Reizen & vakantie

Strandkleding en accessoires die in de strandtas horen

strandkleding-accessoires-tips-ideeën-strandtas-pack-mode-gebruiksvoorwerpen

Het begin van de zomer nadert en men denkt meer aan het strand en de zee. Of je nu een weekendje naar de kust gaat of voor een langere vakantie, de juiste uitrusting, die je in de strandtas moet hebben, is van bijzonder belang. Want er zijn dingen die zeker niet in je tas mogen ontbreken zodat je echt van de dag kunt genieten. We hebben zo’n lijst gemaakt Strandkleding en accessoires in elkaar gezet, die je eventueel ook nog kunt uitbreiden. Pak je strandtas in en heb alles wat je nodig hebt bij de hand.

1. Strandkleding en accessoires – Strandhoes

strandkleding en accessoires strandhoes-tuniek-zalm-kleur-zomer

Een hoes voor op het strand als strandkleding en accessoires heeft meerdere voordelen. Aan de ene kant kun je kleine oneffenheden verbergen en aan de andere kant kun je ze ook beschermen tegen de zon als je denkt dat het nodig is. Een mooie strandhoes in de vorm van een tuniek of een sjaal zorgt er bovendien voor dat je er ook op het strand extreem stijlvol uitziet. Maak een modieuze en aantrekkelijke indruk, zelfs op het strand!

2. Slippers als strandkleding en accessoires

strandkleding en accessoires teenslippers-schoenen-beschermende-voeten

De immer populaire teenslippers, die een essentieel onderdeel vormen van strandkleding en accessoires, doen echt denken aan de zomer. Ze zijn niet alleen comfortabel, maar ze beschermen je voeten ook tegen het hete zand op het strand. Zorg ervoor dat deze passen bij de rest van je look, bijvoorbeeld de bikini, het badpak of het strandlaken.

3. Fedora-hoed voor bescherming tegen de zon

strandkleding en accessoires fedora hoed zonbescherming hoofd trend

Iedereen die ooit een zonnesteek heeft gehad, weet als geen ander hoe belangrijk het is om jezelf te beschermen tegen fel zonlicht. De trendy fedora hoed is hier uitstekend geschikt voor en geeft ook nog eens je strandlook de finishing touch. Kies het om bij je strandkleding te passen en draag het met trots!

4. De zonnebril

strandkleding-en-accessoires-zonnebrillen-oogbescherming-zon-zand

De zonnebril is niet alleen een must voor op het strand. Maar daar mogen ze niet ontbreken. Enerzijds ontspannen de zonnebrillen de ogen en anderzijds beschermen ze ze weer tegen de zon zelf.En dat dit onderdeel van de strandkleding en accessoires ongelooflijk stijlvol is, hoeven we niet eens te vermelden, doen wij?

5. Accessoires voor het haar

strandkleding-accessoires-haar-bandana-haaraccessoires-updo-tuniek

De typische strandlook van open, golvend haar is zonder twijfel erg populair en aantrekkelijk. Het is echter geen geheim dat los haar soms behoorlijk vervelend kan zijn. Vooral omdat wind meestal aan de orde van de dag is op het strand. Pak daarom je strandtas weer in met geschikte strandkleding en accessoires in de vorm van bandana’s, een hoofdband, hoofdband of haarelastiekjes zodat je deze eventueel kunt gebruiken.

6. Een make-uptasje

strandkleding-accessoires-cosmetica-tassen-make-up-praktisch

Omdat de strandtas meestal vrij groot is, moeten kleinere items vaak worden gevonden door zenuwslopend te rommelen. Om dit te voorkomen, kunt u een make-uptas gebruiken om crèmes, lippenbalsem, uw mobiele telefoon en zelfs geld of andere spullen in op te bergen. Dit beschermt ze ook tegen het zand, dat snel krassen op oppervlakken kan veroorzaken. Een onmisbaar onderdeel van strandkleding en accessoires, dat nog praktischer is met een transparante look.

