Pasen & Lente

Tinkerdeurkransen voor Pasen: 4 doe-het-zelfideeën voor een creatieve piepschuimkrans

Maak deurkransen voor Pasen, maak je eigen piepschuimkransideeën

Een deurkrans met Pasen zorgt voor een blikvanger en een goed lentegevoel. Deze begroet je hartelijk bij de ingang van het huis en is een echte voorbode van de lente. Traditioneel worden paasmotieven zoals paaseieren, konijnen, ganzen en lentebloemen gebruikt voor de paasversieringen en ook de paaskrans kan er rijkelijk mee worden versierd. Gekochte decoratie mist vaak individualiteit of is te duur. Paaskransen hebben maar weinig materialen nodig en kunnen ook met weinig moeite worden gesleuteld. Het is bijzonder eenvoudig om te doen met een plano van piepschuim als geprefabriceerde kransbasis. De piepschuim krans kan worden gevarieerd met verschillende materialen. Hieronder presenteren we 4 geweldige knutselideeën met instructies.

Maak een deurkrans voor Pasen van piepschuim: 4 geweldige doe-het-zelfideeën

Tinker deur krans voor Pasen Piepschuim krans jute koord wrap pompons

Bij het ontwerpen van een zelfgemaakte deurkrans voor Pasen raden we altijd aan om gebruik te maken van frisse lentekleuren zoals groen, geel, turkoois en pastelnuances en natuurlijke materialen. Bovendien kunnen de populaire paasmotieven fantasierijk worden geïnterpreteerd en weergegeven.

Tinker deurkrans voor Pasen: Piepschuim krans met jute

Tinker door krans voor Pasen, piepschuim krans jute shc, gewoon omwikkel instructies

Een onmisbare basis voor een deurkrans met Pasen, die ook veel vormgevingsmogelijkheden biedt, is een piepschuimkrans. Deze kan met verschillende materialen versierd worden. Je kunt het bekleden met stof, omwikkelen met touw of een mooi decoratief lint en versieren zoals je wilt. Gebruik een geschikte lijm, omdat de hete lijm het piepschuim doet smelten en een lijm met alcohol het piepschuim kan oplossen. Het is het beste om een ​​conventionele lijm te gebruiken die relatief geschikt is voor alle doeleinden.

deur krans pasen piepschuim krans tinker versieren naaien gemakkelijk

Het werkt vooral gemakkelijk als je de piepschuimkrans omwikkelt met een touwtje. Een jute koord is hier perfect voor en je hebt geen lijm nodig. Nu wikkel je de complete blank met het jute koord zodat het piepschuim eronder niet zichtbaar is. Lijm tot slot het uiteinde van het spinnen met het hete lijmpistool.

deur krans pasen piepschuim krans ketellapper jute touw versieren

Nadat je de piepschuim krans helemaal hebt omwikkeld met jute koord, kun je hem mooi versieren. Er zijn geen grenzen aan uw verbeeldingskracht en creativiteit. Je kunt zowel afgewerkte decoratieve elementen invoegen als knutselen en zelf mooie accenten aanbrengen. Hier presenteren we een leuk idee voor originele paasmotieven door een konijntje te maken van wit ambachtelijk vilt en een paar pompons van wol in groene tinten.

Maak een deurkrans voor Pasen: piepschuimkrans met mos

deur krans pasen piepschuim krans ketellapper mos paaseieren versieren

Zoals we al zeiden, zijn natuurlijke materialen en op de natuur geïnspireerde motieven bijzonder populair met Pasen. Hoewel een piepschuimkrans eigenlijk van plastic is, kan deze in zijn natuurlijke staat prachtig worden ontworpen. Je hebt decoratief mos nodig, dat je in bijna elke bloemenwinkel kunt krijgen.

deur krans pasen piepschuim krans knutselen instructies mos materialen

Decoratieve elementen die in de plano kunnen worden gestoken, worden voornamelijk gebruikt voor decoratie. Hiervoor krijg je een paar plug-ins met paasmotieven zoals paaseieren, kuikens en andere. Als alternatief kunt u deze zelf maken door een draadje aan de onderkant van de kleine figuren te bevestigen en ze zo geschikt te maken om in te pluggen.

deur krans pasen piepschuim krans knutselaar instructies mos aankleden

Voordat u de krans decoreert, moet u deze bekleden met decoratief mos. Breng hiervoor eerst een dikke laag lijm of lijm aan één kant aan en verdeel het mos er gelijkmatig over. Als de lijm droog is, draai je de blanco om en herhaal je het proces!.

