Reizen & vakantie

Spelletjes op het strand – leuke ideeën voor kinderen en volwassenen

spelletjes op het strand kids-ideas-fun-vakantie

Hoe lekker en ontspannen de tijd op het strand ook is, rondslingeren voor kinderen kan na verloop van tijd behoorlijk saai worden. En als de kleintjes je aandacht opeisen, kun je het beste met wat ideeën komen voor Spelletjes op het strand voorbereid zijn. Maar wat voor spellen zijn er die op het strand gespeeld kunnen worden? Dat verklappen we je graag in dit artikel.

Spelen op het strand zonder speciale uitrusting

spelletjes-strand-water-emmer-vullen-bouwen-plastic-speelgoed

Je hoeft zelfs geen speciale uitrusting te bemachtigen of bij de hand te hebben voor leuke strandspelletjes. Gebruik gewoon de dingen die je normaal toch bij je hebt. Schoppen en emmers, maar ook een bal, zijn perfect voor allerlei strandspelletjes. Maar nu komen we bij onze lijst met strandspellen, die u zullen vertellen welke spellen op het strand kunnen worden gespeeld en de vakantie van uw kinderen tot een onvergetelijke en leuke ervaring maken.

Spelletjes op het strand als wedstrijd tussen de kinderen

spelletjes-strand-graven-graven-zand-ouders

Een geweldig idee voor strandspelletjes die je als ouders de perfecte rust geven, is het organiseren van een wedstrijd tussen de kinderen waarbij mama en papa begraven moeten worden. Begraven is ook een klassieker! Degene die als eerste finisht, wint een kleine prijs of gewoon de vreugde om te hebben gewonnen.

Darten op het strand

spelletjes-strand-darts-schelpen-punten-moeder-vader-kind

Voor strandspellen met kinderen kun je dit idee proberen. Het wordt gegarandeerd goed ontvangen. Teken drie cirkels in het zand als een doelwit en bepaal welke cirkel hoeveel punten waard is. Vanaf een bepaalde afstand gooien de kinderen de schelpen in de cirkels en tellen ze hun punten op. Om het eerlijk te maken, de oudere kinderen zijn verder weg dan de kleintjes.

Speel met dieptebommen

spelletjes-strand-gooien-waterbommen-kleurrijke-ballonnen

Als je de mogelijkheid hebt om extra items voor de strandspellen te krijgen, neem dan ballonnen mee. Deze kun je voor je op vakantie gaat kopen en meenemen. Vul een ballon met water en ga in een kring staan. Elke speler gooit de ballon naar de volgende. Daarbij mag het niet barsten. Als hij een ronde heeft gedaan, wordt de diameter van de cirkel vergroot.

Jaag op de aap

spelletjes op het strand opblaasbare bal die kleurrijke kleuren gooit

Er zijn tal van strandspelletjes voor het hele gezin. Apenjacht is er een van. Een speler houdt een bal of ander voorwerp vast en de anderen proberen het van hem af te pakken. Er moet veel gelopen worden! Degene die het item weet te stelen staat naast de aap.

Balspel

spelletjes op het strand-gooi-bal-spel-idee-familie-excursie-zee

Een soortgelijk voorbeeld, alleen met minder races, is dit leuke balspel. Ze vormen allemaal een cirkel, behalve één die in het midden staat. Nu gooien de mensen in de cirkel een bal naar elkaar terwijl de speler in het midden de bal probeert te vangen. Als het hem lukt, wisselt hij van positie met de speler die de bal heeft verloren. Dit idee voor strandspellen kan ook in het water worden gedaan.

Vul de emmer

spellen-strand-emmer-schop-zandkasteel bouwen

Hoe meer beweging de kinderen krijgen, hoe leuker de strandspelletjes meestal voor hen zijn. Hiervoor krijgt iedereen een emmer, die even groot moet zijn. Het doel is om het zo snel mogelijk te vullen met water uit de zee, maar ofwel met je handen, met een schop of wat je maar kunt bedenken.

Herken afdrukken

spelletjes op het strand foto-schilderen-schelpen verzamelen

Als de kinderen na al het rennen en springen even een pauze nodig hebben, kunnen er op het strand kleine spelletjes worden gedaan, die rustiger zijn. Er worden afdrukken gemaakt met verschillende voorwerpen in het vochtige zand (de anderen mogen niet kijken!). Dan mag iedereen zijn ogen openen en proberen de voorwerpen te zien. Wie de meeste herkent, is de winnaar van het spel.

Tactiel spelen

spelletjes-strand-knoppen-objecten-inspiratie-plezier

Games op het strand waarbij objecten moeten worden herkend, zijn er ook in andere vormen. Stop verschillende dingen in een tas of buidel zonder dat de anderen kijken. Nu reikt iemand in de zak en probeert te raden door aan te raken wat voor soort voorwerp het is. Dan laat hij het gegrepen voorwerp aan de anderen zien om te zien of hij gelijk had.

