Pasen & Lente

Zelfgemaakte paasgeschenken – cadeau-ideeën voor het gezin

Paascadeaus zelfgemaakt-paasdecoratie-sponsmand-doe-het-zelf

Het is niet eenvoudig om voor alle gezinsleden het juiste cadeau te vinden. Wie dan ook Zelfgemaakte paasgeschenken wie weet – het komt allemaal neer op creativiteit. Maar wat te doen als dit op dit moment ontbreekt? We laten je handwerkideeën zien waarmee je het hele gezin vreugde kunt brengen – een leuke verrassing is gegarandeerd! 28 spannende projecten wachten op je – laat je inspireren!

Zelfgemaakte paasgeschenken – wat te geven aan de kinderen?

Paascadeaus-zelfgemaakt-handwerk-met-kindersnoepjes

Kinderen kijken vooral uit naar snoep – maar om ze een mooi en lekker cadeau te geven, kun je een klein paasmandje vullen met paaseieren. Blaas wat van de eieren van tevoren uit en maak een kleine opening. Vul vervolgens kleine snoepjes of andere zoetigheden erin. Optioneel kunt u prachtige kunstmatige eieren kopen en deze vervolgens fantasierijk versieren. Vul gewoon een paar eieren met chocolaatjes en laat de kleintjes ze zelf zoeken. Je kunt nog een paar ideeën vinden in de onderstaande fotogalerij.

Ontwerp kleurrijke paasmanden voor broers en zussen

Paascadeaus-zelfgemaakt-kind-meisje-paasmand-roze-naam-versieren-plak-op-paasmotieven

Als er meerdere kinderen in het gezin zijn, is de pret nog groter omdat de kinderen zich creatief kunnen uitleven en stiekem leuke cadeaus voor elkaar kunnen maken. Je kunt nooit fout gaan met een paasmandje. U bent van harte welkom om uw kinderen een afgewerkte mand te laten versieren. De typische paasmotieven zoals eieren, konijnen, bloemen, vogels en kuikens zijn een prachtig sieraad voor de paasmand. Letters om op te plakken, zodat de mand kan worden voorzien van de naam van de broer of zus, zijn ook een geweldig decoratie-idee dat elk kind zal smelten.

Zelfgemaakte paasgeschenken – cadeau-ideeën voor mannen

Paascadeaus-zelfgemaakte-bloempot-riemhandschoenen

Een praktisch cadeau-idee voor mannen met groene vingers – maak een paasmandje van twee leren riemen en een bloempot. Zodra de mand klaar is, wordt deze gevuld met tuingereedschap, tuinhandschoenen en bloemzaden. Natuurlijk mogen sommige zoetigheden niet ontbreken. Chocolade paaseieren of konijn ronden het geweldige cadeau af.

Zelfgemaakte paasgeschenken – kleine cadeautjes voor ouders

Paascadeaus-zelfgemaakte-paasmand-paas-eieren-plastic-decoreren

Ouders zullen zeker uitkijken naar zelfgemaakte paasdecoraties – dus laat je creativiteit de vrije loop en tover paaskaarten, paaseieren of een stijlvolle paasboom met papieren bloemen tevoorschijn.

 Liefdevol versierde boom met bloemen gemaakt van servetten / Video-instructies aan het einde van het artikel /

Paascadeaus-zelfgemaakt-papier-bloemdecoratie-boom

In een paar stappen vouw je een servetroos op en tover je een prachtige lentesfeer in je eigen vier muren. De vouwtechniek is vergelijkbaar met die van de pom poms van tissuepapier.

Een 3-laags servet wordt zigzag gevouwen en vervolgens in het midden vastgezet met binddraad. Vorm de papieren bloesem met de schaar. Trek vervolgens voorzichtig de afzonderlijke lagen papier aan één kant uit elkaar. Meestal zijn er in totaal 6 lagen. De afgewerkte rozen kunnen vervolgens worden bevestigd aan een knoestige tak.

Verf liefdevol ballonnen en geef ze aan de kinderen

Paascadeaus-zelfgemaakte-kinderen-Paasballonnen-geven

Deze kleurrijke ballonnen zien eruit als paaseieren en zorgen meteen voor een vrolijke stemming. Het bijzondere aan dit idee is dat het geknoopte uiteinde van de ballonnen naar beneden wijst. Het geheim: de ballonnen waren gevuld met helium om te blijven drijven.

