Schoonheid

Amandelzuurpeeling: geweldige huidverzorgingshulp voor een prachtige huid!

Het woord “zuur” roept associaties op met borrelende reageerbuizen en griezelige chemische brandwonden. Maar met de juiste concentratie behoren schoonheidszuren tegenwoordig tot de beste actieve ingrediënten in de huidverzorging. Het zijn echte wondermiddelen voor acne, rimpels, ouderdomsvlekken, hyperpigmentatie en littekens en zorgen voor een vlekkeloze teint. Echter, met zoveel zure schoonheidsproducten die er zijn, kan het overweldigend zijn om uit te zoeken welke producten te gebruiken voor wat. De kunst is om het juiste zuur te kiezen dat past bij de specifieke behoeften van je huid. Vandaag vertellen we je wat een amandelzuurpeeling is en welke voordelen het heeft voor de huid.

amandelzuur peeling applicatie als een serum 10 procent concentratie

Amandelzuur wordt gebruikt in vrij verkrijgbare huidverzorgingsproducten en in professionele chemische peelings. Het is de zachtste van alle alfahydroxyzuren, waardoor het veilig kan worden gebruikt op een groot aantal verschillende huidtypes. Amandelzuur is een uitstekende keuze voor beginners als het gaat om zuurpeelings en is geschikt voor bijna alle huidtypes – van vette tot rijpe tot gevoelige huid. In plaats van alleen de bovenste huidlaag te verwijderen, dringt het dieper door in de poriën.

Wat is amandelzuur??

hoe vaak amandelzuurpeeling gebruiken?

Je hebt vast wel eens gehoord van glycolzuur en melkzuur in huidverzorgingsproducten. In vergelijking met deze actieve ingrediënten was amandelzuur voorheen niet zo bekend in de schoonheidsindustrie. Maar dat begint te veranderen naarmate meer huidverzorgingsmerken ze aan hun productlijnen toevoegen.

Amandelzuur wordt verkregen uit bittere amandelen. Hoewel het behoort tot de familie van alfahydroxyzuren (AHA’s) zoals glycolzuur en melkzuur, is het zachter en zachter. AHA’s verwijderen de dode huidcellen en vernieuwen de huid voorzichtig. Ze stimuleren de celdeling door de bindingen tussen cellen te verbreken. Ze helpen ook de poriën te reinigen en zorgen voor een egale teint.

Amandelzuur heeft kleinere moleculen dan andere AHA-zuren

Wat amandelzuur onderscheidt van zijn AHA-verwanten, is de grootte van de moleculen. Hun moleculen zijn groter dan alle andere alfahydroxyzuren die in de huidverzorging worden gebruikt. De moleculen zijn twee keer zo groot als glycolzuur. Waarom is dit belangrijk? De grotere moleculen amandelzuur dringen veel langzamer door de huid dan de kleinere moleculen. Hierdoor is het veel zachter en zal het minder snel huidirritatie veroorzaken.

Alleen omdat amandelzuur langzaam wordt opgenomen, wil nog niet zeggen dat je iets zou voelen. Het betekent alleen dat het zuur veel langzamer in de huidlagen doordringt dan bijvoorbeeld glycolzuur. Alles gebeurt op moleculair niveau.

Wat zijn de voordelen van amandelzuurpeeling voor de huid??

amandelzuur peeling effect voor een stralende teint

Regelmatig gebruik van amandelzuurpeeling kan veel huidproblemen helpen verbeteren. De resultaten die je krijgt met amandelzuur, zoals met bijna alle huidverzorgingsingrediënten, zijn cumulatief: hoe langer je het gebruikt, hoe betere resultaten je zult zien.

Verfrist de teint

Als peeling verbetert amandelzuur je teint en geeft het een egale teint. De huid voelt zachter en gladder aan en ziet er stralender uit.

Tegen hyperpigmentatie en melasma

Amandelzuur kan alle soorten hyperpigmentatie helpen verlichten: zon- of ouderdomsvlekken, sproeten, post-inflammatoire hyperpigmentatie en melasma.

