindvriendelijk: ja. De kinderen kunnen actief deelnemen aan de knutselactiviteiten. U kunt bijvoorbeeld de oren en hoorns uitknippen. Maar laat de kleintjes niet helpen met het uitblazen.

Onze tip: Maak de eierschalen altijd goed schoon. Als je met rauwe eieren werkt, was dan altijd je handen tussendoor. Reinig het werkoppervlak grondig met zeep nadat u klaar bent met knutselen.

Maak zelf eenhoorn paaseieren en kleur ze roze

Maak eenhoorn paaseieren en versier met papieren bloemen

Eenhoorn paaseieren versieren papieren bloemen

Eenhoorn paaseieren zien er vrolijk uit, zijn charmant en trendy. Omdat ze vrij snel kunnen worden gesleuteld en zelfs geschikt zijn voor beginners, werden ze al snel populair onder bloggers. In de VS bedenken liefhebbers van creatieve ambachten talloze ontwerpen. Het volgende idee zou twee keer zoveel plezier van handwerk moeten garanderen. Hier ontmoeten origami-vouwtechnieken uit Azië de christelijke gebruiken in Europa.

Benodigde materialen voor 6 eenhoorn paaseieren:

6 hardgekookte eieren

Gekleurd papier in goud

Gekleurd papier in roze

Marker, zwart

12 papieren bloemen (u kunt ze kant-en-klaar kopen of zelf vouwen)

12 steentjes

Zelfklevend

perforator

Hoe maak je zelf eenhoorn paasei hoorn instructies

Instructies:

1. Maak de eieren grondig schoon met zeep en een borstel, leg ze in koud water en kook ze hard. Laat de eieren vervolgens uitlekken op keukenpapier en laat ze afkoelen.

2. Snijd een vel goudkleurig papier in vierkanten.

3. Maak een papieren kegel van een vierkant. Maak de kegel iets groter. Later zal het achter de papieren bloemen worden geplaatst en je moet absoluut voorkomen dat de bloemen het volledig verbergen. Het moet zichtbaar zijn. Bevestig de uiteinden met lijm of hete lijm.

4. Teken het gezicht op de paaseieren. Teken ogen en wimpers. Het is de moeite waard om eerst op een stuk papier te oefenen, omdat de zwarte stift later niet van de eierschaal kan worden verwijderd.

5. Maak met de perforator meerdere gaatjes in het roze papier. Verwijder de roze cirkels van de perforator en fixeer ze als wangen onder de ogen met de hete lijm of de lijm voor papier.

6. Als de hoorns helemaal droog zijn, kun je ze op de eieren lijmen. U kunt in dit geval een hete lijm gebruiken.

7. Nu kun je origami-bloemen vouwen en ze vervolgens versieren met strass-steentjes. Optioneel kun je kant-en-klare papieren bloemen kopen in de ambachtswinkel.

8. Lijm de origami bloemen voor de hoorn en laat ze drogen. De eenhoorn paaseieren zijn klaar!

Versier chocolade eenhoorn paaseieren

Maak zelf eenhoorn paaseieren Hoorn maak jezelf glazuur

Vooral met Pasen kijken de kinderen uit naar het zoeken naar paaseieren. Creëer een vrolijke stemming door dit jaar chocolade-eieren te verbergen. We leggen uit hoe je de hierboven getoonde eieren kunt bereiden en decoreren met glazuur en room. Ze zijn niet alleen een heerlijke verrassing voor Pasen, maar ook een idee voor zelfgemaakte snoepjes voor een kinderverjaardagsfeestje.

Eenhoorn Paaseieren Chocolade Eieren Versier Instructies Paaskleuren

Ingrediënten en benodigde materialen voor 6 chocolade-eieren:

Chocolade eivorm

1 kopje witte chocolade

1/4 kop botercrème

100 g witte fondant

6 tandenstokers

1 el poedersuiker

vloeibare voedselkleuren: blauw, roze, paars

Eetbare glitter in goud en wit

2-3 theelepels wodka

Eetbare decoraties: sterren, confetti, parels

Zwarte voedselpen

3 spuitzakken

Eenhoorn Paaseieren Chocolade Eieren Bloemen Versieren Lettertype

Instructies: 

1. Strooi poedersuiker op het oppervlak. Laat de fondant 20 minuten op kamertemperatuur staan ​​zodat hij zacht wordt. Verdeel het dan in vijf ballen van gelijke grootte.

2. Draai de eerste bal in een staaf met dunne uiteinden. Wikkel de uiteinden om een ​​houten stokje. Laat het vervolgens drogen tot kamertemperatuur in een kopje.

