Pergola en prieel

10 eenvoudige stappen om zelf een tuinhuis te bouwen

stappen om het tuinhuis zelf te maken basisconstructie

Bekijk deze 10 eenvoudige stappen om er een te krijgen Bouw je eigen tuinhuis kan.

Eerst moet u de juiste plaats vinden voor het tuinhuisje in uw tuin. U hebt een fundering nodig van ongeveer anderhalve vierkante voet. Controleer de richtlijnen voor de tuinbouw in uw woonruimte voordat u begint met het bouwen van de woning. Gebruik 12 houten palen van ongeveer 60 cm voor de basisstructuur. Voor meer duurzaamheid kunt u verharders gebruiken voor het houtmateriaal.

Bouw je eigen tuinhuis voor seizoensgebruik

trap naar het tuinhuisje maak zelf aluminium plafond

Als je een … hebt Bouw je eigen tuinhuis het is het beste om het in de buurt van uw tuin te doen voor gemakkelijkere toegang. Gebruik gegolfde aluminiumplaten voor het dak. Zo kunt u uw plantstation in de schaduw neerzetten. Wil je een uitvoering voor meerdere seizoenen opzetten, dan kun je voor de wanden ook platen polycarbonaat kunststof gebruiken. Zo creëer je een kas voor de winter.

Zelf een tuinhuis bouwen met een bloempot voor het raam

trap naar het tuinhuisje maak zelf bloempotramen

Als je dat doet Bouw je eigen tuinhuis, je kunt ook gemakkelijk plantenbakken voor het raam maken. Neem luchtkanalen, die je vervolgens op de vensterbank schroeft. Dan zet je er makkelijk bloempotten in.

Gordijnroede van schraper

stappen naar het tuinhuis zelf bouwen krasijzeren gordijnen

Spijkerhangers over het raam en een schraper ophangen. Zo heb je een zelfgemaakte gordijnroede in je tuinhuisje.

Een plek van ontspanning

trappen naar het tuinhuis maken van jezelf een plek om te ontspannen

Als u een tuinhuisje wilt bouwen, kunt u kiezen voor een locatie onder de boom in de tuin. Dus de schaduwen van de bomen geven een gevoel van zen.

Maak een fontein voor ontspanning

stappen om het tuinhuis zelf te bouwen waterputten

Voor een gevoel van ontspanning kunt u naast het tuinhuis een fontein bouwen. Graaf een gat diep genoeg voor een plastic emmer. De rand van de bak moet gelijk staan ​​met het grondniveau. Zet er dan een putpomp in en dek deze af met een terracotta pot met een paar gaatjes erin. Vul het gat met stenen en water om de pot op zijn plaats te houden. Plaats een keramische bal erop en verbind het gat in de bal met de gaten in de pot en de pomp. Zo heb je een zelfgemaakte fontein voor je tuinhuis.

Gebruik een draad voor het dak

stappen om het tuinhuis zelf beweegbaar dak te maken

Wil je een overkapping maken voor de warme zomerdagen, dan heb je hiervoor een draad nodig. Trek deze over de imperiaal en hang de stoffen bekleding met gaten aan het houten frame van het dak. Terwijl je de draden door de gaten trekt, kunnen de stoffen afdekplaten bewegen. Gebruik klembekken om de draad aan het houten frame van de dakconstructie te bevestigen.

Eethoek in het tuinhuisje

stappen om je eigen tuinhuisje te bouwen dining

Als je dat doet Bouw je eigen tuinhuis, u kunt kiezen voor een andere toepassing. Verander de stand in een gezellige eethoek. Gebruik gordijnen om de constructie een stoere uitstraling te geven. Ontwerp de constructie volgens hetzelfde principe als de dakconstructie. Je kunt ook een hoogspanningslijn toevoegen als je verlichting nodig hebt voor het diner in het tuinhuisje.

Verhard pad gemaakt van stenen

trap naar het tuinhuisje maak zelf stenen

U kunt decoratieve stenen gebruiken om de vloer in het tuinhuisje te ontwerpen. Plaats de stenen platen direct in de grond. De afstand tussen de platen kan worden opgevuld met kiezelstenen. Als de grond niet stabiel genoeg is, is het raadzaam om eerst een fundering uit te graven. Vul dit dan aan met zand of steenslag.

Een elegante faciliteit

trappen naar het tuinhuis zelf zorgen voor een elegante inrichting

Voor meer elegantie en stijl kunt u ramen in de tuinhuisconstructie inbouwen en de eettafel ervoor plaatsen. Als het mooi weer is en je wilt genieten van de omgeving, trek je gewoon aan de gordijnen die als muren fungeren. Zorg ervoor dat u een beetje ruimte laat tussen de vloer en de onderkant van de gordijnen, zodat ze niet te snel vuil worden.