Helpt bij puistjes en acnelittekens

Hoewel het niet op zichzelf wordt gebruikt om acne te behandelen, kan het worden opgenomen in een acnebehandelingsroutine om de poriën te reinigen en comedonen te verminderen. Amandelzuur is antibacterieel, dus het kan bijzonder nuttig zijn bij het verminderen van inflammatoire acne. Het kan ook helpen om donkere puistjes te verwijderen.

Amandelzuur voor puistjes en acnelittekens

Tegen rimpels en fijne lijntjes

Amandelzuur is een populair ingrediënt tegen veroudering in de wereld van huidverzorging. Het kan fijne lijntjes helpen verminderen en langdurig gebruik kan de stevigheid en elasticiteit van de huid verbeteren. Het vermindert echter niet echt expressielijnen, zoals: B. de lijntjes tussen je wenkbrauwen (toepasselijk aangeduid als “11s”). Als uw huid echter droog is, hebben sommige onderzoeken aangetoond dat amandelzuur de huid kan stimuleren om meer talg of natuurlijke olie te produceren.

Zachte peeling voor alle huidtypes

Amandelzuur is het zachtste van alle alfahydroxyzuren, dus het kan op een groter aantal huidtypes worden gebruikt, inclusief die met een gevoelige huid en rosacea. Zelfs mensen die geen andere AHA’s kunnen gebruiken, kunnen amandelzuur vaak gebruiken zonder irritatie te veroorzaken. Het is vooral goed voor de huid die vatbaar is voor verkleuring omdat het geen ontsteking en hyperpigmentatie veroorzaakt zoals andere AHA’s doen.

mogelijke bijwerkingen

Amandelzuurproducten en peelings zijn huidvriendelijker dan andere AHA-behandelingen en bijwerkingen worden zelden waargenomen. Alle alfahydroxyzuurproducten kunnen echter bijwerkingen veroorzaken. Deze komen vaker voor als u begint met een hoog percentage van het amandelzuurproduct.

De meest voorkomende bijwerkingen zijn:

Droge en schilferige huid

Peeling huid

Irritatie of roodheid

Huid die zacht of gevoelig is bij aanraking

Amandelzuurschillen stimuleren het uitbreken van koortsblaasjes. (Dit geldt niet alleen voor amandelzuur; veel chemische peelings kunnen uitbraken van koortslippen veroorzaken, evenals microdermabrasie).

Als u vaak koortsblaasjes heeft, overweeg dan om uw peeling door een dermatoloog te laten doen in plaats van door een schoonheidsspecialiste, of gebruik een zeer zachte peeling voor thuis. Een dermatoloog kan antivirale medicatie voorschrijven om een ​​uitbraak te helpen voorkomen. Dit is vooral belangrijk om in gedachten te houden als je scrubs laat doen ter voorbereiding op een groot evenement zoals een bruiloft.

Combineer amandelzuur niet met voorgeschreven actuele medicijnen, tenzij uw dermatoloog dit aanbeveelt.

De juiste schoonheidsbehandeling kiezen

Gebruik amandelzuur scrub als serum thuis

Naarmate amandelzuur steeds populairder wordt, komen er steeds meer producten op de markt die deze AHA bevatten. Het is geweldig om zoveel opties te hebben, maar hoe weet je welke het beste bij je past??

Over-the-counter over-the-counter producten voor thuisgebruik

Voor een stralende teint en de verbetering van kleine oneffenheden en verkleuringen van de huid zijn vrij verkrijgbare producten of dermacosmetica de perfecte keuze. Amandelzuur is een ingrediënt in gezichtsreinigers en toners, maar wordt meestal gebruikt als gezichtsserum en exfoliator..

Gezichtsserums zijn producten voor dagelijks gebruik. Ze worden aangebracht na het reinigen (en na de gezichtstonerbehandeling) en voor het aanbrengen van lotion. Gezichtsserums zijn leave-on producten en kunnen niet worden uitgewassen. De meeste amandelzuur gezichtsserums worden alleen ‘s avonds gebruikt.

Breng 's avonds amandelzuurtoner aan tegen rimpels

Amandelzuurpeelings zijn sterker dan serums. U dient dit maximaal een paar keer per week te gebruiken. Omdat ze over het algemeen een hoger percentage amandelzuur bevatten, geven peelings direct zichtbare resultaten, maar ze kunnen ook irritanter zijn. Het is het beste om de gebruiksaanwijzing van de fabrikant te volgen.

