Reizen & vakantie

Geniet thuis van uw vakantie – tips en ideeën over wat te doen

Vakantie thuis balkons-genieten-zon

De redenen om niet weg te gaan en uw vakantie thuis door te brengen, verschillen van persoon tot persoon. Uiteraard spelen factoren als geld en tijd hier een beslissende rol. Maar je vakantie thuis doorbrengen hoeft niet saai te zijn, want echte ontspanning vind je tussen je eigen vier muren.

Ontspannen vakantie thuis – voordelen

Vakantie thuis voordelen-stress-besparend-reizen

Het thuisverlof heeft zijn voordelen, want wie thuisblijft spaart dat Stress in verband met vakantieplanning en reisvoorbereidingen, en de tijd anders kunnen gebruiken. En dat zonder files, vertraagde vluchten, zware koffers of jetlag. Zelfs een zonnige dag op het balkon met een koude cocktail en een goed boek brengt ontspanning. En met deze Tips voor vakantie op balkons op reisblogonline het wordt nog mooier!

Vakantie thuis plannen

Plan je vakantie thuis-slapen-slapen-niet-overdrijven

Niets werkt zonder planning. Dus plan de dagelijkse routine zoals je zou doen op vakantie in het buitenland en denk na over verschillende programma-items. Besteed aandacht aan de wensen van alle betrokkenen. Zelfs samen plannen geeft je het gevoel dat je op vakantie bent. De populaire sleep-in moet ook niet overdreven zijn. Ontspanning, avontuur en afwisseling – zo hoort een vakantie thuis te zijn. Eventueel in een verhouding van 60/40 Hieronder geven we je een paar tips over wat je thuis kunt doen op vakantie.

Thuis op vakantie met je partner

vakantie-at-home-partner-rain-escaperoom-exitgames

Wellnessdag: Hoe kun je de stress van alledag het beste achter je laten en jezelf trakteren op pure ontspanning? Geniet van een dagje verwennerij in de spa! Met het brede scala aan behandelingen en activiteiten zijn ontspanning en welzijn gegarandeerd.

Spellen afsluiten: Ben je op zoek naar avontuur en spanning? Live escape games worden wereldwijd steeds populairder en garanderen avontuur in een kleine ruimte. Om uit een afgesloten kamer te ontsnappen, moet het team verschillende puzzels oplossen. Het spel wordt gespeeld in kleine groepen, dus je kunt een paar vrienden uitnodigen om mee te doen.

Vakantie thuis – ideeën voor singles

Vakantie thuis alleen-singles-kookles

Sport: Durf je op onbekend terrein te wagen. Er zijn nu veel interessante sporten en activiteiten die je veel plezier garanderen en je houding ten opzichte van het leven verbeteren. Wat dacht je bijvoorbeeld van kangoo springen of een dansworkout zoals Zumba of Bokwa? Onbekende bewegingen creëren nieuwe uitdagingen en houden lichaam en geest fit.

Nieuwe vaardigheden leren: 1 of 2 weken vakantie thuis is niet genoeg om een ​​nieuwe taal te leren, maar je kunt wel een korte cursus of workshop volgen. Wat dacht je van een les foto of glasfusing? Of een Fimo sieraden workshop?

Kookles: Leer nieuwe mensen en nieuwe recepten kennen! Ook zijn er verschillende evenementen speciaal voor singles die maar één doel hebben: van twee eenzame singles een gelukkig koppel maken.

Vakantie thuis in de regen

vakantie-aan-huis-mandala-verf-rust-concentratie

Bordspellen: Bord-, kaart- of dobbelspellen zijn een geweldige manier om bij slecht weer iets te doen met vrienden of het hele gezin. Klassieke games raken nooit uit de mode en elk jaar worden er nieuwe games uitgebracht. Dus de keuze is enorm.

doe-het-zelf: Sieraden knutselen, een pallettafel bouwen of eindelijk leren naaien? Een regenachtige dag biedt de ideale gelegenheid om iets moois voor u of uw eigen huis te doen.

Mandala’s schilderen:  Mandala’s bestaan ​​uit geometrische vormen die zich rond een middelpunt vormen. Er wordt gezegd dat het kleuren van een mandala verschillende positieve effecten heeft: het is rustgevend en bevordert de creativiteit en focus.

Vakantie thuis met kinderen

Vakantie thuis wat-te-doen-kinder-tuin-activiteiten

Tuinieren met kinderen: De natuur prikkelt onze verbeelding en helpt ons te ontspannen. Als je geen tuin hebt, kun je je planten op het balkon of op de vensterbank laten groeien. Ook kinderen kunnen snel enthousiast worden over tuinieren. Wat dacht je van een kruidentuintje voor in de keuken??

Chemie Dag: Veel experimenten kunnen worden uitgevoerd met eenvoudige alledaagse middelen en bieden de kinderen niet alleen kennis, maar ook veel plezier.

Excursie en picknick: De pure zomerse sfeer zorgt voor een picknick in het veld, in het bos of zelfs in je eigen tuin!