7. Bescherming tegen de zon

strandkleding-accessoires-zonbescherming-huid-zonnebrand-zonnebrandspray

En nu we terugkomen op het onderwerp “bescherming”: het is ook belangrijk om de huid te beschermen tegen de sterke, schadelijke zomerzon. Naast zonnebrandcrème als onderdeel van onze lijst met essentiële strandkleding en accessoires, zijn er verschillende producten voor dit doel. Als u niet zo zeker bent van de juiste zonbeschermingsfactor, kunt u zich ook laten adviseren door een dermatoloog. Dit bepaalt de juiste factor voor uw huidtype.

8. Lippenbalsem

strandkleding-accessoires-lippenbalsem-verzorging-gezicht-dames-cosmetica

Een ander belangrijk onderdeel van strandkleding en accessoires is de lippenbalsem. Net als de kou in de winter, kan de hete zon je lippen snel uitdrogen. Om dit tegen te gaan is het aan te raden om je lippen meerdere keren per dag te hydrateren, ook op het strand.

9. Haarbescherming

strandkleding-accessoires-haarlak-uv-bescherming-fructis

Daarnaast is er ook bescherming voor het haar. Als je de strandtas uitrust met de nodige strandkleding en accessoires, vergeet dan niet een geschikte haarlak die speciaal voor het strand is ontwikkeld. Dit voorkomt droog, broos haar dat door de zon kan worden beschadigd.

10. Strandkleding en accessoires – vochtige doekjes

strandkleding-accessoires-natte doekjes-verzorging-schoonmaak-zeestrand

Aangezien er op het strand meestal geen wastafels in de buurt zijn, zijn vochtige doekjes een perfect alternatief om snel je handen te “wassen”. Wat is er ongemakkelijker dan je vies te voelen! Dus voeg vochtige doekjes toe aan je strandkleding en accessoires voor een snelle reiniging.

11. Een deken voor op het strand

strandkleding-accessoires-deken-zonvakantie-tips-bikini

Vaak worden op het strand handdoeken gebruikt om op te liggen zonnen. Het is echter nogal oncomfortabel om op de handdoek te gaan liggen die na het drogen nog droog is, vind je niet? Gebruik in plaats daarvan een deken. Het is niet alleen groter en biedt plaats aan meerdere mensen en al je strandkleding en accessoires, het blijft ook droog en maakt je dag op het strand comfortabeler.

12. Microvezel handdoek

strandkleding-accessoires-microvezel-handdoek-strandtassen-dames

Kies in plaats van een gewone handdoek er een van microvezel. Deze nemen het vocht sneller op. Daarnaast zijn ze relatief klein en nemen ze niet veel ruimte in beslag in de strandtas met alle strandkleding en accessoires. Dit is een geweldige manier om een ​​handdoek en een deken tegelijk op te bergen.

13. Drinkwater

strandkleding-accessoires-water-drank-uitdroging-hitte-het begin van de zomer

Omdat je de hele dag in de hitte op het strand doorbrengt, is vooral daar voldoende drinkwater belangrijk. Uitdroging moet je zeker vermijden. Neem dus minimaal één grote fles water mee naar het strand en drink zoveel als je kunt!

14. Snacks voor tussendoor

strandkleding-accessoires-snack-fruit-watermeloen-mueslirepen

Zwemmen en ravotten in het water kan je snel hongerig maken. Als je de hele dag op het strand wilt doorbrengen, maar geen tonnen geld wilt uitgeven aan restaurants, raden we je aan om naast strandkleding en accessoires ook ruimte te vinden voor kleine snacks in de strandtas. Fruit, mueslirepen, maar ook noten of zelfgemaakte sandwiches zijn bijzonder geschikt. Die laatste mag niet te lang in de hitte blijven liggen.

15. Zorg voor entertainment

strandkleding-accessoires-boek-entertainment-lees-idee

Ook als je uit het water bent moet er voor voldoende entertainment gezorgd worden. Als je met vrienden op stap bent, kun je een kaart of zelfs een bordspel meenemen. Maar boeken, tijdschriften en muziek zijn ook geweldige manieren om de tijd op het strand door te brengen.