Ramen & Deuren

Plissés – decoratieve allrounders voor privacy en zonwering

Plissé-zonwering-donkerbruin-woonkamer

Als u geen luiken voor uw ramen of op terras- en balkondeuren heeft, moet u de luiken achteraf aanbrengen of andere alternatieven gebruiken om uw kamers te verduisteren. Gordijnen zijn vaak niet dekkend genoeg, kunnen door bouwkundige omstandigheden niet geplaatst worden of zijn alleen als maatwerk leverbaar in de juiste maat. Heel wat mensen hebben hun eigen ervaringen met het mechanisme van klassieke rolgordijnen en vouwluiken zijn uitgesloten, omdat de ramen elke keer moeten worden geopend om ze te bedienen. Er zijn nog steeds plisségordijnen, die direct aan de binnenzijde van het raam op de glaslatten of op het raamkozijn worden gemonteerd en moeiteloos te bedienen zijn. Ze kunnen snel worden bevestigd en zijn verkrijgbaar in tal van varianten en maten, ook geschikt voor niet-gestandaardiseerde ramen.

Plissés – voor elke inbouwsituatie het juiste model

geplooide-stof-crème-raam-moderne-houten kozijnen

Gespecialiseerde dealers zoals Geplooide partner bieden u de mogelijkheid om te kiezen uit een groot aantal verschillende plisségordijnen voor elke denkbare inbouwsituatie, voor elke ruimte en voor elke raam- of deurmaat. Met een duidelijke sortering op kamers, eigenschappen en kleuren biedt het bedrijf ook adviezen die u ondersteunen bij bijvoorbeeld het correct opmeten van uw ramen zodat het door u gekozen plisségordijn uiteindelijk ook echt perfect past. Ook voor het bevestigen van plisségordijnen zijn er diverse mogelijkheden. Deze zorgen ervoor dat u eventueel een plisségordijn aan het raam kunt bevestigen zonder te boren en dat het ook kan worden gebruikt voor ramen met bijzonder smalle glaslatten. Daarnaast worden de plisségordijnen in de door u gewenste lengte en breedte aangeboden – ook voor ramen die niet aan de norm voldoen.

Plissés bieden privacy en UV-bescherming

plissé-venster-zichtbaarheid-zonwering-verduistering-modern

Door een plisségordijn aan de binnenkant van uw raam te plaatsen, voorkomt u dat u nieuwsgierige blikken van buiten uw pand binnendringt. Toch kun je de lichtinval variëren, zodat je genoeg daglicht hebt om bijvoorbeeld te werken. U kunt ook kiezen tussen doorschijnende en ondoorzichtige versies. Afhankelijk van het ontwerp kan een plisségordijn naast het privacyscherm een ​​effectieve UV-bescherming bieden en zo uw interieur beschermen tegen verbleken door teveel direct zonlicht. Last but not least, als u een geschikte plissé kiest, kunt u uw kamers indien nodig ook volledig verduisteren – in dit geval is de plissé een vervanging voor een rolluik.

Blijf ook met het plisségordijn trouw aan je inrichtingsstijl

geplooide-zonwering-wit-woonstijl-mediterraan

U heeft individuele kleurconcepten in uw kamers geïmplementeerd en daarmee uw eigen stijl uitgedrukt – dan moeten de nieuwe plisségordijnen natuurlijk ook bij dit concept passen. Aangezien deze in een grote verscheidenheid aan kleuren verkrijgbaar zijn, is dit relatief probleemloos, zodat de plissé uiteindelijk niet alleen praktische, maar ook decoratieve functies vervult. Over functies gesproken: plisségordijnen met geïntegreerde UV-bescherming zijn altijd aan te raden voor gebruik in kinderkamers, die idealiter ook vlamvertragend zijn om onaangename incidenten vanaf het begin te voorkomen en uw kind optimaal te beschermen tegen schadelijke UV-straling.

Praktisch, ruimtebesparend en duurzaam

Plissés-ondoorzichtig-verduisterend-zonwering-modern

Hoogwaardige plisségordijnen zijn ontworpen voor een lange levensduur met talrijke openings- en sluitingscycli. Ze zijn dan ook een investering die zeker de moeite waard is, omdat ze, als ze op de juiste manier worden gehanteerd en correct geïnstalleerd, kunnen worden gespreid over vele jaren van gebruik. Bovendien zijn plisségordijnen uiterst ruimtebesparend in elkaar te zetten en blijft er voldoende ruimte over voor planten, decoratieartikelen en dergelijke op de vensterbank binnenin. Plissés zijn ook zo geconstrueerd dat ze afzonderlijk naar boven en naar beneden kunnen worden geopend en zo aan de betreffende dagelijkse situatie kunnen worden aangepast. Voor iedereen die ze naast een rolluik of als functionele vervanging daarvan wil gebruiken, zijn plisségordijnen een alternatief dat het overwegen waard is.