Reizen & vakantie

Frankfurt am Main Airport: tips voor een ontspannen start van uw reis

Frankfurt am Main vertrek tips trucs

De reis is geboekt en u verheugt zich op uw welverdiende vakantie. Een ontspannen vakantie moet echter ook onderdeel zijn van een ontspannen vakantie. Dit is echter niet altijd gemakkelijk, zeker niet als u vanaf Frankfurt am Main, de grootste passagiersluchthaven van Duitsland, wilt vliegen. Dit artikel geeft je praktische reistips om je reis zo ontspannen mogelijk te beginnen.

In 2017 werden meer dan 64 miljoen passagiers afgehandeld op de luchthaven van Frankfurt. Als je naar dit aantal kijkt, is het gemakkelijk voor te stellen dat stress en hectiek snel kunnen ontstaan ​​- vooral tijdens vakantieperiodes waarin veel mensen tegelijkertijd willen reizen. De stress begint vaak bij de aankomst en gaat dan verder met het zoeken naar een parkeerplaats, tenminste als je met de auto komt. In dit artikel vind je veel praktische tips over hoe er te komen, over parkeren, maar ook over de infrastructuur van Frankfurt Airport.

Luchthaven Frankfurt am Main: de keuze van aankomst

Luchthavenopties in Frankfurt am Main

Uiteraard heeft u de keuze of u met de trein of ander openbaar vervoer wilt reizen, of u met uw eigen auto wilt komen of naar het vliegveld gebracht wilt worden. Om u te helpen de juiste beslissing te nemen, volgt hier een kort overzicht van de beschikbare opties.

Reizen met de trein naar de luchthaven van Frankfurt am Main is heel eenvoudig, aangezien er een Deutsche Bahn langeafstandstreinstation direct bij de luchthaven van Frankfurt is. De kosten voor een treinreis zijn natuurlijk heel verschillend, dus lees meer op de website van de Duitse spoorwegen over dienstregelingen en kosten. Wil je met de tram reizen, dan kost de rit vanaf het centraal station ongeveer € 5 per rit en kun je de lijnen S8 en S9 nemen. U kunt ook informatie vinden over de dienstregelingen op de website van de spoorwegen. U kunt ook met de bus reizen vanuit de stad of met een langeafstandsbusmaatschappij als u niet uit Frankfurt komt.

Een andere optie is om u met een taxi naar de luchthaven van Frankfurt am Main te laten brengen. De kosten hiervoor bedragen ca. € 30-35,- vanaf het stadscentrum. Het is het beste om vooraf de exacte kosten te weten te komen.

Het handigst van alle reismogelijkheden is met uw eigen auto, aangezien u hier niet afhankelijk bent van derden. Wel is het raadzaam om op de dag van je reis de actuele verkeerssituatie in de gaten te houden om files of andere onregelmatigheden te kunnen vermijden. U kunt dit bijvoorbeeld doen hier Te doen.

Parkeren op de luchthaven van Frankfurt

Parkeren op de luchthaven van Frankfurt

Met de auto komen betekent natuurlijk ook dat je gebruik moet maken van een van de parkeerplaatsen op de luchthaven. Er zijn veel officiële parkeerplaatsen op Frankfurt Airport, maar deze kosten € 21 en meer per dag. Over een week of twee bekeken, zijn de kosten van het parkeren van de auto bijna hoger dan de kosten van een vliegticket. U weet het geld vast beter uit te geven dan aan parkeren in Frankfurt, bijvoorbeeld aan leuke vakantieactiviteiten. Maar er zijn goedkope alternatieven die ook veilig zijn en u een uitstekende service bieden als het gaat om Airport Parking Frankfurt am Main.

