Recepten, VIDEO

Hummus Recept Origineel – Bereid heerlijke, romige en luchtige kikkererwtenpuree

De romige en heerlijke kikkererwtenpuree is niet voor niets een van de nationale gerechten van het Midden-Oosten. De hummus is een alledaagse begeleider van diverse hapjes en heeft zijn vaste plek op een gemengd voorgerecht. We willen alle liefhebbers van gezonde muze een origineel hummusrecept aanbieden dat onweerstaanbaar nootachtig en pittig smaakt en het gehemelte flatteert met een romige en tegelijkertijd lichte en luchtige consistentie.

Origineel Hummus Recept – Ingrediënten

hummus recept originele makkelijke bereiding ingrediënten

1 blik kikkererwten

100 gram tahinipasta

3-4 teentjes knoflook

2 tot 4 eetlepels koud water

Sap van een of twee citroenen (naar smaak)

1 of 2 eetlepels olijfolie

½ theelepel komijnpoeder

½ theelepel zout

½ theelepel bakpoeder

2-3 kopjes water (om de kikkererwten bedekt te houden in de pot)

Het beste originele hummusrecept – voorbereiding

hummus recept originele bereiding water bakpoeder

Giet de kikkererwten goed af en kook ze 20 minuten in voldoende water. De kikkererwten moeten volledig onder water staan. Een theelepel zuiveringszout in het kookwater maakt de kikkererwten zachter. Het zuiveringszout verhoogt de pH van het water en zorgt ervoor dat de kikkererwten uiteenvallen tot een zachte, papperige massa.

hummus recept origineel bereiden zout knoflook citroensap

Meng de knoflook met het versgeperste citroensap en het zout en laat de resulterende massa een paar minuten rusten. Tijdens de rustperiode wordt de scherpe smaak van de knoflook vervangen door een zachte smaaknoot.

hummus recept originele tahini pasta voeg pittig toe

Voeg de tahini en twee eetlepels ijskoud water toe. Mix alles door elkaar tot je een romig mengsel krijgt. Het ijskoude water helpt ook om de hummus licht en luchtig te maken. Hierdoor krijgt de heerlijke dip ook een mooie ivoorkleur.

hummus recept origineel zeef het kokende water, afgieten

Giet de gekookte kikkererwten af ​​en meng met het tahinmengsel.

recept hummus originele kikkererwten olijfolie

Voeg het komijnpoeder en een eetlepel of twee olijfolie toe. Meng alles goed tot je een homogene en gladde pasta krijgt.

hummus recept originele bereiding mixer kikkererwtenpuree

Doe je perfecte zelfgemaakte hummus in een mooie kom of schaal en garneer zoals je wilt. De overgebleven hummus is in de koelkast afgedekt met huishoudfolie tot een week houdbaar.