Schattenjacht

spelletjes-strand-schatzoeken-zeef-zoeken-game-goldgraeber

De ouders graven elk voorwerp in het zand zonder dat de kinderen toekijken. Het is het beste om stenen te gebruiken, zodat er niets verloren kan gaan. Nu begint de schattenjacht. Als echte goudzoekers gebruiken de kinderen hun uitrusting voor strandspelletjes – een schop, emmer en zeef.

Limbo-spellen op het strand voor volwassenen en kinderen

games-strand-limbo-dansen-stok-touw-inspiratie-muziek

Heb je je radio bij je? Zet hem meteen aan en het spel kan beginnen. Twee van jullie houden een touw of een opgerolde handdoek vast terwijl de andere limbo. Dan wordt het veranderd. Zwaai met je heupen voor deze strandspellen.

Maak kunstwerken

games-strand-tekening-zand-zonnebloemen-foto's

Als uw kinderen graag schilderen, kunt u dit gebruiken voor spelletjes op het strand. De kleintjes hebben een vlakke ondergrond in het vochtige zand nodig die ze zelf kunnen ontwerpen. Je kunt er nu op tekenen met je vingers of stokken. Met schelpen kunnen ook prachtige sculpturen gemaakt worden.

Spelen met knikkers op het strand

games-strand-marmer-glass-lane-design

Omdat het vochtige zand op het strand perfect is voor het bouwen van allerlei figuren, zorgt het spelen ermee ervoor dat uw kinderen hun fantasie ontwikkelen en hun creativiteit verbeteren. Laat uw kind een grote berg vochtig zand bouwen voor dit idee voor een strandspel. Dit is het perfecte moment om uit te rusten! Daarna kun je helpen een spiraalvormig pad in die heuvel te graven. Knikkers kunnen nu langs dit pad naar beneden rollen.

Bescherm de schaal

spelletjes-strand-kasteel-heuvel-clamshell-stimulatie-zeevakanties

Een ander idee voor strandspellen waarbij je een heuvel nodig hebt, is dit: er staat een schelp bovenop. Als alternatief moet iedereen nu een handvol zand verwijderen, maar pas op dat de mossel op de punt blijft. Degene die de mossel laat vallen, verliest.

slakkenrace

spelletjes op het strand races-vormen-kruipend-zand

Teken een start- en een finishlijn in het zand, niet te ver uit elkaar. Twee of meer spelers liggen op hun buik met de startlijn op neushoogte. De race kan beginnen bij het startsignaal. Handen en voeten mogen niet worden gebruikt. Wie als eerste het doel bereikt, wint. Zulke spelletjes op het strand zijn echt leuk, nietwaar??

Pinguïn race

spelletjes-strand-pinguïn-races-vinnen-duikbril

Als je van spelletjes op het strand met races houdt, zul je dit idee ook leuk vinden. Het is het beste om zwemvliezen te gebruiken. Indien nodig zijn de grote schoenen van de vader ook geschikt. Deze, evenals snorkel-, duik- of zonnebrillen, hoed en wat je verder bij je hebt, zullen worden opgezet. Bij de finish staat nog een teamgenoot aan wie alles zo snel mogelijk moet worden overgedragen. Deze loopt dan snel terug naar het begin. Het team dat als eerste arriveert, wint.

Een andere spelvariant

spelletjes op het strand races-sporten-kinderen-entertainment-relax

Dit idee willen we ook graag toevoegen aan de verzameling spelletjes op het strand met races: je hebt minimaal twee teams van elk twee personen nodig. Aan de startlijn wordt voor elk van de twee kameraden een arm en een been samengebonden. Zo moeten ze naar de finish rennen. Het eerste paar wint natuurlijk.

Geheugen spel

games-strand-geheugen-game-geheugen-zonnebrandcrème-strandlaken-zonnebrandcrème

Welke spelletjes op het strand zijn geschikt voor kinderen? Leg diverse spullen uit de strandtas op het strandlaken. De kinderen moeten ze nu onthouden. Bedek het met een handdoek en verwijder een van de items zodat niemand het kan zien. Dan doe je de handdoek weer af. Wie kan het snelst zien welk item ontbreekt?

Spelideeën voor de vakantie

games-strand-games-water-oceaan-race-kasteel

Naast al deze originele ideeën voor spelletjes op het strand, kun je natuurlijk ook het klassieke bord- of andere spelletjes meenemen. Of het nu gaat om schijven, wees niet boos of kaarten – deze klassiekers zijn altijd leuk. Houd er echter rekening mee dat bij dergelijke spellen de kleine figuren en dobbelstenen altijd moeten worden opgeborgen, omdat ze snel verloren kunnen gaan.

Reisspellen

games-strand-zandkasteel-bouwen-klassiek-entertainment-zomervakantie

Anders zijn er ook veel spellen die speciaal zijn gemaakt voor op reis en die het spelen lastiger maken. Er worden bijvoorbeeld magneten gebruikt. Dergelijke varianten zijn ook perfect als spelletjes op het strand. Al met al zijn er genoeg mogelijkheden om plezier te hebben op het strand, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw aanstaande vakantie.