3. Doe de witte chocolade in een kom en laat smelten in een dubbele boiler.

4. Bestrijk de binnenkant van de chocolade-eivorm met een beetje zonnebloemolie.

5. Vul de eerste chocolade eiervorm 1/4 vol met de chocolade. Schud de vorm voorzichtig. Voeg nog 4-5 keer witte chocolade toe tot de vorm vol is.

6. Vul alle chocolade eiervormen met chocolade en laat 4-5 minuten in de vriezer staan.

7. Verdeel ondertussen de botercrème over drie kommen en kleur in paars, roze en blauw. Doe elke kleur in een aparte spuitzak.

8. Haal de afgekoelde en geharde chocolade-eieren uit de vriezer. Haal de eieren voorzichtig uit de vorm en laat 2-3 minuten staan ​​bij kamertemperatuur.

9. Versier vervolgens de chocolade-eieren met de botercrème. Gebruik de drie kleuren botercrème om manen op te roepen. Versier bovendien met de verspreide decoratie (sterren, parels, enz.).

10. Laat de versierde chocolade-eieren 3-5 minuten in de koelkast bevriezen.

11. Bestrijk de “paaseieren” met de witte glitter met een deegborstel.

12. Bestrijk de reeds gedroogde hoorns met gouden glitters en laat ze weer drogen. Plak vlak voor het serveren een hoorn in het midden op elk ei.

witte chocolade-eieren eenhoorn paaseieren decoratie-instructies

Het project in detail:

Bereidingstijd: 40 minuten voorbereiding, enkele uren laten trekken in de koelkast.

Kindvriendelijk: Ja, in ieder geval geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Onze tip: De chocolade-eieren zijn zacht en je moet heel voorzichtig zijn bij het decoreren. Gebruik alleen lichte druk om te voorkomen dat de eieren barsten. Presenteer de paaseieren voor een maximaal effect in een nieuwe, schone eierdoos.

Eenhoorn paaseieren: bevestig emoji-motieven met behulp van de servettechniek

Maak je eigen kleurrijke eenhoorn-paaseieren op het Mod Podge-motief

Je weet waarschijnlijk al dat paaseieren ook versierd kunnen worden met de servettechniek. Op deze manier kunnen talrijke motieven snel worden bevestigd. We bieden je een leuke gids voor het maken van emoji-geïnspireerde paaseieren.

Benodigde materialen voor 6 paaseieren:

6 witte eieren

Vloeibare voedingskleurstoffen op aanvraag

wit papier

printer

schaar

Mod Podge

kwast

Plak paaseieren op Motieven uitknippen Emoji uitdrukken

Instructies:

Maak de eieren eerst goed schoon met afwasmiddel en een borsteltje en kook ze daarna hard. Indien gewenst kunnen de eieren vervolgens in verschillende kleuren worden gekleurd. Of, als de eieren wit zijn, kunt u ze gewoon laten zoals ze zijn.

1. Print verschillende emoji’s vergroot. Knip de individuele emoji’s uit.

2. Plaats de eenhoorn-emoji’s op een gekookt paasei en bestrijk ze met Mod Podge. Even laten drogen en het ontwerp is klaar.

Versier paaseieren eenhoorn motieven servet techniek

Het knutselproject in detail: 

Knutseltijd: 20 minuten

Kindvriendelijk: ja. Zelfs peuters kunnen deelnemen aan de knutselactiviteiten. Het plezier is gegarandeerd! In ieder geval moet je vooraf oefenen met het correct en veilig omgaan met lijm. Laat de kleintjes nooit zonder toezicht achter tijdens het knutselen.

Mensen knutselen graag met Pasen: het zijn niet alleen de kinderen die het willen. Zelfs voor volwassenen is het plezier van decoreren met zelfgemaakte dingen gegarandeerd. Met kleurrijke paasversieringen wordt de verwachting van het mooie festival groter en komt het hele gezin in feeststemming. Speciaal voor de gelegenheid bieden we je 5 spannende instructies voor eenhoorn paaseieren. Het mythische wezen symboliseert het nieuwe begin en het goede. Geen wonder dat het de laatste jaren zo populair is geworden. Zelfs met Pasen zou een eenhoorn, waarvan wordt gezegd dat hij speciale magische krachten heeft, geluk brengen. Dus laat je creativiteit de vrije loop en tover kleurrijke geblazen eenhoorn paaseieren tevoorschijn met een manen van breigaren. Of probeer de supersnelle last-minute paaseieren te maken met pijpenragers. Combineer het oude met het nieuwe en versier de paaseieren met origami papieren bloemen. Of verras de kinderen met heerlijke, liefdevol bereide chocolade-eieren. Bespaar tijd door de paaseieren te versieren met emoji’s.