Recepten, VIDEO

Chili con carne – een bewezen recept voor echte fijnproevers!

Chili con carne (afgeleid van het Spaanse “chili con carne” – “chili met vlees”) komt uit de zuidelijke delen van Noord-Amerika – tegenwoordig wordt het pittige gerecht steeds populairder, vooral vanwege de exotische smaak. In Texas, in de VS, is het zelfs een van de meest populaire delicatessen. En hoewel het basisrecept in de loop van de tijd is vergeten, hebben moderne interpretaties twee ingrediënten gemeen: de pepers en het vlees. We laten je een beproefd recept zien voor echte fijnproevers met kidneybonen, maïs en rode wijn.

Recept voor chili con carne – de ingrediënten

Chili con carne recept ingrediënten

De benodigde ingrediënten voor ongeveer 4 porties:

300 g gehakt

1 rode paprika

1 paprika, groen

1 chilipeper, rood

1 ui

5-6 teentjes knoflook

250 g kidneybonen of bonenmix (blik)

125 g maïs uit blik, uitgelekt

500 ml tomatensap

60 ml rode wijn

zout

peper

½ theelepel kerriepoeder

1 theelepel karwijpoeder

½ theelepel chilipoeder, optioneel

Recept voor chili con carne – de bereiding

Chili con carne recept dobbelstenen groenten

De ingrediënten voor het recept dat we je aanbieden zijn genoeg voor 4 porties (dus vier volwassenen). Voor de bereiding heb je ongeveer 20-30 minuten nodig, de kooktijd kan variëren tussen 1.30-2 uur – laat het gerecht dus niet zonder overzicht staan. Geduld is hier het belangrijkste – maar het eindresultaat is het zeker waard. Snijd eerst de ui, knoflookteentjes, paprika en chilipeper in blokjes en fruit deze in hete olie.

Bak de chili con carne vleescurry

Voeg het gehakt en het karwijpoeder toe en bak al roerend mee. Breng op smaak met de curry en chilipoeder.

Chili con carne recept kidneybonen maïs tomatensap

Voeg de kidneybonen en mais toe, roer het tomatensap erdoor.

Roer de chili con carne rode wijn erdoor

Schenk de rode wijn en een half kopje heet water erbij, breng op smaak met peper en zout. Laat 20 minuten sudderen onder het deksel. Schenk eventueel de Tabasco-saus erbij. Laat sudderen tot de bonen zacht worden.

Serveer chili con carne rijstbedpeterselie

Verwijder aan het einde de afgewerkte schaal van het fornuis. Serveer eventueel op een rijstbed. U kunt uw gasten rode wijn of bier aanbieden met chili con carne. Het is het perfecte gerecht voor de hete zomermaanden. Geniet ervan en verras je familie en vrienden met een exotisch gerecht!