Recepten

Een komkommerkrokodil en dergelijke voorbereiden voor een kinderverjaardagsfeestje – 12 ideeën

komkommer krokodil en soortgelijke augurken-tomaten-druiven

Het volgende verjaardagsfeestje voor uw kind staat voor de deur en u bent op zoek naar een leuk idee voor het feestdiner? In het volgende artikel gaan we je een aantal geweldige ideeën en suggesties geven voor een heerlijke feestmaaltijd die bestaat uit gezonde voedingsmiddelen zoals fruit en groenten. Er wordt gezegd dat het oog met je mee eet. Vooral kinderen, die anders vaak minachten, durven een bepaald gerecht pas te proberen als het mooi gepresenteerd wordt. Laat u door de volgende ideeën voor aantrekkelijke fingerfood inspireren en overtuigen dat a Komkommerkrokodil en dergelijke voor kinderverjaardagsfeestjes kunnen kinderen zonder veel moeite fascineren.

Grappige hapjes voor kinderen – schattige komkommerkrokodil en dergelijke

Komkommer-krokodil-spiesjes-fruit-groenten-mozzarella

De spannende spelletjes en activiteiten op elk kinderfeestje zijn cruciaal voor het succes ervan. Toch is het heerlijke eten een belangrijk onderdeel van elk geslaagd feest. Toegewijde ouders willen altijd iets bijzonders en ongewoons serveren voor hun kind en hun eregasten. Tot de klassiekers behoren bijvoorbeeld pretzels, groentereepjes, fruitsalades, hartige en zoete muffins en nog veel meer. Maar waarom niet iets bijzonder grappigs dat de kleine grote mensen zal aanspreken. Groentesticks of groentespiesen kunnen in slechts een paar eenvoudige stappen worden omgetoverd tot fascinerende wezens.

Hoe maak je een komkommerkrokodil??

spiesjes-kaas-komkommer-krokodil-augurken

Een schattige komkommerkrokodil zal bijvoorbeeld ongetwijfeld een echt hoogtepunt zijn op een kinderverjaardagsfeestje. Voor sommige kinderen maakt het niet zoveel uit of iets lekker is of niet. Je zult veel meer onder de indruk zijn van het uiterlijk. Er is een ongeschreven regel dat alles wat kleurrijk is lekker is. Een andere is dat alles wat in goede staat is, goed is. Een komkommerkrokodil voldoet aan beide eisen.

Gezonde voeding veranderen in kleine kunstwerken – komkommerkrokodil en dergelijke stap voor stap

deco watermeloen kikker feest eten

Voor de heerlijke komkommerkrokodil heb je een komkommer nodig, tandenstokers en diverse etenswaren die je kunt spiesen. Je boodschappenlijstje kan er ongeveer zo uitzien:

 • Een komkommer
 • tandenstoker
 • Cocktailtomaten
 • wortel
 • Mozzarella balletjes
 • pitloze druiven
 • stevige kaas
 • Worsten of salami
 • Kappertjes
 • peperkorrels
 • Groenten naar keuze

Bedenk voordat je met de bereiding begint eenvoudig welke lekkernijen de jarige het lekkerst vindt en ontwerp een bijpassende combinatie van producten die je later aan de spies wilt spiesen. De instructies voor de aantrekkelijke, kindvriendelijke komkommerkrokodil zijn heel eenvoudig. Was eerst de groenten en vorm de komkommer in de gewenste vorm. Snijd met het mes een stukje van de zijkant van de komkommer in de lengte zodat deze stabiel op het bord of op een schaal kan liggen. Bewaar dit gedeelte, want je kunt het later gebruiken om de poten van het dier te vormen. Nu moet je een incisie maken van ongeveer 5-10 centimeter lang voor de mond.

