Recepten

Welk vlees grillen? Tips voor sappige steaks

vlees-grill-steak-perfect

Worstjes, burgers en spareribs grillen, dat doet iedereen. Geen wonder, want ze zijn goedkoop en gemakkelijk te gebruiken. Maar wat dacht u van een sappige steak die, in combinatie met een glas rode wijn, opsmelt tot een eersteklas kunstwerk? Zonder veel moeite kan een stuk vlees worden omgetoverd tot een lekkernij die fijnproevers zal bekoren. Om de perfecte steak te krijgen, is het belangrijk om het juiste vlees te kiezen om te grillen en op een aantal dingen te letten bij het bereiden ervan. Het resultaat is een echte lekkernij voor elke fijnproever.

Hoe herken je goed vlees om te grillen??

Een stuk vlees van hoge kwaliteit is natuurlijk de hoeksteen voor het succes van een perfecte steak. In principe mag het vlees niet te mager zijn, omdat het dan te snel uitdroogt. Het vlees moet goed ophangen, donkerrood en gestreept zijn met fijne, witte vetaderen. Deze sneden zijn bijzonder sappig en aromatisch. Een perfecte steak moet minstens drie tot vier centimeter dik zijn. Natuurlijk kun je vasthouden aan de beproefde varkensneksteaks, maar het rundvlees is gemaakt voor de grill.

Voorgemarineerd vlees uit de supermarkt kun je het beste vermijden, omdat sauzen en kruiden vaak worden gebruikt om middelmatige vleeskwaliteit te camoufleren. Als u niet in de gelegenheid bent om bij de plaatselijke slager te winkelen of gewoon buitengewone vleesspecialiteiten wilt proberen, kunt u online de beste kwaliteit vlees krijgen Gastronomische winkel volgorde.

Nu is het aan jou welke steak je verkiest. Een malse ossenhaasfilet, de klassieke rumpsteak of toch liever een aromatische rib eye? Deze termen zeggen u niets? We leggen je uit wat er achter de afzonderlijke termen schuil gaat en welke verschillen er zijn tussen de vleessoorten.

Welk vlees als steak is het beste om te grillen?

welke-vlees-grill-steak-entrecote

Er zijn veel verschillende lichaamsdelen van een rundvlees die kunnen worden verwerkt tot een fatsoenlijke biefstuk. Het is hier dus handig om een ​​beetje kennis te hebben van de anatomie van rundvlees om het juiste stuk vlees te vinden. Het verschil tussen de steaksoorten zit hem grotendeels in waar het stuk vlees vandaan komt. Kortom, hoe minder spieren worden gebruikt, hoe malser het vlees. De gangbare steaksoorten komen dan ook voornamelijk uit de rug van het rundvlees. Sommige ervan zijn:

Dat Entrecôte (ook wel rib eye steak genoemd) komt van de voorste ribbe van rundvlees. Kenmerkend voor de Rib Eye is de duidelijk zichtbare en smaakvolle vetkern. Entrecôte met bot (cowboy steak) is de klassieker “Côte de Boeuf”.

Biefstuk (ook Rostbeef genaamd, entrecote in Groot-Brittannië) wordt ook de snijrib zonder been gesneden. Door het kleine vetrandje smaakt het sappig.

vlees-grill-ribeye-entrecote-filet-verschil

Dat filet (Tenderloin Steak) is de fijnste en malsste van alle steaks en ligt onder de rosbief. De filetspier wordt nauwelijks gestrest, waardoor het vlees bijzonder fijnkorrelig en mager is. Een dubbele haasbiefstuk wordt een chateaubriand of tournedos genoemd en een korte entrecote van ongeveer 60 tot 80 g wordt filet mignon genoemd.

Dat t-Bone steak is de klassieker van de Amerikaanse steakcultuur. Het wordt ook van de rug gesneden en bestaat uit de rosbief en een klein stukje filet. Beide zijn van elkaar gescheiden door een T-vormig bot. De porterhouse steak lijkt bijna identiek aan de T-bone steak, maar heeft meer filet.

Hoeveel vlees tel jij per persoon bij het grillen?

vlees-grill-rib-eye-steak

Bij het plannen van het barbecuefeest, moet u rekenen voordat u gaat winkelen, hoeveel gegrild vlees heb je nodig per persoon. Bij alle mannen mag je met een gerust geweten 450 gram vlees per persoon eten, bij vrouwen is de kans groter dat het 250 gram is. De gemiddelde hoeveelheid voor een gemengde groep is dus 300 – 350 g. U rekent best 2 stuks vlees per persoon plus een paar stuks extra. Dus voor de mannen twee steaks en elk 1 worst en voor de vrouwen elk een steak en 1 worst. Maar houd er rekening mee dat een T-bone van 4 cm dik al gauw 1 kilogram kan wegen.

Wees niet bang dat uw gasten zullen verhongeren. Er zullen vast brood en salades bij zijn. Verschillende steaks zorgen voor verschillende recepten en natuurlijk verschillende smaken. Hierdoor ziet de grill er bijzonder divers uit. eet smakelijk!

rundvlees-vlees-grill-temperatuur-kruiden