Pergola en prieel

Pergola tuinpoort – 12 ideeën voor privacy en comfort

Houten tuindeur - wit tuindecor

We presenteren 12 ontwerpideeën voor: Pergola tuinpoort, creëer de gezellige sfeer en zorg tegelijkertijd voor de nodige privacybescherming. Laat u inspireren door onze suggesties en vind het juiste model.

Pergola tuinpoort met een chique design

Tuinpoort wit interessante designverlichting

Het bijzondere aan dit ontwerp is dat deze tuinpoort als decoratieve visuele scheiding tussen terras en tuin kan dienen. Gasten kunnen de tuin zien en het ontwerp past perfect bij het totale tuinconcept. De witte kleur oogt fris en uitnodigend. Zorg bij het bouwen voor voldoende vrije ruimte tussen de deur en de vloer.

Pergola tuinpoort naar de achtertuin

Achtertuin tuinpoort pergola

Pergola tuinpoort opent naar de achtertuin en nodigt uit tot bezoek, de overvloedige beplanting en zuilvormige bomen bieden voldoende privacy. Match het tuinhek met het buitengebied – zet accenten en kies voor natuurlijke kleuren. Voeg decoratieve elementen toe, zoals bellen of andere metalen versieringen.

Pergola tuinhek van smeedijzer

Gebogen tuin metalen poort

Als je een weerbestendige hebt Pergola tuinpoort nodig hebt, is de ijzeren deur perfect. Hier heeft de deur een mooie Finse uitstraling en oogt gezellig dankzij de vele groene planten. De bezoekers kunnen naar de binnenplaats kijken, in ieder geval zien ze alleen de hoge planten en bomen in de buurt.

Pergola tuinpoort van hout beschermt het privégedeelte

Tuindeur hout stenen muur metalen boog

Hogere tuindeuren zoals deze in combinatie met een stenen muur hebben niet alleen een grote aantrekkingskracht, ze combineren ook functionaliteit en esthetiek in één. Hier wordt het ontwerp gecompleteerd door de metalen pergola, terwijl de hele muur het huis en de tuin omringt.

Pergola tuinpoort in landelijke stijl

ijzeren tuinhek landelijke stijl rozen

Versier je Pergola tuinpoort met bloemen en groene planten. Dit romantische ontwerp is een uitstekende combinatie van zwart metaal en heldere rozen. Ze zien er niet alleen prachtig uit, ze verspreiden ook een aroma dat je terras en tuin zal opfrissen.

Pas de tuinpoort aan het huisontwerp aan

Tuiningang rode vloertegels

Pas de tuindeur aan je huis aan. U kunt een luifel bouwen die de vorm van het dak van het huis volgt. Zo creëer je een visuele verbinding met het huis en de rest van het ontwerp. Een wit vogelhuisje in de tuin imiteert weer de bekende vormen en structuur.

Stijlvolle tuinpoort met een moderne uitstraling

moderne tuindeur met beschermend dak

Hoewel een pergola tuinpoort meestal wordt geassocieerd met klassieke stijl en traditie, kunt u ook een moderne tuinpoort monteren. Naar het voorbeeld van deze moderne deur, die in harmonie is met de kleurstelling in tuin en huis, maar er toch trendy en eigentijds uitziet.

Pas de toegangsdeur en tuindeur aan

Tuinhek originele tuinontwerpideeën

Match je voordeur met het tuinhek door ze in dezelfde kleur en van hetzelfde materiaal te kopen. Een grote stenen muur doet denken aan de gevel van het huis, terwijl de houten deur mooie contrasten creëert.

Pergola tuindeur – klimplanten als decoratie

Bloemen tuindeur decoratie

Breng kleur in het ontwerp – daarmee het wit Pergola tuinpoort gekruid, hebben de huiseigenaren een prachtige decoratie bedacht – levendige bloemen. Ze passen perfect in het totaalconcept, werpen schaduwen en zien er uitnodigend uit.

Houten tuinhek met ornamenten

Houten hek tuinpoort-Aziatisch houtsnijwerk

Bij de bouw van deze tuindeur zijn meerdere panelen met ornamenten met elkaar verbonden. De pergola maakt een exotische en mysterieuze indruk en heeft een Aziatisch patroon – de perfecte toegang tot de tuin

Extra grote pergola tuinpoort – een echte blikvanger

Extra groot tuinhek houten privacyscherm

Een overmaatse Pergola tuinpoort is een zekere garantie dat het ontwerp opvalt. De donkere houtkleur gaat harmonieus samen met de bomen op de achtergrond. De perfecte productie is een must, bij zo’n grote constructie worden alle gebreken direct opgemerkt.