Recepten

Deze heerlijke muffincakes! – Recepten en tips

chocolade muffin cake recept-aardbeien

Muffins zijn kleine cakes, ze hebben een zachte, smakelijke en unieke smaak. Ze kunnen zowel zoet als zout smaken. Verras je familie en vrienden met heerlijke cupcakes – hier zijn enkele tips om perfecte cupcakes te maken Muffincake kan voorbereiden zonder al te veel moeite.

Er zijn talloze recepten voor muffincake

muffins-witte-chocolade-frambozen

Maar voordat we ingaan op de eigenlijke voorbereiding van muffins, gaan we naar de geschiedenis van muffins. Zoals bekend wordt er onderscheid gemaakt tussen Engelse en Amerikaanse muffins. De Engelse muffins zien eruit als platte gistgebakjes die als toast worden gegeten. In de VS daarentegen zijn vooral Amerikaanse muffins populair. Dit zijn kleine, ronde cakejes die gemaakt zijn met bakpoeder. Ze worden gebakken in een speciale bakvorm.

Muffincake met groenten

Muffin cake recept-kaas-courgette

Historisch bewijs toont aan dat Britse emigranten de muffins in het begin van de 19e eeuw naar Noord-Amerika brachten. De Amerikaanse versie van de muffins is gemaakt met baking soda, zoals we eerder al zeiden. Sinds bakpoeder werd uitgevonden in het midden van de 19e eeuw, kunnen Amerikaanse muffins worden beschouwd als de meer “moderne” vorm van deze cakes.

Met wortel en ananas

muffin cake recept-wortel-ananas glazuur

Er zijn talloze recepten voor muffins. Voor uw aandacht hebben we vandaag een populair en eenvoudig recept geselecteerd. Hoe werkt het?

Benodigde ingrediënten: 125 g zachte boter, 125 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eieren, 200 g bloem, ½ zakje bakpoeder, een klein kopje melk.

voorbereiding: Eerst worden de boter en de suiker romig geklopt en daarna wordt de vanillesuiker toegevoegd en geroerd. Daarna worden de eieren gemengd met het boter-suiker mengsel.

Meng vervolgens de bloem met het bakpoeder en voeg een deel daarvan toe aan het boter-suikermengsel. Voeg dan een deel van de melk toe. Je moet afwisselend de rest van de melk en bloem erdoor roeren.

zoute muffins met spek en kaas

muffin cake recepten bacon-tomaat-kaas

Het op deze manier bereide deeg kan nu naar smaak worden verfijnd met noten, cacao, Nutella, fruit of chocoladeschilfers. Maar het smaakt ook erg lekker en luchtig! Je moet het dan ongeveer 30 minuten bakken op 180 graden!

Na het bakken kun je je muffins laten afkoelen en naar wens verfijnen met glazuur, chocoladeglazuur of poedersuiker! eet smakelijk!

zoete muffins met witte chocolade en frambozen

Bak muffin-witte-chocolade-frambozen      muffin-cake-recepten-tips-bakken  muffins-bak-bosbessen-poedersuiker muffin cake recepten-wortel-courgette bloemen muffin cake recepten-bosbessen-rood-blauw-muffinfoermchen muffin-cake-recepten-banaan-chocolade chips muffin-cake-recepten-appel-avocado-pompoen-walnoten muffin cake recept-bosbes-bruine suiker muffin-cake-recept-banaan-bruine suiker muffin-cake-bakken-blauw-aardbeien-ochtend-koffie glutenvrije-muffins-kaneel-bruine suiker-pruim