Recepten

Fruitgomcake – geweldige ideeën voor verjaardagsfeestjes voor kinderen

Vruchtengomcake vulling-gummy-cups-gekleurde-cake basis-kleurstof

Fruitgums, waaronder natuurlijk de gummyberen, behoren tot de meest populaire snoepjes onder kinderen, maar ook volwassenen genieten ervan. Wat dacht je ervan als je van dit lekkers iets heerlijks kunt maken? Fruitgelei cake bereiden? Het idee is bijzonder geschikt voor kinderverjaardagen en de kleintjes zullen het vooral leuk vinden. Er zijn veel verschillende manieren om zo’n cake of een cake van dit type te bereiden. We willen je graag kennis laten maken met enkele originele en vooral eenvoudige ideeën voor een grappige en natuurlijk heerlijke fruitgomcake.

Fruitgeleicake gemaakt van afgewerkte producten

Fruit jelly cake snoep-suiker-dessert-kinderen-volwassenen

Je kunt de fruitgom voor de fruitgomcake uit de winkel halen. Of je gummyberen, lachgums, gummysnoepjes of andere variaties gebruikt, is helemaal aan jou. U bent ook van harte welkom om een ​​mix samen te stellen. In principe heb je de mogelijkheid om je fantasie de vrije loop te laten. De jarige kan ook helpen als de taart geen verrassing is.

Maak de fruit gummy cake helemaal zelf

Fruitgomcake zelfgemaakte-gekleurde-blokjes-gelei-suiker

Als je zin hebt om te bakken en wat meer tijd over hebt, kun je de fruitgums ook zelf maken. Het is snel en helemaal niet moeilijk. We hebben twee ideeën voor zelfgemaakte fruitgums opgesteld: enerzijds schattige ideeën voor meisjes en anderzijds een idee voor jongens. Maar eerst een paar recepten voor de taartbodem.

Zelf cake maken van snoep – 9 ideeën met en zonder bakken

Maak zelf een kleine paasverrassing uit de keuken – 10 ideeën

Terracotta bloempotten anders gebruiken: 20 ideeën voor in huis & tuin

Cakebasis recept

fruit-gum-cake-gummy-beer-blokjes-decoratie-kleurrijke-regenboog

Je kunt de fruitgelei cake gemakkelijk bakken. U kunt een klassiek en snel recept voor cakebasis gebruiken. Bak een of meerdere bodems en stapel ze vervolgens op elkaar. Je kunt het middengebied ook uit ringen ontwerpen, zodat je een holte hebt om te vullen met fruitgums. Je hebt de volgende producten nodig:

– 5 el bloem

– 4 afgestreken eetlepels suiker

– 3 eieren

– 2 eetlepels olie

– 1 el azijn

– 1 theelepel bakpoeder

– Vanillesuiker

– 1 snufje zout

Bak de fruitgelei cake

fruit-gum-cake-decoratie-gummy-glazuur-diy-idee

Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom en meng ze door elkaar. Klop de eidooiers met de suiker schuimig en klop dan de olie en azijn erdoor. Voeg dan het bloemmengsel toe. Klop de eiwitten stijf en roer het zout erdoor. Mix de eiwitten met de rest van het beslag. Doe deze foundation voor de fruitgumcake in een ingevette bakvorm en bak 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven op 175 graden.

Versier de taart met de fruitgelei

fruitgelei cake topping-witte-crème-haribo-snoepjes

Versier nu je taart met de zelfgemaakte of gekochte fruitgums. Om ervoor te zorgen dat de fruitgums goed kunnen plakken, moet u de cake met een glazuur bestrijken. Ook de gummy bear cake is erg populair. Zoals je je waarschijnlijk al kunt voorstellen, kun je gemakkelijk kant-en-klare gummyberen gebruiken voor een gummybeercake. Hoe je ze precies indeelt, is helemaal aan jou. Uw kind kan ook meedoen!

Piñata taart

Fruitgums als vulling

Fruitgom-cake-taart-vulling-idee-verjaardag-dessert

Als je niet alleen de buitenkant van de cake wilt versieren met fruitgums, kun je ze natuurlijk ook in het deeg verwerken. Dus de verrassing voor de kinderen komt pas als de taart is aangesneden. Een andere variant voor een kleurrijke en grappige fruitgomcake is het kleuren van de basis. Nogmaals, het is het beste om hiervoor kleurstof te gebruiken.

