Schoonheid

DIY-masker voor het gezicht – kruiden voor een verzorgde huid

Geneeskrachtige kruiden-DIY-masker - recept-gezichtsverzorging-reiniging van dode huidcellen

De geneeskrachtige kruiden hebben op veel manieren een positief effect. Niet voor niets worden ze al eeuwenlang niet alleen gebruikt voor genezing, maar ook voor schoonheid, en vooral door vrouwen. Want voor elk schoonheidsprobleem, of dat nu veroorzaakt wordt door onzuiverheden, ouderdom of anderszins, is er een geschikt kruid dat kan helpen. Vandaag geven we je graag een recept voor een DIY masker voor het gezicht, die de huid moet reinigen van oude en dode huidcellen. Het stimuleert hen ook om nieuwe cellen te vormen. Het enige dat je nodig hebt, zijn een paar specifieke kruiden en fruit en elk ongeveer 4 eetlepels. De kruiden kun je het beste in een natuurlijke omgeving buiten de stad verzamelen. Zo weet je zeker dat ze niet vervuild zijn door de lucht en dus effectiever zijn. Maar als je dat niet kunt, moet je ze in ieder geval goed afspoelen voordat je ze gebruikt DIY masker voor het gezicht verwerken.

DIY masker voor het gezicht gemaakt van geneeskrachtige kruiden

DIY-masker-gezicht-verse-weegbree-bladeren-van-aardbeien-krenten-duizendblad-lindebloesem

Kruiden je daarvoor DIY masker voor het gezicht nodig hebben:

– verse weegbree

– blaadjes aardbeien

– krenten

– duizendblad

– lindebloesems

Je moet alle ingrediënten in water koken. Wacht vervolgens tot het mengsel een beetje is afgekoeld. Maar het moet nog warm zijn. Draag de DIY masker voor het gezicht en laat het 20 tot 25 minuten inwerken. Het is het beste om te gaan liggen zodat de kruiden goed in de huid kunnen doordringen. Het is aan te raden het masker ook op het decolleté aan te brengen. Spoel tot slot het masker af met koud water.

Reinig de dode huidcellen met het doe-het-zelf masker voor het gezicht

Schoonheid-gezichts-huidverzorging-masker-maak-het-zelf-laat-werk-spoelen

Recept-voor-DIY-masker-voor-het-gezicht-met-kruiden-honing-schoonheidsbladeren-van-weegbree

Nog een doe-het-zelf gezichtsmasker met bakbanaan:

Om dit te doen, pureer je de bladeren van een weegbree. Voeg een beetje water en een theelepel honing toe. Nadat je de ingrediënten goed met elkaar hebt gemengd, breng je ze met een watje op je gezicht en hals aan. Laat ze DIY masker voor het gezicht 15 minuten handelen. Spoel het masker af met lauw water.