Recepten

Chocolademuffins met pompoen – een heerlijk bakidee

Muffins bakrecepten maken

Chocolade is een van de meest populaire desserts. Ze zijn ook verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan combinaties, waaronder enkele vreemde varianten, zoals chocolade met chili, met zeezout of munt. Maar heb je ooit gehoord van een combinatie van chocolade en pompoen? Zeker niet. Maar als je graag experimenteert en nieuwe dingen probeert in de keuken, dan is het volgende recept precies goed voor jou. En als je de Chocolademuffins met pompoen als je het eenmaal hebt geprobeerd, zul je merken dat deze ongewone combinatie echt heerlijk is.

Chocolademuffins met pompoen – heerlijke verrassing

Zelf muffins bakken en de vorm vullen

De muffins zullen erg sappig en zacht zijn en het recept is snel en gemakkelijk te maken. U heeft slechts 40 minuten nodig om uw dierbaren en gasten te verrassen en te verrassen met een uniek dessert. Terwijl je het klaarmaakt, zul je merken dat het beslag behoorlijk stevig is. Maar laat dat je niet afschrikken, want de pompoen geeft tijdens het bakken genoeg sap af, waardoor de muffins echt lekker sappig en zacht worden. Probeer dat eens Chocolademuffins met pompoen hetzelfde uit!

Ingrediënten die je daarvoor nodig hebt Chocolademuffins met pompoen nodig hebben:

Pompoenmuffins maken snelle recepten

– 1 ei

– 1 kopje meel

– 2/3 kopje geraspte pompoen

– 1/3 kopje olie

– 1/2 theekopje suiker

– 2 el cacao

– 100 g chocolade naar keuze

– 1/2 pakje bakpoeder

Bereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: 30 minuten

Zo worden de chocolademuffins met pompoen bereid:

Zelf chocolade bakken ideeën

1. Het eerste dat u moet doen, is een aantal producten voor het beslag gebruiken Chocolademuffins met pompoen bereiden. Meng het bakpoeder met de cacao en bloem en zeef het. Je moet ook de pompoen fijn raspen en de chocolade in kleine stukjes snijden. De voorbeeldmuffins zijn gemaakt van melkchocolade met hazelnoten. Maar ook pure chocolade of gewone melkchocolade is geschikt.

2. Pak een garde of mixer. Gebruik het om het ei te breken, voeg dan de suiker en olie toe en voeg dan het bloemmengsel toe. Voeg daarvoor nu de pompoen toe Chocolademuffins met pompoen en voeg de helft van de chocoladestukjes toe. Meng met een lepel zodat alles goed verdeeld is.

Chocolademuffins bakken

Muffins smakelijk bereiden ideeën foto's

3. Gebruik dit beslag om de muffinvorm te vullen. Als je een siliconen mal gebruikt, volstaat het om deze in te vetten. Bij een gewone bakvorm voor muffins moet je papieren voeringen toevoegen, die je dan voor 3/4 met het beslag vult. Verdeel vervolgens de resterende chocoladestukjes gelijkmatig over de Chocolademuffins met pompoen.

4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Voer dan de in Chocolademuffins met pompoen in en bak gedurende 20 minuten. Dan kun je met een satéprikker controleren of je gaar bent door deze in een van de muffins te steken (als de prikker er droog uitkomt, ben je klaar). Laat de muffins na het bakken afkoelen en haal ze dan uit de vorm om te serveren.