egel-tandenstoker-druiven-watermeloen

Elke grote en gevaarlijke krokodil heeft grote tanden, dus je moet scherpe tanden zetten op de authentieke, eetbare krokodil. Stop een houten lepel in zijn mond zodat hij niet te strak wordt. U kunt dus gemakkelijk uw tanden knippen. Snijd voorzichtig tanden in de boven- en onderkant van beide helften van de komkommer als tanden. Voor de tong van de krokodil kun je een reepje peper of wortel uitknippen en in zijn bek steken. Een opgerold plakje salami, waarvan je de helft in de bek van de krokodil steekt, is ook geschikt als tong. Voor de voeten kun je kleine driehoekjes uit het komkommergedeelte knippen en aan beide kanten van het roofdier plaatsen. Snijd het mini-mozzarellabolletje doormidden en bevestig de helften aan het hoofd met elk een stukje tandenstoker. Dat zullen de ogen zijn. Als je ogen met pupillen wilt ontwerpen, gebruik dan peperkorrels, kappertjes of misschien kleine stukjes olijf.

feest-kinder-verjaardag-eten-decoratie

Eindelijk kunt u zich wijden aan het spietsen. Doe een kaasblokje, een cocktailtomaat, een plakje Wienerworst, druiven, mozzarellabolletjes of ander gerecht naar keuze op een stokje. Uiteraard kunt u zelf de regeling bepalen. Probeer misschien verschillende combinaties en kies degene die je het leukst vindt. Je kunt nu de afgewerkte spiesjes in de bovenkant van de komkommer steken totdat deze helemaal bedekt is. De grote komkommerkrokodil is klaar! Je kunt er zeker van zijn dat geen enkel kind deze spannende party snack kan weerstaan.

Maak komkommerkrokodil en dergelijke van fruit

Komkommerkrokodillen zien er niet alleen geweldig uit met kaas en worstjes. Wat dacht je van een met vers fruit? Zeker als je kind liever aan fruit knabbelt, is de komkommerkrokodil met fruit een prima idee dat je thuis makkelijk na kunt doen. Om dit te doen, kunt u kleine stukjes fruit op de tandenstokers steken en hiermee de komkommer vullen. Zo ontstaat letterlijk een schattige krokodil. Geschikte fruitsoorten zijn bijvoorbeeld druiven, appels, peren en meloenen.

Komkommerkrokodil en dergelijke als creatieve alternatieven voor klassieke feestmaaltijden

watermeloen fruit haai verjaardag

Ook kun je zelf veel andere wezens uit de dierenwereld maken van groenten en fruit. Zorg voor meer variatie op tafel voor een kinderverjaardagsfeestje en ontwerp iets voor het oog. Maak een originele draai aan de klassieke fruitsalade – bijvoorbeeld een meloenhaai of meloenmonster. Hiervoor heb je een grote watermeloen, houten spiesjes en fruit naar keuze nodig. Snijd eerst een deksel van de watermeloen en hol deze voorzichtig uit. Je kunt het vruchtvlees kernen, in kleine blokjes snijden en opzij zetten. Je kunt het vruchtvlees ook gebruiken om de haaienogen te maken. Je hebt twee appelringen en balletjes nodig van het meloenpulp, die je later met een houten prikker over je mond vastmaakt. Giet de meloen af ​​met de opening naar beneden. In de tussentijd kun je het fruit wassen en in blokjes snijden. Meng de stukjes fruit door elkaar en giet het sap van een citroen erover. Koop indien mogelijk seizoensfruit, want dat smaakt het best. Snijd een grote gekartelde mond en vul deze met de verse fruitsalade. Overigens kun je met een beetje handvaardigheid en veel fantasie een watermeloen omtoveren tot een kikker of een schattige schildpad die je kunt vullen met fruitsalade. De kinderen op het verjaardagsfeestje zullen zeker veel plezier beleven aan het feesten.

