Schoonheid

Aloë Vera plant en het gebruik ervan voor schoonheid en gezondheid

aloë vera plant toepassing intern extern

Aloë Vera plant wordt beschouwd als een echt wonder voor schoonheid en gezondheid. Het is ideaal voor gezichts- en lichaamsverzorging en kan tegelijkertijd zeer nuttig zijn bij verschillende gezondheidsklachten. Het mooie is dat je hem ook als kamerplant thuis kunt kweken en dus op elk moment kunt profiteren van zijn helende kracht. Hieronder vindt u interessante informatie over het uitwendige en inwendige gebruik, evenals handige tips voor het opkweken van de plant in de pot.

Aloë Vera plant

aloë vera planttoepassing lichaam vitamines mineralen

Zelfs bij de Egyptenaren stond het sap van de aloë vera-plant bekend om zijn helende eigenschappen voor schoonheid, gezondheid en een lang leven. De buitenkant van de plant is vergelijkbaar met een agave en heeft stevige bladeren die vocht binnen houden en beschermen tegen regen en zonneschijn. Hiervan zijn er op aarde meer dan 200 soorten bekend. Ze gedijen vooral in subtropische, tropische gebieden en verdragen zelfs woestijnklimaten, maar zijn bijzonder gevoelig voor vorst. Niet elk type aloë wordt gekenmerkt door dezelfde ingrediënten die zo waardevol zijn voor de mens. De belangrijkste is Aloë Barbadensis Miller, die meer dan 270 vitale stoffen bevat. De helende eigenschappen van de plant zijn voor een groot deel wetenschappelijk bewezen en onderzoekers vermoeden zelfs dat er nog zo’n 100 levensondersteunende stoffen in zitten. Het sap bevat enzymen, aminozuren, vitamines, mineralen en sporenelementen die het immuunsysteem versterken en antibacteriële, schimmelwerende en ontstekingsremmende effecten hebben op het menselijk lichaam.

Aloë Vera Plantaardige stoffen

aloë vera plant applicatie tropische kweektips beauty

De belangrijkste stof in de aloë vera plant is acemannaan. Het is een actief ingrediënt dat volwassenen na de kindertijd niet meer aanmaken. Het versterkt het immuunsysteem en vergroot het vermogen van het organisme om vitale stoffen op te nemen. Het is ook de basis voor alle verbindende cellen zoals huid, gewrichten, bloedvatwanden, ogen, banden, kraakbeen en botten. Het acemannaan kan worden verkregen uit de aloë vera-plant en aan het lichaam worden gevoerd. Het activeert de cellen van het immuunsysteem, beschermt het beenmerg en stimuleert de vorming van gewrichtssmeermiddelen, antilichamen en nieuwe cellen.

aloë vera plant applicatie gel intern innemen

Aloë vera-sap is zo waardevol voor mensen, niet alleen vanwege één actief ingrediënt. De totaliteit van de ingrediënten en hun perfecte harmonie zijn meer waard dan de afzonderlijke delen. Deze geweldige plant voorziet het lichaam van essentiële ingrediënten zoals:

  • Vitaminen: 1, B1, B6, B12, A, C, E
  • Mineralen: ijzer, calcium, magnesium, mangaan, selenium, zink, chroom, kalium, koper, natrium
  • 7 of 8 essentiële aminozuren en 12 meer die het lichaam zelf kan synthetiseren.

7 toepassingen van de aloë vera plant: 1. Huidverzorging

aloë vera plant applicatie huidverzorging schoonheid

Aloë vera extract bevat veel producten voor huid- en lichaamsverzorging en is een waar schoonheidswonder. Het heeft echt diep voedende eigenschappen, stimuleert celvernieuwing en hydrateert. U kunt het beste vertrouwen op het natuurlijke, chemicaliënvrije product dat rechtstreeks uit het blad kan worden verkregen. De gel in het vel kan direct op het gezicht, de hals en het decolleté worden aangebracht en zachtjes worden ingemasseerd. De gel wordt na enkele minuten nog door de huid opgenomen en na enkele toepassingen is hij zichtbaar gladder en stralender, de poriën zijn samengetrokken. De aloë vera-gel geeft de huid een beschermende zuurlaag, die de weerstand tegen omgevingsinvloeden ondersteunt.

2. Lotion voor geïrriteerde huid

aloë vera plant applicatie kalmeert de huid

Als de huid geïrriteerd is na het scheren of epileren, is aloë vera-gel een uitstekende verzachtende conditioner. Aloë vera heeft een ontstekingsremmende werking en de geïrriteerde huid wordt snel gekalmeerd.

