Recepten, VIDEO

Zelf popcorn maken in een pot – gezond en lekker!

Zelf popcorn maken in een pot met deksel

Ben je een popcornfan? Dan zou dit goede nieuws je moeten interesseren: popcorn is een gezond tussendoortje! De snack is niet alleen vezelrijk en caloriearm, maar levert ook 4 g eiwit per portie. Maar magnetronpopcorn bevat gehydrogeneerde olie en smaakversterkers. Bij de productie van popcornzakken worden ook chemische stoffen gebruikt die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Zelfgemaakte maïspopcorn smaakt niet alleen heerlijk, het is ook veel gezonder.

Zelf popcorn maken techniek zodat alle granen rijzen

Plan je deze week een filmavond met je vrienden? Heb je echter geen popcornmachine of magnetron? Maak je geen zorgen! Je kunt popcorn maken in een pan.

Ook als je op dieet bent, kun je nog steeds genieten van deze snack. Boter moet je zeker vermijden. Garneer je popcorn met geraspte Parmezaanse kaas, dan voeg je maar 22 calorieën toe.

Zelf popcorn maken Ingrediënten puffer maiszout zonnebloemolie

Zelf popcorn maken is eigenlijk heel eenvoudig. Hiervoor heb je 60 g popcornmais, 3 eetlepels zonnebloemolie en een beetje zout naar smaak nodig! Dit is het basisrecept, maar je kunt natuurlijk ook veel zoete of hartige opties proberen.

1. Doe de zonnebloemolie in een grote pan, bij voorkeur van roestvrij staal. Zet de pan op het vuur en verwarm de olie op middelhoog vuur.

2. Doe een snelle test met een paar korrels voordat u alle maïskorrels toevoegt. Wacht tot ze opengaan.

Zelf popcorn maken in een pan met olie zonder boter Instructies

3. Voeg dan de rest van de popcorn toe en dek de pan af. Haal de pan van het vuur en tel 30 seconden.

4. Zet de pan terug op het fornuis. De puffer corn zou snel moeten gaan knallen. Schud de pot heen en weer. Probeer het deksel een beetje open te houden zodat de stoom uit de popcorn komt.

5. Zodra de pauze tussen de knallen enkele seconden heeft geduurd, haalt u de pan van het fornuis en giet u de popcorn onmiddellijk in een grote kom.

Maak zelf popcorn gezond, zout en caloriearm

Keukentip:

Bij deze techniek rijzen bijna alle maiskorrels en verbranden ze niet. Als de meeste van je maïskorrels niet goed rijzen, heb je waarschijnlijk niet genoeg olie erin gegoten of heb je ze op zeer laag vuur gekookt.