Pergola en prieel

Tuinpaviljoen in India als toevluchtsoord met tropische flair

tuinpaviljoen houtstrips ligstoel bijzettafel tuinpad

We laten je graag kennismaken met een exotisch landschapsontwerp. Het idee werd uitgevoerd op een vastgoeduitbreiding in India die tot dan toe niet was gebruikt. Het resultaat is een Tuinpaviljoen gemaakt van hout, dat aan één kant is omgeven door tropische en weelderige planten, waardoor het de perfecte toevluchtsoord is. Om precies te zijn, het paviljoen bestaat uit houten strips, dat is gerecycled hout. Tussen de stroken in het dak werd een spleet gehouden. Op deze manier kan daglicht naar binnen stromen. Om bescherming tegen de regen te bieden, werd het dak bedekt met een glasplaat. Dit geeft het tuinpaviljoen ook een nog modernere uitstraling.

Tuinhuisje van gerecycled hout

graniet tuinpad bank paviljoen planten huis

Aan de andere kant van het paviljoen zijn met gras begroeide trappen gevormd die doen denken aan de zitjes van een amfitheater. In het tuinpaviljoen zelf is voldoende ruimte om tuinmeubelen neer te zetten. Er zijn momenteel comfortabele stoelen beschikbaar. Maar ook banken en fauteuils met een salontafel kunnen hier heerlijk onderdak vinden. En als het tuinpaviljoen op een familieavond als podium moet dienen, kan het gewoon worden opgeruimd.

Tuinpaviljoen omlijst door tropische planten

tuinpad graniet verlichting muur barrière planten tropisch paviljoen

De grondplaat voor het tuinpaviljoen werd in de grond verzonken en het niveau van de paden ernaartoe werd ook verlaagd. Deze laatste kregen ook een muur van zwart graniet als omlijsting. De muur heeft op zijn beurt kleine nissen met lampen die ‘s avonds het tuinpad prachtig verlichten. Op deze manier wordt een geluidsisolatie gecreëerd die zou moeten beschermen tegen het lawaai van de nabijgelegen weg.

Het paviljoen is gemaakt van houten planken en strips

houten paviljoen modern india tuinontwerp graniet

Dit tuinpaviljoen kan de perfecte inspiratie zijn als u een soortgelijke zithoek in uw tuin wilt ontwerpen en momenteel op zoek bent naar interessante ideeën. Zoals je kunt zien, heeft het paviljoen zelfs een kleine berging met planken. Dit idee kan ook nuttig voor u zijn. Bekijk hieronder meer interessante foto’s van het paviljoen!

Het tuinhuisje vanaf de bovenverdieping

weide tuin tuinhuisje pergola idee landschapsarchitectuur

Het dak van het paviljoen van glas

tuinhuisje dak glas houten planken tropisch design

Paviljoen met leeshoek aan de zijkant

bank tuin idee gazon leeshoek planten paviljoen

Het tuinpad voor het granieten paviljoen

weelderige planten exotisch tuinpaviljoen graniet hout recyclen

De bouw van het paviljoen

bouw tuinpaviljoen stappen graniet gereedschap india

De ligging van het tuinpaviljoen op het terrein

plattegrond perceel tuinpaviljoen tuinidee

De stappen in landschapsarchitectuur voor het tuinhuisje

stappen bouwen tuin perceel paviljoen pergola

Een ontwerp van Collectief Project.