3. Onzuivere huid

aloë vera plant toepassing huid huidverzorging

Als je een onzuivere huid hebt en vaak last hebt van acne, is het bijzonder nuttig om elke dag pure aloë vera-gel op je gezicht aan te brengen. Het heeft een antibacteriële en anti-infectieuze werking, activeert de regeneratie van huidcellen en voorkomt littekens.

4. Wondgenezing

aloë vera plant applicatie beauty skin gel

Aloë Vera kan worden omschreven als een geneeskrachtige plant voor wonden. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de ingrediënten van de gel de commerciële regeneratie intens stimuleren. Je kunt wat gel aanbrengen op kleine snijwonden, huidletsels of huidverbrandingen. Het is dus uitermate praktisch om een ​​aloë vera plant in de pot in huis te hebben.

5. Zonnebrand

aloë vera plant applicatie huid zonnebrand

Aloë Vera voorziet de huid niet alleen van vocht, maar ook van waardevolle mineralen en vitamines die bijdragen aan het herstel. Net als bij andere vormen van huidletsel is aloë vera ook zeer effectief bij zonnebrand en is het milder. De pure gel van het verse blad kalmeert de geïrriteerde, gevoelige huid. Voor het beste effect snijd je een stuk van 3-4 cm lang af en laat je dit eerst afkoelen in de koelkast. Breng vervolgens de gel aan op het getroffen gebied en herhaal de procedure meerdere keren. Het verkoelt en kalmeert onmiddellijk.

6. Haarbehandeling

aloë vera plant applicatie schoonheid haarbehandeling

Aloë Vera wordt ook gebruikt als een effectieve haarbehandeling. Haarkleuring, overmatig wassen, föhnen en stylen belasten het haar en de hoofdhuid en hebben ondersteuning nodig. Verse aloë vera-gel is ook een insidertip om haaruitval te voorkomen. Masseer de gel van het verse blad in de hoofdhuid 30 tot 60 minuten voordat u uw haar wast, bij voorkeur afdekken met folie of een douchemuts, minimaal 30 minuten laten inwerken en uitspoelen. Aloë hoofdhuidverzorging moet regelmatig worden uitgevoerd voor optimale resultaten.

7. Interne toepassing

aloë vera plant toepassing interne gezondheid schoonheid

Aloë vera kan zowel uitwendig als inwendig worden gebruikt. Het ondersteunt het immuunsysteem, regenereert de darmflora en wordt daarom beschouwd als een superfood. De gel heeft echter een zeer bittere smaak wanneer deze puur wordt geconsumeerd. Het smaakt lekkerder als het wordt geconsumeerd met andere voedingsmiddelen, bijvoorbeeld in een smoothie of vers sap. Eerst begin je met kleine hoeveelheden.

Aloë Vera plant in een pot

aloë vera plant applicatie pot kamerplant groeien

Aloë Vera is een makkelijk te verzorgen woestijnplant die ook in Europa goed kan gedijen als huis-, balkon- of terrasplant. Hij is echter extreem vorstgevoelig en moet binnen overwinteren. Je kunt hem gemakkelijk zelf in een pot kweken als hij de nodige voedingsstoffen uit het substraat kan halen. De aloë houdt van zandgrond, een gedeeltelijk beschaduwde standplaats en voldoende luchtvochtigheid. U kunt de gel in de dikke bladeren vers en direct gebruiken, zonder bewerking en gratis. Sterker nog, hoe verser de bladeren, hoe intenser het helende effect. Deze zijn tot enkele weken houdbaar als ze op een koele plaats in de koelkast worden bewaard. Voordat je de waardevolle gel, ook wel aloë-latex genoemd, van je plant kunt oogsten, moet de plant ongeveer 3 jaar oud zijn en minimaal 12 bladeren hebben.

Haal waardevolle gel uit je eigen aloë vera plant

aloë vera plant applicatie gel win

Als u waardevolle gel van uw eigen aloë vera plant wilt verkrijgen, gaat u als volgt te werk:

  • Pluk een buitenblad en plaats dit ongeveer 1,5 uur verticaal in een bak zodat het irriterende sap “Alion” eruit loopt.
  • Knip vervolgens ongeveer 3 cm van het uiteinde af. (Dit stuk wordt niet meer gebruikt.)
  • Snijd vervolgens het blad lang open met een schoon (ontsmet) mes, zorg ervoor dat u niet te dicht bij de bast komt en verwijder voorzichtig alleen het zuivere, heldere vruchtvlees.
  • Doe de gel in een schone, gedesinfecteerde glazen pot en bewaar in de koelkast.
  • Het is het beste om vers te gebruiken of te bewaren in 20% pure wijn-eau-de-vie en in porties in te vriezen. De aanbevolen dagelijkse dosis is 3 tot 5 eetlepels per dag.

aloë vera plant applicatie gel win maak jezelf