Recepten

Dessertrecept voor Pasen – vla geserveerd in eierschalen

Idee-dessertrecept voor paas-vanillepudding met eierschalen

We hebben een geweldige Dessertrecept voor Pasen – lekker maken vanille pudding en serveer het in leuke eierschalen! Ze zullen uw gasten zeker verrassen en imponeren. Het is prima en smaakt erg lekker. Het is dus geschikt voor elke speciale lentemaaltijd. Het idee om de pudding in eierschalen te serveren in plaats van borden is ook niet overal te zien.

Dessertrecept voor Pasen – Decoratieve dessertbekers

dessert recept idee paasvla eierschalen karton

Ingrediënten:

6 grote eieren

3 kopjes volle melk

1/2 vanillestokje, geschraapte zaadjes

1/2 kopje suiker

1 pakje (ongeveer 2 1/4 theelepels) smaakloze gelatine

1/2 theelepel zout

Voorbereiding: Maak ter hoogte van 2/3 van het ei voorzichtig een barst met een mes en verwijder de schaal. Scheid eiwitten en dooiers. Doe 5 eidooiers in een kom (de rest van de eidooiers en eiwitten kan je bewaren en voor andere recepten gebruiken). Kook water in een kleine steelpan en doe de kommen 3 minuten in kokend water. Gebruik een schuimspaan om de schelpen uit het water te halen en laat ze drogen. Doe ze dan in een eierdoos en zet apart.

Dessertrecept voor Pasen

Dessertrecept voor paasvla geserveerd in eierschalen

Meng de melk, het vanillestokje plus de zaadjes en de suiker in een middelgrote pan en combineer met de gelatine. Wacht ongeveer 3 minuten tot de gelatine zacht is. Kook op laag vuur en roer af en toe tot de suiker en gelatine zijn opgelost, ongeveer – 2 minuten. De vla moet dik genoeg zijn om de achterkant van de lepel te bedekken. Haal het vanillestokje uit de room. Druk de pudding vervolgens door een zeef zodat alle vaste bestanddelen zijn verwijderd.

Doe 2 lepels vla in elke eierschaal en zet de schalen 4 uur in de koelkast. eet smakelijk!

Dessertrecept voor paasidee vanillepudding eierschalen

dessert paasvla eierschalen geserveerd idee