Recepten

5 ideeën om een ​​tomaten-mozzarellasalade mooi te schikken

Tomaten-mozzarella salade serveren Ideas Hasselback

De Caprese salade is een klassieker uit de Italiaanse keuken, maar is over de hele wereld erg populair. Tomaat, mozzarella, basilicum – deze ingrediënten vormen dit heerlijke voorgerecht en doen denken aan de Italiaanse driekleur. Meestal worden de tomaten en mozzarella in plakjes gesneden, op een schaal geplaatst en besprenkeld met balsamicoazijn en olijfolie. Maar hoe maak je de tomaten-mozzarellasalade interessanter? We geven je een paar ideeën.

Tomaten-mozzarellasalade in Hasselback-stijl

Serveer Tomaten Mozzarella Salade Hasselback

Ken jij het recept voor Hasselback aardappelen al? Gebruik dezelfde techniek om van een simpele Caprese salade een avond blikvanger te maken.

Zo werkt het: Er worden verschillende inkepingen in de tomaat gemaakt. Je hoeft niet helemaal door te snijden, anders valt de tomaat uit elkaar. Vervolgens worden de plakjes mozzarella en basilicumblaadjes in de sleuven gestoken. Leg nu de tomaten op een bord met rucola, breng op smaak met peper en zout en versier met balsamicodressing.

Overigens zijn langwerpige, grote tomaten het meest geschikt voor deze variant van de Caprese-salade. Om de tomaten goed op het bord te laten liggen, snijd een klein plakje aan de onderkant af.

Torentjes van tomaat en mozzarella

Tomatenmozzarella saladetoren op elkaar stapelen

Een ander leuk idee zijn deze Caprese torentjes, de plakjes tomaat en mozzarella zijn gewoon afwisselend in laagjes gelegd. Je hebt hiervoor geen serveerring nodig, want de tomatentoren staat stabiel op het bord. Als je een rustieke toets aan de salade wilt geven, kun je de steel niet van de tomaten verwijderen. De basilicumblaadjes kunnen decoratief tussen de plakjes worden gelegd.

Tomaat mozzarella spiesjes

Tomaat Mozzarella Spiesjes Finger Food Party

Salade Caprese aan een spies! Deze variatie is perfect als party fingerfood, want de tomaat mozzarella spiesjes zijn super snel klaar.

Gebruik hiervoor cherrytomaatjes en mini mozzarellabolletjes (ook wel bocconcini genoemd). Kruid eerst de tomaten en mozzarellabolletjes in aparte kommen met olijfolie, zout en peper. Prik eerst op elk van de spiesen een cherrytomaat. Dit wordt gevolgd door een blaadje basilicum, een bolletje mozzarella, tomaat, basilicum en werk af met een bolletje mozzarella.

Je kunt de spiesen zowel liggend als staand op een bord schikken. Om het torentje op zichzelf te laten staan, moet je de tomaat aan de onderkant halveren.

Tomaten Mozzarella Tartaar

Tomaten Mozzarella Salade Tartaar Ansjovis

Als je je kookkunsten wilt laten zien, hoef je geen ingewikkelde gastronomische recepten te gebruiken, want de Caprese-salade kan ook als tartaar worden geserveerd. De tomaten en mozzarella worden in zeer kleine stukjes gesneden, naar smaak gekruid en met behulp van een serveerring in het midden van een serveerschaal geplaatst. Basilicumblaadjes of zwarte, ontpitte olijven zijn geschikt om te decoreren. Een leuk idee voor een luxe koud voorgerecht is de tomatentartaar met tonijnroom.

Tomaten Mozzarella Salade in een Glas

Serveer tomaten-mozzarellasalade in een glas

Salades in een pot zijn de laatste jaren erg populair. Dit zijn meestal gelaagde salades die geserveerd worden in dessert- of weckpotten. Ze zien er niet alleen chic uit, ze zijn ook heel praktisch en kunnen probleemloos mee naar kantoor of naar een picknick. U kunt de dressing het beste in een aparte container vervoeren.

Ideeën voor saladedressing met tomaten-mozzarella