Schoonheid

DIY make-up remover voor een zuivere huid – 11 verfrissende recepten

make-up remover gezichts- en oogtips

Ben je het beu om dure producten te kopen om je make-up te verwijderen en erger je je achteraf aan de kwaliteit? Er is de perfecte oplossing en het heet gewoon DIY makeup verwijderaar. Zoals met zoveel dingen, kun je de remover zelf maken met natuurlijke of huismiddeltjes. Vandaag laten we je zien hoe je dit kunt doen in dit artikel, waarin we 11 handige recepten hebben samengevat. Ze zijn geschikt voor verschillende huidtypes.

Make-up remover – jojoba-olie

make-up remover jojoba olie-ingrediënt-vette-huid

Als je olie- en vetvrije make-up remover wilt maken, kun je jojoba-olie gebruiken. Het is eigenlijk een vloeibare wasester gemaakt van geperste zaden, geen olie. Jojoba-olie lijkt qua structuur ook erg op onze natuurlijke talg en is daarom uitstekend geschikt om de huid te hydrateren zonder de vette huid te ondersteunen.

Make-up remover gemaakt van natuurlijke producten

make-up remover make-up-clean-face-care

Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je producten gebruikt die zo natuurlijk mogelijk zijn. Het doel van de zelfgemaakte remover is immers om de chemische componenten van de vooraf gekochte te vermijden. Door het gebruik van kruidenproducten kun je niet alleen gevoelige ogen beschermen maar er ook voor zorgen dat er een puur vegan oogmake-up remover ontstaat die ook geschikt is voor het reinigen van de rest van het gezicht.

Ontgiftende producten

make-up remover tea tree desinfecterende olie antioxidant

Er zijn ingrediënten die bijzonder goed zijn voor make-up removers voor een onzuivere huid omdat het antioxidanten zijn. Dat betekent dat je helpt te reinigen door gifstoffen te doden die zich gedurende de dag op de huid hebben opgehoopt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tea tree olie, maar ook vitamine E. Deze producten zijn natuurlijk ook geschikt voor alle andere huidtypes.

Bewaar de remover op de juiste manier

make-upremover-doe-het-zelf-huismiddeltjes-natuurlijke producten

Hoewel op veel foto’s een heldere bril te zien is, moet u uw make-upremover niet in dergelijke containers bewaren. Ze worden alleen gebruikt als illustratie voor de instructies om de kleur en textuur van de afgewerkte producten beter zichtbaar te maken. Het is belangrijk dat je getint glas of andere lichtdichte materialen gebruikt. Anders zou het licht ervoor zorgen dat de oliën oxideren, wat betekent dat de verwijderaars niet langer duurzaam zijn.

Kokosolie make-up remover – Met toverhazelaar en tea tree olie

make-up remover producten-ingrediënten-essentiële-oliën

– 1 kopje heet water

– 2 el kokosolie

– 2 eetlepels van je favoriete gezichtswater

– 1 theelepel toverhazelaar

– 5 druppels tea tree etherische olie en grapefruitolie

Meng water met kokosolie

make-up remover-instructies-maak-jezelf-eenvoudig-water

Nadat je het water in een glazen pot hebt gedaan, voeg je de overige ingrediënten toe, meng je ze goed en plaats je de wattenschijfjes erin zodat ze de remover kunnen opnemen. Deze oog- en gezichtsmake-up remover heeft een verfrissend effect en de olie hydrateert ook de huid, wat vooral gunstig is voor de droge huid.

Voeg olie toe

Make-up-remover-katoenpads-cleaner-aroma-therapie

Als deze natuurlijke cosmetische make-up remover niet in de koelkast staat, moet je deze binnen twee weken gebruiken. De tea tree olie zorgt voor een langere houdbaarheid en desinfecteert tevens je huid. Gooi de remover weg zodra er schimmel ontstaat (als je hem nog niet eerder hebt gebruikt).

Een doe-het-zelf remover gemaakt van oliën

make-up-remover-essentiële-oliën-waterdichte-make-up

Make-up die waterproof is, verwijder je het beste met olie. Gebruik drie eetlepels toverhazelaar, twee eetlepels amandelolie, een eetlepel jojoba-olie en een eetlepel avocado-olie. Meng alle ingrediënten door elkaar en gebruik een trechter om ze over te brengen naar een glazen bak. Voor elk gebruik dient u de oogmake-up remover voor waterdichte make-up goed te schudden.