Fruitgelei of gummybeerpizza

Fruitgomtaart-pizza-grappig-idee-dessert

Een heel origineel dessertidee en een andere snoeptaart is ook een zoete pizza, waarvoor je alleen een bodem nodig hebt. Gebruik in plaats van groenten en tomatensaus gewoon weer fruitgums. Dit type fruitgeleicake ziet er erg interessant uit. Interessant is dat de fruitgelei heel goed pizza-toppings imiteert.

Fruitgelei recept

fruitgelei cake recept-ster-vlinder-boog-meisje

Je kunt elke gewenste vorm voor de fruitgelei kopen en zo de figuren aanpassen aan het thema van het verjaardagsfeestje. Vervolgens kun je de fruitgomcake versieren met de eetbare figuren zoals je wilt. Je kunt de snoepjes ook in een kom doen om te snacken.

Ingrediënten en materialen

Fruitgomcake-sap-gelatine-vorm-honing-ingrediënten

Fruitgums smaken het best als er echt 100% sap wordt gebruikt voor hun productie. Je hebt 1 kopje nodig. En de fruitgeleicake die je later decoreert, zal ook veel lekkerder zijn. Verder heb je 3 theelepels honing nodig als zoetstof, 2 platte eetlepels gelatine en de eerder genoemde vorm. Als je dat allemaal hebt geregeld, blijft het gemakkelijkste deel van de voorbereiding over.

de gelatine

fruit-gum-cake-koken-gelatine-melting-jello

Doe het eerste sap in een pan. Voeg vervolgens de gelatine toe en wacht even tot de gelatine het vocht heeft opgenomen. Mix daarna alles goed door elkaar. Breng de vloeistof aan de kook en roer tot de gelatine is gesmolten en er geen klontjes meer zijn.

Zoete fruitgums

fruit-gum-cake-honing-zoetstof-natuurlijke-gezonde-kinderen

Nu moet je de toekomstige decoratie voor de fruitgeleicake zoeten. Voeg er dus de honing aan toe. Afhankelijk van hoe zoet het sap is, kan het nodig zijn om wat meer honing toe te voegen of minder dan 3 theelepels te gebruiken.

Vul de vorm

Vruchtengelei-cake-spuit-vorm-vullend-gemakkelijk-recept-idee

Daarmee is de gelei klaar. Zolang het nog heet en vloeibaar is, moet het in de geselecteerde vorm worden gegoten. De meest nauwkeurige manier om dit te doen, is door een schone spuit te gebruiken. Zo voorkom je dat je het morst. Als u fruitgums van verschillende kleuren wilt, herhaalt u de bovenstaande stappen met een ander sap.

Koel de fruitgums

fruit-jelly-cake-cool-decoratie-inspiratie-color-juice

Je kunt ook een eenvoudige bakvorm gebruiken en later de fruitgelei in blokjes snijden. Hoe dan ook, de gelei moet de koelkast in om uit te harden. Dit duurt ongeveer een uur. Dan is de schattige decoratie voor de fruitgeleicake klaar om gebruikt te worden.

Afgewerkte fruitgums

fruit-jelly-cake-schattig-idee-verjaardag-vieringen

De vormen voor de fruitgelei die tegenwoordig worden aangeboden zijn echt heel divers. De fruitgeleicake kan een echte blikvanger zijn en is, zoals je ziet, echt niet moeilijk om te maken. Als je wat meer inspiratie wilt, maar deze keer voor jongens, lees dan gewoon verder!

Lego fruitgums voor jongens

Fruitgelei-taart-jongens-lego-bouwsteen-figuren-gelei-ingrediënt

Voor jongens zijn bloemen en sterren waarschijnlijk minder geschikt. In plaats daarvan kun je fruitgums in de vorm van Legoblokjes gebruiken om de fruitgumcake te maken. In een winkel kun je daarvoor de juiste formulieren krijgen. Om de figuren er interessanter uit te laten zien, kiest u een vorm waarin “stenen” van verschillende groottes en vormen kunnen worden gemaakt.

Kleurrijke kleuren

fruit-jelly-cake-spelen-kleurrijke-kleuren-diy

Nogmaals, we raden aan om verschillende kleuren te kiezen. U kunt ook voedselkleuring gebruiken voor kleuren die niet beschikbaar zijn in de vorm van sap (bijvoorbeeld blauw). Op deze manier krijg je een kleurrijke fruitgomcake die een glimlach op het gezicht van elk kind zal toveren.

Gelei taarten