deur krans pasen piepschuim krans ketellapper mos kleine paaseieren versieren

Aan het einde versier je met de inzetstukken die je van tevoren hebt gekozen of geknutseld. Decoratieve elementen van stof kunnen met spelden aan de plano worden bevestigd. Bovendien kunt u parelmoerspelden of kleurrijke spelden in de piepschuimkrans werken.

deur krans pasen piepschuim krans ketellapper instructies mos paaseieren versieren

Om de zelfgemaakte deurkrans met Pasen te kunnen ophangen, moet je een lus aan de achterkant haken of een stuk knutseldraad met twee pinnen bevestigen. Afhankelijk van hoe je de paaskrans wilt ophangen, kun je dit ook doen met een mooi decoratief lint.

deur krans pasen piepschuim krans ketellapper mos paashaas vorm

Een piepschuim blank kan heel fantasierijk en creatief worden ontworpen voor Pasen. Je kunt niet alleen verschillende materialen gebruiken, je kunt de paaskrans ook anders vormgeven, bijvoorbeeld als een konijn.

Maak een deurkrans voor Pasen: piepschuimkrans met papier

deur krans pasen piepschuim krans ketellapper papieren cupcake liners

Met weinig moeite en simpele materialen zoals papier maak je snel zelf een deurkrans voor Pasen. Een belangrijke pad is een piepschuim blank. Een geweldig idee dat eenvoudig kan worden gerealiseerd, is om het piepschuim volledig te bedekken met papieren muffinvormpjes.

deur krans pasen piepschuim krans ketellapper papieren muffin cups instructies

Eerst moet je veel muffinvormpjes in het midden buigen en ze als kleine bloemen vormen. Dan knoop je een mooi lint om het op te hangen en begin je de muffinvormpjes dicht bij elkaar te plaatsen. Deze kunnen eenvoudig met een heet lijmpistool op het piepschuim worden bevestigd door de hete lijm op de muffinbekers aan te brengen en niet direct op het piepschuim.

deur krans pasen piepschuim krans ketellapper papieren muffinvormen versieren in kleur

Om de paasdeurkrans sfeervol te maken, kun je beter kiezen voor iets kleinere gekleurde en kleurrijke muffinvormpjes. Ze hebben de vorm van kleine bloemen en zien er erg decoratief en feestelijk uit. Er kunnen ook extra accenten worden gezet.

deur krans pasen piepschuim krans tinker muffin gevallen decoratief lint

Van kleurrijke washi tape maak je snel een simpele maar effectieve versiering voor de paaskrans door er een mooie slinger mee te maken en een stukje sierkoord.

Tinker deurkrans voor Pasen: Piepschuim krans met stof

deur krans pasen piepschuim krans ketellapper stof bloemen versieren

Een piepschuim krans kan ook bekleed worden met een stof met mooie motieven. Naast de blanco en een stuk patroonstof heb je ook een spuitlijm nodig. Voor de decoratie kunnen verschillende motieven worden gebruikt, die eenvoudig met behulp van een heet lijmpistool op de met stof beklede krans worden gelijmd.

deur krans pasen piepschuim krans ketellapper stof aankleden instructies

Er zijn twee manieren om een ​​piepschuimkrans met stof te bedekken. Een optie is om de stof in de vorm van een iets bredere ring dan de plano te knippen en de resterende randen aan de achterkant vast te maken. Als alternatief kunt u de stof in reepjes knippen of een tape gebruiken om de blanco volledig in te pakken. Bij deze variant moet je er rekening mee houden dat de stof gaat rafelen. Het kan echter wel een leuk accent zijn.

deur krans pasen piepschuim krans ketellapper stof aankleden bloemen versieren

Ten slotte kunt u verschillende decoratieve elementen toevoegen en, voor het grootste deel, veel zelfgemaakte. Ook restmaterialen of oude sieraden kunt u hergebruiken. Gebruik voor een lentegevoel bloemmotieven, bijvoorbeeld een paar kunstbloemen in vrolijke kleuren.

deur krans pasen piepschuim krans ketellapper stof pompons

Naast de traditionele motieven voor Pasen kunnen enkele originele elementen zoals de momenteel zeer populaire pompons, strikken enz. in een deurkrans voor Pasen worden verwerkt.