Recepten

Fruit op de grill – een ongewoon fruitdessert

fruit op de grill sjasliek fruit dessert-citroen-yoghurt saus

U zult uw gasten zeker aangenaam verrassen als u hen exotisch fruit rechtstreeks van de grill aanbiedt. Fruit op de grill – dit is echt een ongewoon fruitdessert dat je leven een beetje zoeter zal maken. Experimenteer met exotisch fruit op de grill, je zult er geen spijt van krijgen!

Voordat je aan het werk gaat en gaat grillen, moet je je grillapparatuur grondig reinigen. Zo haal je de maximale dosis geur en smaak uit je fruit!

Benodigde ingrediënten voor het fruit op de grill

fruit op de grill sjasliek-fruit-dessert-toffee-fondue

De belangrijkste componenten voor de fruitgrill zijn natuurlijk de vruchten. Kies rijp fruit. De meest gebruikte zijn appels, peren en ananassen, maar er is nog een hele lijst. Vrijwel alle exotische fruitsoorten die de langere hittebehandeling op de grill kunnen doorstaan, zijn geschikt.

fruit op de grill sjasliek fruit dessert idee

Je kunt ook pit- en steenfruit proberen (perziken, abrikozen, nectarines, pruimen, kersen), maar wees voorzichtig met dit soort fruit! Je hoeft maar een beetje tijd op de grill door te brengen! Breng een sterkere dosis exotisme met plakjes ananas, banaan, papaja of mango en citrusvruchten op de grill!

Hoe worden de vruchten op de grill gemaakt??

fruit-sjasliek-grill-dessert-kaas

Snijd het fruit in dunne plakjes – hoe dunner, hoe beter het zal worden gebakken. Leg de plakjes vervolgens in de marinade en laat ongeveer 20-30 minuten staan. Haal vervolgens de vruchten eruit, droog ze en bestrijk ze licht met olie. Je kunt ze nu op de grill leggen. Sommige recepten raden aan om het fruit vooraf in folie te wikkelen, maar dit is niet altijd nodig.

fruit-shaslicks-grill-zomerfruit-tips

Je moet ook voorzichtig zijn bij het frituren – sommige vruchten hebben minder tijd nodig om te bakken dan andere. Dat is volkomen begrijpelijk en duidelijk. Appels hebben bijvoorbeeld ongeveer 5 minuten nodig en bananen 8-10 minuten. Op het einde kun je het fruit bestrooien met bruine suiker voor een dubbele dosis zoetheid. Geschikte kruiden zijn ook kaneel, gember, vanille en nootmuskaat. Je kunt ook chocolade, room, poedersuiker of vruchtensiroop toevoegen. Deze zoete verleidingen zijn uitstekende desserts; je kunt er ook gekoelde witte wijn bij drinken!

Heb jij al trek in fruit op de grill? Ik ja!