Recepten

9 veelgemaakte fouten bij het decoreren met royal icing en hoe je ze kunt vermijden

Een kleurrijke glazuur ziet er misschien mooi uit op je kerstkoekjes, maar er kan veel mis gaan bij het decoreren met royal icing. We onthullen wat de meest voorkomende fouten zijn die worden gemaakt met eiwitglazuur en hoe u ze kunt vermijden. Met onze tips kun je je zelfgemaakte koekjes versieren als een pro!

1. Royal icing wordt te strak

Eiwitglazuur bereiden met een handmixer Tips

Klop het glazuur op de laagste stand van je blender. Als je het eiwitglazuur op de hoogste stand maakt, werk je te veel lucht in het mengsel. Hierdoor wordt het glazuur te stevig en breekt de draad bij het spuiten. Dit kan ook gebeuren als je de eiwitten te lang opklopt. In principe zijn 5 minuten voldoende.

Wat te doen? Als de royal icing te stevig wordt, kun je er ook wat eiwit door mengen. Roer vervolgens het glazuur nog een paar minuten totdat de gewenste consistentie is bereikt.

2. Royal icing wordt te vloeibaar

Royal icing zal iets te vloeibaars doen

Roer je al langer dan 5 minuten in je eiwitglazuur, maar wordt het niet stijf? Als de consistentie van de royal icing te vloeibaar is, zal deze uitlopen bij het decoreren van de koekjes. Een reden hiervoor kunnen de verkeerde hoeveelheden in het recept zijn.

Wat te doen? In dit geval helpt maar één ding: meng er wat meer poedersuiker door en roer het glazuur tot een stevigere consistentie.

* Als je koekjes wilt decoreren met de flooding-methode, moet het eiwitglazuur iets vloeibaarder zijn. Lees er hieronder meer over.

3. Roer voedselkleuring niet goed door

Correcte kleuring van royal icing met vloeibare voedselkleuring

Heb je zin in mooie en kleurrijke koekjes? Dan is het beter om de zelfgemaakte eiwitinjectie icing te kleuren met voedingskleurstof in plaats van kant-en-klare mengsels te kopen. Als de verf echter niet goed wordt gemengd, ontstaan ​​er lelijke strepen in het glazuur.

Wat eraan te doen? Het is het beste om voedselkleuring in de vorm van gel of pasta te gebruiken en de kleur goed in het glazuur te mengen.

4. Negeer luchtbellen

Versier koekjes met barstende royal icing luchtbellen

Wat begint als een kleine luchtbel kan snel veranderen in een catastrofale bult in je royal icing als je het niet op tijd ziet.

Wat te doen? Om die vervelende probleemplekken te voorkomen, tikt u na het decoreren licht met het koekje op een plat oppervlak om de luchtbellen naar de oppervlakte te brengen. Gebruik vervolgens een tandenstoker om elke bubbel voorzichtig te laten knappen en meng deze met de rest van het glazuur.

5. Verf geen witte royal icing!

Truc voor puur glazuur Roer druppels blauwe kleurstof erdoor

Gedecoreerde koekjes zijn een klassieker voor de kerstperiode. En als je kiest voor motieven als sneeuwvlokken, dan mag het glazuur ook niet gekleurd zijn, toch? Inderdaad! Royal Icing ziet er direct na het roeren schitterend wit uit, maar als het droog wordt, wordt de kleur meer grijswit.

Wat te doen? Als je een puur wit glazuur nodig hebt om koekjes te versieren, roer er dan 1-2 druppels blauwe kleurstof door.

6. Overstroming van koekjes zonder omtrek

Versier koekjes met royal icing volgens de flooding-methode

Flooding is misschien wel de meest populaire decoratiemethode als het gaat om royal icing. Het oppervlak van een koekje is volledig bedekt met een dun laagje glazuur. Het eiwitsprayglazuur moet een vloeiende consistentie hebben en kan snel zonder rand naar beneden vloeien.

Wat te doen? Voor het perfect uitvloeien van uw koekjes moet u eerst de zogenaamde omlijning aanbrengen. Om dit te doen, omringt u de koekjes eerst met een zeer fijne tuit en een steviger glazuur en vult u ze pas daarna met het meer vloeibare glazuur. Als je deze stap overslaat, raakt je royal icing op.

7. Vergeet de poedersuiker te zeven

Zeef poedersuiker voor een perfect glazuur

Dit is waarschijnlijk de reden waarom uw tuiten steeds verstopt raken. Als je de poedersuiker niet goed zeven terwijl je hem door de royal icing roert, ontstaan ​​er klontjes. Hierdoor is het moeilijk om de koekjes te versieren en ziet het eindresultaat er lelijk uit.

Wat te doen? Zeven, zeven, zeven!

8. Gebruik te veel royal icing

Kleurrijk eiwitglazuur voor het decoreren van koekjes in spuitzakken

Dat je nooit genoeg kunt krijgen van iets goeds geldt niet als het om royal icing gaat. Met te veel eiwitspray-glazuur zullen je zelfgemaakte koekjes er nooit perfect uitzien.

Wat te doen? Vermijd de drang om je glazuur op te stapelen en maak in plaats daarvan een heel dun laagje. Dit is de manier om de beste resultaten te krijgen.

9. Laat het glazuur niet lang genoeg drogen

Laat versierde eenhoornkoekjes drogen op een taartrooster

Je hebt je koekjes mooi versierd, maar de kleuren lopen na een tijdje uit en je mooie motief wordt een kleurrijke klodder? Dan heb je misschien de koekjes te vroeg van het rooster gehaald.

Wat te doen? Zorg ervoor dat je het glazuur voldoende tijd geeft om uit te harden voordat je de koekjes van het rooster haalt en in een bak doet. Met voldoende tijd bedoelen we minimaal 24 uur ononderbroken drogen aan de lucht om de decoratie perfect te houden. Als je het proces wilt versnellen, kun je de koekjes onder een ventilator plaatsen (op de laagste stand) om het glazuur sneller te laten uitharden.