Frankfurt Airport bij Mein Parking Lot Provider

Om meer transparantie te creëren tussen alle aanbieders heeft de vergelijkingswebsite: Parko’s deze worden samengevat en op uw website vermeld. Zo ziet u in één oogopslag wat een parkeeraanbieder kost, hoe ver deze van de luchthaven verwijderd is, welke aanvullende diensten hij u aanbiedt, maar natuurlijk vooral hoe andere klanten deze aanbieder voor u beoordeeld hebben. U kunt er dus absoluut zeker van zijn dat uw auto goed wordt ondergebracht bij deze aanbieders terwijl u op reis bent.

Tips voor parkeren op de luchthaven van Frankfurt

Omdat het pand vaak in de directe omgeving ligt, maar niet direct bij de luchthaven, is een gratis pendeldienst naar de luchthaven altijd bij de prijs inbegrepen. Deze transfer is meestal een individuele transfer in een comfortabele shuttlebus met airconditioning. Dit wordt pendelparkeren genoemd. U heeft ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een exclusievere parkeerservice, dit wordt valet parking genoemd. Met valet parking heeft u geen transfer naar de luchthaven nodig, aangezien uw voertuig op de luchthaven wordt opgehaald en veilig geparkeerd, terwijl u rechtstreeks naar de check-in kunt gaan.

Ondanks de veel lagere prijs (de alternatieve parkeeraanbieders zijn te boeken vanaf € 40 per week, officieel parkeren is mogelijk vanaf € 21 per dag, dus ongeveer € 150 per week), kunt u genieten van dezelfde hoge kwaliteit die u verwacht, zoals bij de officiële parkeerfaciliteiten van de luchthaven. De concurrentie is immers moordend en geen van de providers wil een klant kwijt. Ook staan ​​de aanbieders de klok rond voor u klaar, zodat u op korte afstand van de luchthaven kunt parkeren zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat niet alles vlekkeloos verloopt, want alle parkeeraanbieders zijn onderworpen aan hoge veiligheidsnormen.

Infrastructuur op de luchthaven Frankfurt am Main

Winkelmogelijkheden op de luchthaven van Frankfurt

Overnachten: U kunt ook overnachten in een hotel op de luchthaven vlakbij de terminals. De hotels “My Cloud, Sheaton Frankfurt, Hilton Garden, Hilfen Frankfurt Airport” zijn hiervoor beschikbaar.

Winkels: De luchthaven heeft verschillende supermarkten, zoals Rewe, Rossmann en Tegut, die, hoewel ze op de luchthaven zijn gevestigd, redelijk geprijsd zijn. Natuurlijk kunt u op de luchthaven ook uitstekend winkelen, of het nu gaat om mode, sieraden, elektronica en nog veel meer. Bezoek de website van de luchthaven om alles te weten te komen over winkelen.

Restaurants op de luchthaven van Frankfurt am Main

Restaurants: Naast vele snackbars en bakkerijen zijn er natuurlijk een paar restaurants op Frankfurt Airport. Naast een heerlijk Italiaans restaurant is er ook een Beiers eetcafé, een Aziatisch restaurant en nog een paar, dus voor ieder wat wils.

Geld opnemen en wisselen: Er zijn verschillende geldautomaten op de luchthaven waar u geld kunt opnemen. Deze bevinden zich dicht bij de incheckzones van Terminals 1 en 2. Als u geld wilt wisselen voor uw reis of geld wilt omwisselen dat u over heeft, zijn er verschillende geldwisselkantoren op Frankfurt Airport.

Internettoegang op de luchthaven Frankfurt am Main

internet: De 24 uur per dag toegang tot het gratis internet op de luchthaven is echt geweldig. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren met je e-mailadres en je krijgt 24 uur gratis toegang. De luchthaven heeft ook een aantal handige en interessante apps te bieden. Naast de officiële luchthaven-app, waarin je luchthavennavigatie en aankomst- en vertrektijden kunt vinden, is er bijvoorbeeld de Names GateGuru-app, die je alle informatie geeft over de vertrekgate, de faciliteiten bij de gate en nog veel meer . De flightradar24-app toont je alle vliegbewegingen in realtime, wat best interessant is om te observeren.

Frankfurt Airport Tips Trucs Ideeën