Jojoba olie gezichts- en oogmake-up remover

Make-up remover-jojoba-olie-metselaarpot-getinte-duurzame-koelkast

Wil je zelf nog een oogmake-up remover maken die ook geschikt is voor het reinigen van het gezicht, gebruik dan dit recept met jojoba-olie. Het is geschikt voor alle huidtypes en verstopt de poriën niet. Je kunt deze remover ook gebruiken op een vette huid, omdat jojoba-olie, zoals ik al zei, eigenlijk helemaal geen olie is. Het product verwijdert overtollig talg. Voor de make-up remover zonder olie heb je maar twee ingrediënten nodig, namelijk 55 gram jojoba-olie en een capsule vitamine E (ca. 1/8 theelepel). Meng de twee samen in een glazen pot en voeg eventueel een paar druppels etherische olie toe. Reinig je gezicht met je gewone remover en veeg daarna alles weg met het doe-het-zelf product.

Reinig make-up met wortelzaadjes

Make-up-remover-wortelzaadolie-recept

Voor deze doe-het-zelf make-up remover voor het gezicht meng je jojoba-olie met vitamine E. Gebruik één capsule per 55 gram jojoba-olie. Voeg vervolgens 3 druppels etherische olie van wortelzaad toe. Verdeel het mengsel op de huid en veeg het af met een washandje of wattenschijfje. Je kunt op deze manier zelfs waterproof make-up verwijderen.

Komkommer en melk

make-up-remover-komkommer-melk-pure-huid

Schil voor deze make-up remover komkommers en verwerk ze vervolgens tot puree. Kook ze op laag vuur met volle melk (bij voorkeur van grasgevoerde koeien) gedurende 10 minuten en doe het mengsel in een luchtdichte bak die je in de koelkast bewaart. Zo is het een week houdbaar.

Make-up opschonen met zeep

make-up-remover-zeep-kokosolie-beauty-tips

– 1 kopje water

– 1 el biologische kokosolie

– 1 el vloeibare zeep gemaakt van natuurlijke producten

Water koken om te desinfecteren

make-upremover-katoen-oorstokjes-winkelpotje

Breng het water aan de kook om eventuele onzuiverheden te verwijderen en laat het een beetje afkoelen. Voeg de kokosolie toe aan het nog warme water en meng beide goed door elkaar. Voeg tot slot de zeep toe en roer deze er goed door. Zodra de make-up remover is afgekoeld, kan deze worden gebruikt. Let weer op de juiste opslag! Daarna kan het een volledige zes maanden worden gebruikt.

Remover voor make-up met aloë vera

Make-up-remover-verfrissende-gezichtsmasker-aloë-amandel

Ook hier heb je maar twee ingrediënten nodig voor deze make-up remover. Het zorgt voor een aangenaam gevoel van frisheid en verzorgt de huid perfect.

– 2 el etherische amandelolie

– 1 el aloë in de vorm van bladeren, gel of sap

Verfrissende huidverzorging

make-up-remover-aloë-vera-recept-idee-olie-mix

Doe de ingrediënten in een bak met deksel, sluit deze en schud alles goed. Als de vloeistof een tijdje staat, verdelen de ingrediënten zich weer. Om deze reden moet het voor elk gebruik opnieuw worden geschud. Nu kunt u de make-upreiniger aanbrengen. Laat hem daarna werken. Als make-up remover kun je het product ook als moisturizer gebruiken.

Voedende make-up remover voor gezicht en ogen met babyproducten

make-up remover-baby-olie-shampoo-katoen pad-diy

Meng een kopje water met een halve eetlepel babyshampoo en een kwart theelepel babyolie. Je kunt er ook voor kiezen om kokos-, olijf- of vitamine E-olie te gebruiken. Dan kun je een watje in het mengsel dopen en je gezicht reinigen.

DIY make-up remover met huismiddeltjes voor het gezicht – tomaten

Make-up-remover-tomatenzuur-gezond-wassen

Er zijn dingen in je huishouden die perfect zijn als make-up verwijderaar. Tomaten zijn er bijvoorbeeld bijna altijd en kunnen perfect op het gezicht worden aangebracht in de vorm van puree. Laat dit sap werken totdat het droogt. Je kunt de puree daarna afspoelen met water en je huid zal gaan glanzen.

yoghurt

Make-up-remover-yoghurt-reiniging-zonnebrand-idee

Natuurlijke yoghurt is net zo effectief. Hierbij geldt: hoe zuurder, hoe beter! Opnieuw wordt het op het gezicht aangebracht om het wat tijd te geven om te werken. Yoghurt is overigens niet alleen te gebruiken als make-up remover, maar kan ook heerlijk helpen bij zonnebrand.

Sinaasappelpuree

make-up-remover-sinaasappelhuid-vette-huid-vitamine-c-verzorgingstips

Doe de sinaasappelschil en wat water in een blender en verwerk het tot een dikke pasta. Verdeel dit na het afspoelen met water gelijkmatig over je vochtige gezicht en laat het een half uurtje inwerken. Spoel het gezicht daarna goed af. Vitamine C is erg goed voor de huid. Deze make-up remover is ook zeer geschikt voor de vette huid.