Reizen & vakantie

Op naar de buren van Beieren: de stad Salzburg stelt zich voor

Natuurlijk bestaan ​​ze nog steeds – de Duitsers die dol zijn op reizen, die van lastminuteaanbieding naar lastminuteaanbieding springen en meer tijd besteden aan de beveiliging op de luchthaven dan op de eigenlijke vakantiebestemming. Maar misschien is dat ook de reden waarom veel Duitsers hun vakantie zo dicht mogelijk bij huis willen kunnen doorbrengen. Voor wie in Zuid-Duitsland woont, is een uitstapje naar de Oostenrijkse buren ideaal. Dit artikel onthult wat je kunt ervaren tijdens een korte trip naar Salzburg en wanneer de meeste toeristen daar te vinden zijn.

Cultuur is erg belangrijk in Salzburg

salzburg-hohensalzburg-kasteel-volledig bewaard gebleven

Salzburg heeft veel namen en ze passen allemaal als een vuist op het oog bij de hoofdstad van de gelijknamige Oostenrijkse deelstaat. Het staat bekend als de stad van Mozart en wordt gevierd als de stad van de festivals. Een blik op de volgende tabel onthult wat er cultureel te zien is:

Kathedraal wijk De kathedraal, de residentie en het benedictijnenklooster van St. Peter worden de kathedraalwijk genoemd. Er is echter veel meer te zien – zoals de staatskamers en de galerij van de residentie, het kathedraalterras, musea, oratoria en galerijen.
Vesting Hohensalzburg De vesting Hohensalzburg is een populair ansichtkaartmotief. Het fort torent hoog boven de daken van de oude stad uit en kan worden omschreven met deze overtreffende trap: Het kasteel is het oudste, volledig bewaard gebleven kasteelcomplex van West-Europa. Het fort verwelkomt het hele jaar door bezoekers en is te voet of met de kabelbaan te bereiken.
Geboorteplaats van Mozart  Als hij het al zijn naam geeft, dan moet de stad Salzburg ook laten zien waarom het de bijnaam “Stad van Mozart” heeft. Dit is te verklaren met een kijkje in de binnenstad, want daar, op Getreidegasse nummer 9 staat het Hagenauhuis waar Mozart in 1756 werd geboren. Tegenwoordig fungeert het huis niet alleen als bedevaartsoord, maar ook als museum.
Hellbrunn-paleis Slot Hellbrunn was ooit bedoeld als lustpaleis voor de aartsbisschoppen van de Salzburger prins. Tegenwoordig maken veel toeristen regelmatig pelgrimstochten naar het zuiden van de stad, vooral vanwege de waterpartijen. Wat hierachter zit zijn hydraulische machines die het water laten springen en spetteren. Ook dit complex is veelzijdig en combineert een kunstmatig park met een natuurlijke biotoop.
Kasteel Mirabell Paleis Mirabell is op twee manieren de moeite waard: Het hart van het gebouwencomplex is de marmeren hal, die via de Engelstreppe te bereiken is en nu een populaire trouwlocatie is. Maar ook de attributen zijn een bezoek waard. De barokke lusttuin is uiterst veelzijdig met zijn Pegasus-fontein, fontein, heggentheater, dwergtuin, rozentuin en oranjerie.

De groene kant van de stad

Als je de hele dag achter de ene attractie na de andere spurt, moet je jezelf trakteren op een volledig natuurlijke pauze in de groene plekjes van de stad. Bovenal nodigen de bergen rond de stad je uit om dit te doen. De Mönchsberg, Kapuzinerberg, Festungsberg, Gaisberg en Untersberg zijn slechts enkele voorbeelden – en ze hebben allemaal één ding gemeen: ze bieden een duidelijk zicht op stad en land. Ook natuurlijk is het terugkerende element water, dat wordt opgenomen in de Hellbrunn-fonteinen en niet eindigt bij de drinkfonteinen van de stad. Degenen die meer dan alleen een natuurlijke pauze nodig hebben, kunnen ook een hele dag in de dierentuin doorbrengen.

Zo woon je in Salzburg

Salzburg-Altstadt-Dom-Mönchsberg-nachtverlichting

De reden voor een verblijf in Salzburg geeft meestal ook antwoord op de vraag waar je het beste kunt overnachten. Als u het stadscentrum wilt vermijden, moet u op zoek gaan naar een gunstig gelegen verblijfplaats en de voorzieningen die een korte trip kunnen veraangenamen. Elixshausen ligt in het noorden van de stad en ten noorden van de A1. in romantiek Hotel Gmachl toont een kleine afbeelding van de stad:

– De accommodatie bestaat al 680 jaar, dus traditie, geschiedenis en geschiedenis zijn net zo belangrijk als in Salzburg zelf.

– De stad Salzburg wordt vaak vermeld in de hitlijsten van de meest romantische plaatsen – het Romantikhotel neemt deze benadering ook over met aanbiedingen op het gebied van saamhorigheid.

– Vanuit culinair oogpunt zijn regionaliteit en kwaliteit hier even belangrijk. Inhoudelijk wordt het exquise geserveerd in het gastronomische restaurant, terwijl traditionele gerechten verkrijgbaar zijn in de landelijke slagerij.

Zowel in de zomer als in de winter een geliefd adres!?

salzburg-skipistes-wintervakantie-populair

In de zomer reizen degenen die hebben gekozen voor een stedentrip in plaats van een strandvakantie naar Salzburg. In de winter roept de stad letterlijk de skiërs op. Een vergelijking van de laat zien hoe dit in aantallen merkbaar is Zomer- en winterstatistieken :

Zomer 2016Winter 2016/2017
Aankomsten (totaal) 3.623.419 15.062.892
Type accommodatie (particulier / commercieel) 2.855.176 overnachtingen bij aanbieders van commerciële accommodaties. 10.454.047 overnachtingen bij aanbieders van commerciële accommodaties.
345.727 overnachtingen in privé accommodatie. 2.932.092 overnachtingen in privé accommodatie.

Deze statistieken laten duidelijk zien dat Salzburg in de winter vijf keer zo populair is als in de zomermaanden. Reistip: Vakantiegangers in Salzburg moeten vooral op zoek gaan naar een accommodatie die iets te bieden heeft wanneer het seizoen of de weersomstandigheden wisselvallig zijn. Een wellnessaanbieding is de beste keuze om ongeacht het weer te kunnen genieten van de stad en de korte trip.

alpine-wintervakantie-skiën-prachtig-uitzicht

Afbeeldingen: pixabay.com © (CC0 Public Domain) / Hans, werdepate, MonikaP, WohnblogAt, cocoparisienne