Recepten

Sneeuwpopsoeprecept met cacao of chocolade – een verwarmend geschenk uit de keuken

Wel eens van sneeuwpopsoep gehoord? Laat je niet misleiden door de naam, want dit is geen soep in strikte zin, maar cacao in een interessante versie. En wie drinkt er niet graag cacao in de koude seizoenen? Dit geldt voor zowel kinderen als volwassenen. We weten zeker dat je nu nieuwsgierig bent geworden en zelf een sneeuwpoppensoep wilt maken. We leggen je daarom kort uit wat het is en geven je een recept voor sneeuwpoppensoep met cacao en eentje met chocolade om na te doen. Overigens is de sneeuwpop cacao ook een leuk cadeau-idee uit de keuken voor Kerst, Advent, Sinterklaas of zonder een speciale gelegenheid.

Wat is sneeuwpopsoep??

Sneeuwpopsoep verpak de ingrediënten op een leuke manier en ontwerp ze als sneeuwpoppen

Zoals eerder vermeld, is de sneeuwpopsoep een warme chocolademelk. Naast de cacao zelf bevat het recept voor sneeuwpopsoep ook marshmallows, die bij wijze van spreken de sneeuwpopballen moeten voorstellen. Aan deze twee basisingrediënten kun je vervolgens nog andere zoetigheden toevoegen. Eetbare parels, hagelslag, chocoladeschilfers, een zuurstok om te roeren en kerstkruiden zoals kaneel. Dit alles wordt dan op een interessante manier gerangschikt of verpakt (bijvoorbeeld in een kopje, in reageerbuizen, enz.) en de sneeuwpopsoep is klaar om weggegeven te worden. Natuurlijk kun je nu kant-en-klare mixen voor sneeuwpoppensoep kopen (bijvoorbeeld Snowman Soup Depot), maar zelfgemaakt is altijd lekkerder, vind je niet? Hier komt een interessant cacaorecept en verpakkingsidee dat u kunt gebruiken:

Sneeuwpopsoep recept met cacao

Sneeuwpopsoep recept voor warme chocolademelk in de mok met zuurstok

De sneeuwpopsoep in de reageerbuis vinden we heel origineel. Daarom starten we in deze variant met een verpakkingsidee. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een ander type verpakking, zoals je hieronder leest.

 • Marshmallows
 • eetbare viltstift in zwart en rood of oranje
 • duidelijke zak en lint
 • beker
 • Drinkchocoladepoeder (2 eetlepels voor 150 ml)
 • Extra snoepjes, in het voorbeeld gekleurde suiker (indien ongezoet cacaopoeder wordt gebruikt), chocoladeschilfers en zilverparels
 • Shish kebab spiesjes of tandenstokers
 • 4 plastic reageerbuizen

Sneeuwpopsoep recept – instructies

Recept voor sneeuwpoppensoep met cacao en marshmallows in reageerbuizen

De instructies voor het maken van sneeuwpoppensoep zijn heel eenvoudig: vul elk reageerbuisje met een van de ingrediënten die je hebt geselecteerd en sluit het af. Teken vervolgens sneeuwpopgezichten op de marshmallows met de eetbare viltstiften. Vervolgens spies je de afgewerkte gezichten op een kebabspies. Je kunt ook een hele sneeuwpop maken van drie marshmallows in plaats van meerdere gezichten zoals in het voorbeeld. Om te voorkomen dat de marshmallows uitdrogen en om ze vers te houden, wikkelt u ze in folie en sluit u ze met een mooi lint. Plaats nu de reageerbuisjes en sneeuwpoppen in de beker en knoop een mooi lint om de beker. Het recept voor sneeuwpoppensoep staat al klaar en de zoete soep is klaar om weggegeven te worden.

Sneeuwpopsoeprecept - idee met reageerbuisjes en lint

Natuurlijk kun je dit sneeuwpoppensoeprecept ook gebruiken om de cacao te bereiden, als het niet als cadeau bedoeld is maar je er zelf van wilt genieten. Dan heb je niet alle cadeauverpakkingen nodig. In plaats daarvan hoef je alleen de cacao zoals gewoonlijk te koken of zelf warme chocolademelk te maken en vervolgens de marshmallows (mini-marshmallows zijn ook geschikt) en eventuele andere zoetigheden en eetbare decoraties aan de warme drank toe te voegen.

Recepten voor warme chocolademelk

Sneeuwpopsoep recept met chocolade in een kerstbal

Wil je naast cacao ook echte chocolade gebruiken, dan is het heerlijke recept voor sneeuwpoppensoep van Food with Love ook ideaal. Voor 500 ml melk heb je de volgende ingrediënten nodig, die je vervolgens in elk bakje kunt verdelen of mengen:

 • 50 g pure chocolade met 70% cacaogehalte
 • 1/4 theelepel vanillepoeder
 • 10 g ongezoete cacao om mee te bakken
 • 1 theelepel bruine suiker
 • 1/2 theelepel maizena (voor verdikking)
 • 1 snufje kaneel
 • 1 theelepel gehakte chocolade
 • Mini-marshmallows
 • Zuurstok
 • Verpakking (tas, glazen pot, kerstboombal, reageerbuisjes en beker, enz.)

