Recepten

Pompoen-honingmuffins – een perfect herfstdessert

Muffin-met-HONING-en-pompoen-mand

De pompoen staat bekend om zijn rol op Halloween. Het is vooral populair in deze tijd en wordt gebruikt om enge gezichten te snijden. Sommige mensen bereiden achteraf pompoenbrood met de zaden, maar de pompoen lijkt geen grote rol te spelen in de keuken. Als u op zoek bent naar een origineel dessertrecept, dan hebben wij het voor u. En het mooiste is dat je hiervoor de pompoen kunt gebruiken. Er is sprake van hele lekkere Muffins met pompoen en honing. Ze vinden zelfs gunst bij mensen die normaal geen fan zijn van de pompoen. Denk er niet twee keer over na, probeer ze gewoon zelf uit. Bovendien is het recept zeer eenvoudig te volgen.

Muffins met pompoen en honing

Mini-Muffins-Bakken-met-Pompoen

Dankzij de pompoen krijgen de muffins een aangename oranje kleur. Dit is hoe de Muffins met pompoen en honing nog smakelijker. Verras je familie en vrienden met een heel bijzonder dessert!

Ingrediënten voor 15 tot 18 Pompoen-honingmuffins:

– ca. 300 g rauwe pompoen of 1 theekopje gekookte en uitgelekte pompoen

– 2 eieren (moeten op kamertemperatuur zijn dus haal ze op tijd uit de koelkast)

– 1/2 theekopje olie

– 1/2 theekopje honing

– 2 theekopjes meel

– een handvol walnoten

– een handje rozijnen

– 1 pakje bakpoeder

– 1 pakje vanillesuiker

– 1/2 theelepel kaneel

– een snufje zout

Bereidingstijd: 40 tot 45 minuten

Muffins met pompoen en honing – de bereiding

Bereid-muffins-met-honing-bakmix

En zo zijn ze Muffins met pompoen en honing bereid:

1. Als je een hele pompoen hebt gekocht, moet je deze eerst voorbereiden. Om dit te doen, moet je het opensnijden, dan de zaden verwijderen en schillen. Snijd vervolgens de verkregen pulp in stukjes. Deze variant is bijzonder geschikt voor Halloween, want dan wordt alleen de schaal gebruikt voor het snijwerk en blijft de rest over. Maar heb je geen zin of heb je geen tijd om met de pompoen om te gaan, dan kun je voor de muffins ook voorgesneden pompoen met pompoen en honing gebruiken in de winkel kopen.

2. Doe de afgewerkte pompoenstukjes in een pan. Voeg ook 1 theekopje water toe en kook de pompoen tot hij zacht is. Vervolgens is het belangrijk dat je de pompoen goed laat uitlekken. Dit is belangrijk omdat de muffins anders niet stevig maar papperig worden. Je hebt een deel van de gekookte pompoen nodig voor de muffins met pompoen en honing 1 theekop. Rasp of pureer het.

3. Nu is het beslag voor de pompoen- en honingmuffins jouw beurt. Klop met een mixer de eieren in een grote kom en voeg de olie toe. Nadat je alles goed door elkaar hebt gemengd, voeg je de honing toe (als het hard is, is het raadzaam om het van tevoren te smelten).

4. Zeef de bloem en het bakpoeder. Voeg de overige droge producten voor de muffins met pompoen en honing toe, d.w.z. de suiker, kaneel, vanillesuiker en zout en roer alles met een lepel door elkaar.

5. Voeg dit mengsel geleidelijk aan de eieren toe, onder voortdurend roeren, en meng alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de pompoen en de gehakte walnoten toe aan het beslag. Gebruik nu weer een lepel om te roeren. En het beslag voor de muffins met pompoen en honing is klaar.

6. Bereid de muffinvorm voor waarin je de muffins met pompoen en honing gaat plaatsen door ze in te vetten of te vullen met papieren voeringen. Doe het deeg in de vorm of de papieren vormpjes. Vul de vormen 2/3 vol zodat het deeg niet overloopt tijdens het bakken.

7. Bak de muffins met pompoen en honing 30 tot 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Als je niet zeker weet of de muffins echt gebakken zijn, kun je dit controleren met het tandenstokermonster. Om dit te doen, steekt u gewoon een houten tandenstoker in het deeg. Als het droog is als je het eruit trekt, zijn de muffins klaar.

Mix de bakmix-in-een-glazen-kom

Je kunt het beslag ook gebruiken voor een cake. Houd er echter rekening mee dat het bakken meer tijd kost dan de muffins met pompoen en honing. Nogmaals, de tandenstokertest is aan te raden om er zeker van te zijn dat je de cake niet half rauw uit de oven haalt.

Muffin-met-pompoen-en-honing-thee-kopjes

Zoete verleiding tijdens de koffiepauze

Bak-muffin-met-pompoen

Bak-pompoen-eerst-bereid-muffins

Pompoen-muffin-vegan-voor-koffie

Bak pompoenvormige muffins

Taart-met-pompoen-en-honing

Honing-en-pompoen-voor-muffin verwerking