Reizen & vakantie

6 ideeën om uw vakantiefoto’s creatief in scène te zetten

Ideeën om vakantiefoto's in de schijnwerpers te zetten

We nemen foto’s om momenten vast te leggen die we willen onthouden. Vooral op vakantie worden er veel fotoherinneringen gecreëerd die het niet verdienen om op de harde schijf te verdwijnen. Want de prachtige afbeeldingen kunnen ook goed dienen als decoratie op de huismuur. Van fotomagneten tot fotocollages tot fotogordijnen – wij laten u enkele creatieve manieren zien waarop u uw mooiste vakantiefoto’s in het appartement kunt presenteren. Haal meer uit je herinneringen!

Leg vakantiefoto’s vast in een plakboekalbum

Ideeën voor vakantiefoto's scrapbooking album zelf maken

Plakboeken vertellen het verhaal van een reis op een manier die een traditioneel fotoalbum nooit helemaal aankan. Naast foto’s is er ruimte voor kaartjes, postzegels, bankbiljetten, brochures, kaarten, schelpen en andere memorabilia. Alles wat je hebt verzameld tijdens je reis. Het is heel leuk om de omslag en de binnenkant van het reisalbum naar eigen idee te ontwerpen. Speel met de lay-out en gelaagdheid van je elementen en voeg extra details toe zoals stickers, stempels, washi-tape, plaknotities, enz. Er zijn trouwens verschillende op elkaar afgestemde plakboekpakketten op het gebied van reizen die u tijd besparen bij het winkelen en scrapbooken. Scrapbooken is een reis voor de verbeelding!

Hang vakantiefoto’s aan de muur

Hang vakantiefoto's op, print foto's in Polaroid-optiek aan een touwtje

Verfraai de muren in je huis met je eigen foto’s. In plaats van klassiek ingelijst als fotowand, kunnen je favoriete foto’s ook anders gepresenteerd worden, bijvoorbeeld aan een touwtje met decoratieve wasknijpers. Polaroid foto’s met een brede, witte rand zijn hiervoor ideaal. Je kunt ook een klembord gebruiken om van een foto een heel individueel decoratief stuk te maken. Daarbij pas je het fotoformaat zo aan dat het maar net iets kleiner is dan het klembord.

Stel veel kleine foto’s samen als een collage

Vakantiefoto's samenstellen als collage en ophangen als grootformaat poster

In plaats van veel kleine foto’s afzonderlijk op te hangen, maakt u een grote fotocollage en laat u deze afdrukken en inlijsten als een grootformaat poster. Om een ​​harmonieus totaalbeeld te krijgen, moet u de kleuren van de foto’s op elkaar afstemmen of een thema kiezen, zoals zomerblauw, natuurlijk groen of romantische liefde.

Laat de mooiste vakantiefoto op het gordijn printen

Schuifgordijnen met zeemotief om altijd je laatste vakantie in gedachten te houden

De technische mogelijkheden hebben zich de laatste jaren flink ontwikkeld en het is dan ook geen probleem om je favoriete foto’s op vrijwel elk materiaal te laten printen. EEN bedrukt schuifgordijn met uw eigen foto is bijvoorbeeld een uitstekend idee voor een individuele kamerinrichting. Als het gaat om het printen van foto’s op groot formaat geldt in het algemeen: “Hoe hoger de beeldresolutie, hoe beter het afdrukresultaat.” Maar als het om fotogordijnen gaat, leveren digitale camera’s vanaf 5 megapixels al zeer goede resultaten. De standaard afdrukvereiste is een fotoresolutie van 300 dpi. H. 300 pixels per inch. Twijfelt u nog of de door u gekozen afbeelding geschikt is voor het door u gewenste gordijnmodel, dan kunt u terecht bij bekwame specialisten voor bedrukte privacy- en zonwering en krijgt u advies. In deze fotogalerij vindt u spannende voorbeelden van dit unieke type fotopresentatie.

Pin reisfoto’s op een wereldkaart

Pin vakantiefoto's op een wereldkaart

Heb jij je levenslange droom al vervuld en een wereldreis gemaakt? Dan kun je de hele reis in de vorm van een wereldkaart aan de muur laten zien en met de foto’s de plekken markeren die je al hebt bezocht. Het is het beste om dit aan een te bevestigen Prikbord van kurk met wereldkaartmotief.

Maak je eigen fotomagneten

Decoratie-ideeën voor thuis Vakantiefoto's met een magneet op een krijtbord

Notities, herinneringen, takenlijsten, begroetingen – een magnetisch memobord is niet alleen handig, maar biedt ook tal van mogelijkheden om thuis creatief stoom af te blazen. Met magneetverf kun je een grote verscheidenheid aan materialen en oppervlakken schilderen en creëer je overal gemakkelijk een creatieve ruimte. Om van uw vakantiefoto’s unieke fotomagneten te maken, heeft u alleen magneetband nodig. Je kunt er met krijt iets grappigs over de vakantie naast schrijven. De magneten zijn niet alleen ideaal voor op het schoolbord, maar ook een prachtige blikvanger op je koelkast.