Recepten voor warme chocolademelk en cacao om te drinken in de winter

Hak de donkere chocolade, vanille, cacao, suiker, maizena en kaneel fijn en mix in een blender en giet het mengsel in de geselecteerde verpakking. Leg de chocolade erop en vervolgens de marshmallows. Voeg later melk toe aan deze mix voor cacao (500 ml is nodig voor deze hoeveelheden).

Sneeuwpopsoep in een glas

Sneeuwpopsoeprecept met chocoladelepels in plaats van zuurstok

Welk recept voor warme chocolademelk je ook kiest, naast de reageerbuisjes in een kopje heb je verschillende opties voor het verpakken van de sneeuwpoppensoep om uit te kiezen. Zo is een eenvoudige glazen pot ook geschikt waarin je de ingrediënten voor sneeuwpopsoep voor het recept voor sneeuwpopsoep in lagen legt. Sluit hem tot slot en plak er een mooi lint op. Wat dacht je van het toevoegen van zelfgemaakte chocoladelepels in plaats van een zuurstok om te roeren??

Sneeuwpopsoep in de zak

Bereid het recept voor sneeuwpoppensoep in een zakje en plak er een etiket op

Doorzichtige zakjes zijn net zo geschikt om de ingrediënten in te verpakken, welk recept voor sneeuwpoppensoep je ook kiest. Na het vullen de opening aan elkaar nieten of lassen. Om deze kant van de tas te verbergen, kun je deze in een gevouwen label met spreuken en instructies voor voorbereiding (zie hieronder) plaatsen en vervolgens op dezelfde manier nieten.

Sneeuwpopsoep Recept – Gezegden en gedichten toevoegen

Creatief idee voor het verpakken van de Snowman Soup in een glazen pot en met een rood-wit touwtje

Als je de sneeuwpopsoep zelf gemaakt en ingepakt hebt, mag je er een paar leuke of grappige woorden aan toevoegen. Zo geef je de verpakking de finishing touch. We hebben hieronder een paar originele ideeën voor de sneeuwpopsoep met een gezegde in zowel het Engels als het Duits voor je.

Recept voor sneeuwpopsoep en verpakkingsideeën - sneeuwpoppen gemaakt van jampotten

Je hebt de ontvanger nu voorzien van de heerlijke ingrediënten voor sneeuwpoppensoep, maar misschien zijn ze niet bekend met dit soort warme chocolademelkrecepten en weten ze niet goed hoe ze het moeten gebruiken. In dit geval is het de moeite waard om een ​​korte instructie of het recept voor sneeuwpoppensoep op het etiket te schrijven naast een gedicht of gezegde over sneeuwpoppensoep. Er moet nu warme melk aan de ingrediënten worden toegevoegd. Schrijf dus op hoeveel melk er nodig is voor de hoeveelheid cacao die je hebt gekozen en dat alle overige ingrediënten er na bereiding bijkomen.

Sneeuwpopsoepgedicht - Als het buiten kouder wordt

Maak zelf Sneeuwpopsoep en voeg een Engels gedicht toe

Schrijf grappige spreuken op etiketten en geef sneeuwpopsoep weg

Kadootjes uit de keuken met cacao en marshmallows

Sneeuwpopsoep gedicht in het Engels met sneeuwpop

Rijmpjes voor het eetbare geschenk

Sneeuwpopsoeprecept en spreuken in het Duits met rijmpjes

Receptideeën en gedichten voor sneeuwpoppen als een groet

Recept voor sneeuwpoppensoep om weg te geven voor Kerstmis

Bereid kerstdrankjes – cacao of warme chocolademelk

Sneeuwpop gezegde als grappige boodschap voor op de verpakking

Sneeuwpoppen maken van marshmallows

Combineer het recept voor sneeuwpoppensoep met koekjes of koekjes en maak sneeuwpoppen van marshmallows

Creatief knutselidee met glazen potten – sneeuwmannen met hoeden

Sneeuwpopsoep recept in een glas met cacao en sneeuwpop hoed

Verpak het cacaomengsel in zakjes

Zuurstokken als ingrediënt voor het roeren van de warme chocolademelk

Bereid de Sneeuwsoep met cacao en suiker of instant cacaopoeder

Verpak de recepten en ingrediënten van de sneeuwpopsoep apart of meng ze in een zakje

Creatieve cadeau-ideeën voor Kerstmis

Maak zelf sneeuwpoppensoep - stapel glazen potten op elkaar