Houd er rekening mee dat het gebruik van een amandelzuurproduct samen met een andere exfoliator of acnebehandeling kan leiden tot overmatige droogheid en irritatie. Als je huid geïrriteerd raakt, gebruik dan geen amandelzuur op dagen dat je een andere scrub gebruikt.

Professionele chemische peelings

amandelzuur peeling behandeling door een schoonheidsspecialiste

Sterkere professionele amandelzuurpeelings kunnen worden gebruikt om ernstigere gevallen van hyperpigmentatie, zoals melasma, en ernstige pigmentvlekken veroorzaakt door acne te behandelen. Oppervlakkige peelings (microdermabrasie) worden uitgevoerd door een schoonheidsspecialiste in een salon of medisch spacentrum, en diepere peelings worden uitgevoerd door een dermatoloog. Om acne te behandelen, wordt amandelzuur meestal gecombineerd met salicylzuur.

Bij een peeling wordt een oplossing van amandelzuur op je gezicht aangebracht en laat deze een bepaalde tijd intrekken, afhankelijk van je huidtype. Het is niet pijnlijk, maar u kunt tijdens de behandeling een tintelend of branderig gevoel krijgen. Bij oppervlakkige peelings merkt u mogelijk helemaal geen bijwerkingen. Na een diepere peeling zal je huid een paar dagen vervellen en vernieuwen.

Laat een schoonheidsspecialiste amandelzuurpeeling 50 doen voor rosacea

Amandelzuurpeelings hebben minder kans op bijwerkingen dan glycolzuurpeelings en hebben de voorkeur voor mensen die vatbaar zijn voor hyperpigmentatie. Dit is echter geen eenmalige behandeling. Zoals bij alle chemische peelings, moeten er een aantal exfoliërende therapieën gevolgd worden om goede resultaten te bereiken. Meestal worden pro-peels eenmaal per week gedurende zes tot acht weken gedaan (het exacte behandelplan hangt echter af van uw huid en de gewenste resultaten).

Na de eerste peeling zul je merken dat je huid zachter, stralender en gladder is. Verwacht echter niet dat verkleuring en fijne lijntjes merkbaar zullen verbeteren na de eerste procedure. De resultaten beginnen zichtbaar te worden.

Tips voor het gebruik van amandelzuurpeelings

Tips voor het gebruik van amandelzuurpeelings

Of u nu OTC-producten of pro-peels gebruikt, er zijn een paar dingen die u kunt doen om de beste resultaten te krijgen.

Selecteer er een aan het begin Product met een lage concentratie amandelzuur, zoals 5% of 10%, zodat uw huid kan wennen aan de effecten van het zuur. Een sterk geconcentreerde peeling kan huidirritatie, roodheid en jeuk veroorzaken. Hoe hoger het percentage amandelzuur, hoe groter de kans op bijwerkingen. Je kunt nog steeds geweldige resultaten behalen met scrubs met een lagere concentratie als je ze consequent gebruikt. Zuurpeelings met 40% of 50% amandelzuur worden gebruikt voor peelingtherapieën in schoonheidssalons.

Breng dagelijks zonnebrandcrème aan. AHA-peelings, serums en dergelijke kunnen je huid extreem gevoelig maken voor zonlicht. Of je nu een vrij verkrijgbare scrub voor thuis gebruikt of een exfoliatietherapie ondergaat, gebruik elke dag SPF 30 of hoger om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

Breng dagelijks zonnebrandcrème aan voor peelingtherapie

samenvatting

Het grootste voordeel van amandelzuur is het zachte karakter. Andere AHA’s en actuele retinoïden werken mogelijk sneller en zijn over het algemeen effectiever, maar niet alle huidtypes tolereren ze. Voor meer gevoelige huidtypes is amandelzuur een zeer goede optie. Als u medicinale huidverzorgingsproducten gebruikt, is het belangrijk om de goedkeuring van uw dermatoloog te krijgen voordat u iets toevoegt aan uw huidige huidverzorgingsroutine. Welk type amandelzuurbehandeling u ook kiest, bereid u voor op langzame en gestage resultaten. Wees consistent en geduldig!