Komkommerkrokodil en dergelijke uit de dierenwereld

muis-aardbei-chocolade-fruit gelei

Als je een glimlach op het gezicht van de jarige en al zijn eregasten wilt toveren, kun je kleine, schattige rupsen van druiven maken. Leg de druiven eenvoudig op een shish kebab-spies en gebruik glazuur en kleine druppels chocolade om kleine oogjes te creëren. Elk kind kan de schattige druivenrups oppakken en snel hun batterijen opladen voor het volgende spel.

pauw-fruit-plakjes-peer-dier-kiwi

Een fruitpauw ziet er ook nog eens geweldig uit en is snel klaar te maken. Je kunt van een halve peer het lijfje maken en vervolgens de vrucht van je keuze om de peer heen schikken tot een prachtige verenkroon. U bent ook van harte welkom om fruitspiesjes in het lichaam te prikken. Van een wortel kun je de snavel en pootjes uitsnijden. Van gesmolten chocolade kun je twee oogdruppels maken. Kleine bosbessen doen het net zo goed.

bananen-dolfijnen-druiven-kids-party

De banale dolfijnen zijn ook gezonde hapjes, die je in een paar simpele stappen kunt bereiden. Het enige wat je hoeft te doen is in de stengel snijden en er een kleine druif in steken. Bevestig suikerogen en schik de mooie dolfijnen mooi in kopjes of mokken met andere soorten fruit. Als je op zoek bent naar een snel en origineel idee voor kleurrijke en gezonde hapjes, kun je misschien de aardbeimuizen nadoen. Deze feestsnack is heel licht en de kinderen zijn van harte welkom om deel te nemen aan de voorbereiding. Snijd hiervoor de gewassen aardbeien doormidden en maak met een houten prikker een gaatje voor de muizenstaart. Je kunt dit maken van een stuk fruitgomkoord. Verf twee oogjes met chocoladesuikerglazuur en bevestig de oren. Een gehalveerde amandel heeft er de juiste vorm voor en is er dus zeer geschikt voor. Cornflakes kun je overigens ook gebruiken, gewoon snel opzuigen met vloeistof en daardoor zacht worden. Als je de zoete muisjes pas kort voor het feest wilt bereiden, kun je de cornflakes zonder aarzelen gebruiken.

Magische komkommerkrokodil en dergelijke uit groenten

groenteschotel-uil-komkommer-wortelen

Als je rauwkost wilt serveren, maak je van een groenteschotel eenvoudig een uil. Het zal zeker in de smaak vallen bij de kinderen, want er worden verschillende soorten groenten gepresenteerd om van te snoepen. Wanneer je tussendoor honger krijgt, kun je een groentereep pakken en genieten van de gezonde snack. Was en snijd eerst de groenten. Kies groenten met verschillende kleuren om een ​​kleurrijke, prachtige uil te creëren.

uil-fruit-bord-ananas

Laat je fantasie de vrije loop en schik de groentestukjes en plakjes zo dat de omtrek van een uil ontstaat. Voor de grote ogen kun je kleine kommetjes gebruiken waarin je een heerlijke, zelfgemaakte kwark-yoghurt dip kunt vullen. Zet de kommen op het bord of op een groot bord en verdeel de groenten erover. De vleugels kunnen bijvoorbeeld gemaakt worden van reepjes paprika en de klauwen van kleine worteltjes. Je kunt als pupil de helft van de cherrytomaatjes of de helft van de olijven in elk van de dipschalen doen.

paprika-kikkers-groenten-kleurrijk

Leuke, gekleurde paprikakikkers zijn ook een gezonde en indrukwekkende partysnack. Met de kleurrijke kikkers kun je ook leuke decoraties op de verjaardagstafel regelen. Was de paprika’s, verwijder voorzichtig de zaadjes en snij ze in de vorm van een kikker. Voor de ogen kun je kleine gaatjes uitsnijden en er peperkorrels in steken. Leg op elk bord misschien een gele, oranje of rode kikker. Bij het zien van dit grappige bord is de nieuwsgierigheid van de kinderen gewekt en zal het hoogstwaarschijnlijk meteen geleegd worden.