Maak van jampotten een paasterrarium

Paascadeaus-homemade-kids-chick-jampots

Lege jampotten creëren prachtige terraria met een paasflair. Vul het gekleurde zand gewoon in meerdere lagen in en plant als laatste de wortelloze Tillandsia plant. Garneer nu alleen nog met decoratieve elementen zoals houten kralen en pluizige kuikenfiguren.

zelfgemaakte chocolade paaseieren gevuld met snoep

Paascadeaus-zelfgemaakt-knutselen-met-kinderen-paas-eieren vullen

Surprise-eieren zijn een geweldig cadeau-idee voor kinderen en volwassenen. Zeker als deze in je eigen keuken worden gemaakt. Het delicate mintgroen zorgt voor een heerlijk lentegevoel. Zo gaat het:

Je hebt 100 gram witte chocolade, kleurstof, paaseivormen, voedselborstels en kleine snoepjes nodig om te vullen

chocolade-eieren-paas-mint-groen-roos-instructies

Smelt de couverture in een dubbele boiler of in de magnetron. Voeg een paar druppels kleurstof toe en roer goed totdat de kleur gelijkmatig is verdeeld. Vet de eiervorm in. Dip vervolgens de borstel in de chocolade en borstel de vormen gelijkmatig. Draai de vorm ondersteboven zodat de overtollige chocolade eraf druipt op bakpapier. Zet daarna 2 minuten in de vriezer zodat de chocolade sneller hard wordt.

Herhaal het proces met nog twee of drie lagen, anders wordt de “eierschaal” te dun. Haal de chocolade voorzichtig uit de vormpjes. Vul met snoep. Lijm beide helften voorzichtig aan elkaar met een beetje couverture en strijk de naad glad. Zet opzij, laat uitharden en decoreer zoals je wilt.

Zelfgemaakte paasgeschenken – zakjes vullen met snoep en dan inpakken met crêpepapier

Paascadeaus-zelfgemaakte-wortelzak-crêpepapier

Vul de paasmand met heerlijke worteltjes! Deze zijn super makkelijk in elkaar te zetten: vul eerst een hoorntje van cellofaan met chocolade dragees en sluit af met plakband. Knip groene blaadjes uit crêpepapier en plak ze rond de opening van de zak. Wikkel de zak vervolgens van onder naar boven in oranje crêpepapier. De wortelen zien er bijzonder indrukwekkend uit wanneer verschillende tinten oranje worden gebruikt.

Kleine paasgeschenken inpakken – de doos uit verpakkingspapier vouwen

Paasgeschenken-zelfgemaakte-geldgeschenken-verpakkingsideeën

Je kunt ook paaswortelen maken van karton. De beste manier om dit te doen is door een stencil te gebruiken. U kunt deze ook online vinden en uitprinten. Breng het sjabloon vervolgens eenvoudig over op het karton en knip het uit. Vouw de geverfde lijnen met behulp van een liniaal en strijk alle vouwen goed glad. Daarna wordt de wortel aan elkaar gelijmd. Nu is het aan jou om de paaswortel te versieren en te vullen met lekkers.

Paasmanden maken van papier

De wortelzakjes kunnen versierd worden met een tag. Voor het bevestigen zijn borduurgaren, jutelint enz. het beste geschikt.Uw dierbaren zullen zeker blij zijn met de liefdevolle groeten voor Pasen.

Paasmand voor de vriendin

Paascadeaus-zelfgemaakte-paasmanden-tinker-fill-ideeën

Als je de interesses van de ontvanger goed kent, kun je de paasmand dienovereenkomstig vullen. In plaats van snoep kan er dan een nagellak in het verrassingsei verstopt worden.

In plaats van snoep kun je nagellak in de paaseieren verstoppen

Paascadeaus-zelfgemaakte-paasmanden-tinker-fill-nagellak

Maak een Paaskaart met de kinderen

Paascadeaus-zelfgemaakte-paaskaart-bunny-tinker

Maak je eigen paashaas van een doek

Paascadeaus-zelfgemaakte-paashaas-washandje-stropdas

Paashaas gemaakt van stof – instructies

Paascadeaus-zelfgemaakte-paashaas-washandje-instructies

 Maak je eigen paasmandje en versier het met kleurrijke paaseieren

Paascadeaus-zelfgemaakte-paasnest-knutselideeën

Een paasmand maken – instructies

Zelfgemaakte paasgeschenken Doe-het-zelf paasmand instructies

Paascadeaus-zelfgemaakte-cadeau-ideeën-paasmand-damestas-groene-decoratie-vouchers

Paascadeaus-zelfgemaakte-cadeau-ideeën-pot-pot-bunny-punch-vol

Paascadeaus-zelfgemaakte-koekjes-motieven-vogels-paaseieren-icing-bunny-pastelkleurige snijplank

Paascadeaus-zelfgemaakte-cadeau-ideeën-koekjes-bunny-vorm-doos-mooi

Paascadeautjes-zelfgemaakte-cadeau-ideeën-glazen-potjes-versieren-bunny-nuts

Paascadeaus-zelfgemaakte-cadeau-ideeën-ei-groot-vol-klein-snoep

Paascadeaus-zelfgemaakte-paasnest-instructies

Paasgeschenken-zelfgemaakte-paasei-servet-techniek-tinker

Paascadeaus-zelfgemaakte-paaseieren-crêpe-papier-koffiefilter-tinker

Paascadeaus-zelfgemaakte-kers-eieren-bloemen-planten

Paascadeaus-zelfgemaakt-mos-bunny-figuur-verse-bloemen