Schoonheid

Gezichtsverzorging met sheet masks – alles wat je moet weten over de beautytrend

Gezichtsverzorgingsvelmaskers schone gezichtsverzorging voor de huid

We kennen waarschijnlijk allemaal de schoonheidstrend – het papieren masker dat maar één keer kan worden gebruikt en daarna wordt weggegooid. Maar wat houdt gezichtsverzorging met sheet masks eigenlijk in, is het echt effectief, waar komt het nieuwe cosmetische wonder vandaan en hoe kan het zijn maximale effect ontwikkelen. Deze en vele andere vragen proberen we te beantwoorden. Ontdek alles wat je nodig hebt voor een gezonde schoonheidsroutine en kijk uit naar de snelle resultaten. Leer de hoogwaardige bladmaskers herkennen en hoe u het beste masker voor uw huidtype kunt vinden.

Gezichtsverzorging met sheet masks – de beautytrend komt uit Zuid-Korea

Gezichtsverzorgingsmaskers aziatisch bestrijden roodheid van de huid

Het is niet verwonderlijk dat de nieuwe beautytrend uit Azië komt. In Zuid-Korea is het schoonheidsideaal nauw verbonden met een heldere teint. Daar zijn bladmaskers al lang een van de meest populaire huidverzorgingsproducten. Maar wat zit er eigenlijk achter de term en waarom zijn bladmaskers zogenaamd effectiever dan gewone gezichtsmaskers??

Gezichtsverzorging, maskers losmaken, huid aanbrengen

De zogenaamde sheet masks worden verkocht als op maat gesneden doeken met openingen voor de ogen, mond en neus. Ze zijn gedrenkt in hoge concentraties actieve ingrediënten (enzymen, plantenextracten, enz.). Afhankelijk van wat ze bevatten, kunnen ze vocht toevoegen, ontstekingsremmend werken en roodheid van de huid behandelen. En meteen. Ze zijn in ieder geval niet geschikt als reinigingsproducten en kunnen de dieptereiniging van een peelingmasker niet vervangen. Er is een groot aantal producten op de markt verkrijgbaar, zodat iedereen de juiste kan kiezen op basis van zijn eigen huidtype en behoeften.

Gezichtsverzorging met sheet masks stap voor stap uitgelegd

Gezichtsverzorging toepassen met bladmaskers Tips Voordelen

Hoe het masker correct aan te brengen:

 • Was je gezicht grondig met reinigingsschuim – masseer het gewoon zachtjes in een vochtige huid met cirkelvormige bewegingen en spoel af met lauw water. Breng indien nodig toner aan op de zogenaamde T-zone (voorhoofd, neus, kin). Laat de huid drogen. Op deze manier kunnen de actieve ingrediënten van het sheetmasker gemakkelijker doordringen.
 • De meeste maskers zijn plakkerig, dus verwacht meer inspanning (dan je zou denken) om op te zetten. Neem de tijd zodat het masker niet wegglijdt of aan elkaar plakt.

Gezichtsverzorgingsmaskers hydrateren alle huidtypes

 • Volg strikt de instructies van de fabrikant voor correct gebruik – laat het gezichtsmasker nooit langer dan 20 minuten op, draag ‘s nachts geen bladmasker. De meeste cosmeticabedrijven raden aan om het masker ongeveer 15 minuten te laten inwerken. Deze tijd is volledig voldoende en de eerste resultaten zouden onmiddellijk daarna zichtbaar moeten zijn.
 • Gooi het bladmasker na gebruik weg.

Maak zelf gezichtsverzorgingsmaskers instructies

 • Was uw gezicht niet na het verwijderen van het masker. Als het gezicht nog plakkerig is, kun je de actieve ingrediënten in de huid wrijven. Het kan tot 10-15 minuten duren voordat het gezicht niet meer plakkerig is. Al met al moet je minimaal een uur vrij hebben als je het voor de eerste keer gebruikt.
 • Ga niet in de zon zitten met het masker op. Als je het masker ‘s ochtends of overdag aanbrengt, moet je daarna zonnebrandcrème aanbrengen. De huid wordt erg gevoelig net na het gebruik van sheet masks.

De voor- en nadelen van gezichtsverzorging met sheet masks in één oogopslag

Gezichtsverzorging bladmaskers huidverzorging anti-aging masker

Gezichtsverzorging met sheet masks biedt de volgende voordelen:

 • Het is erg compact en je kunt het bladmasker overal mee naartoe nemen.
 • Je hebt geen voorbereiding nodig: je hoeft er geen ingrediënten door te roeren, je hebt geen kwast nodig om aan te brengen, je hoeft het masker niet af te wassen.

Hydrateer de gezichtsverzorging voorzichtig met sheet masks

 • De maskers hechten zeer goed en voelen aangenaam koel aan.
 • De huid voelt daarna heel zacht en schoon aan.

En hier vind je de nadelen van het masker:

Gezichtsverzorgingsmaskers gouden trend schoonheidsmodellen

 • In het begin heb je geduld nodig – de plakkerige structuur van het masker is de reden waarom je in het begin problemen hebt om het op te zetten.
 • In de spiegel kijken is even wennen, maar er is zelfs een selfie-trend in de VS, waar fans van het masker ermee gefotografeerd kunnen worden.
 • De maskers houden hun belofte voor een zachte huid, maar regelmatig gebruik is een absolute must voor een verfrist teint en verminderde poriën.
 • Als het actieve ingrediënt op de huid achterblijft, duurt het tot 20 minuten voordat het is opgenomen.

Maak zelf bladmaskers – Bladmaskers Maker

Gezichtsverzorging maak zelf lakenmaskers apparaat

En als je het lastig vindt om het juiste masker voor je eigen huidtype te vinden, dan kun je het sheet mask zelf maken. Op de markt worden speciale maskers van geperst katoen verkocht, optioneel kun je kiezen voor een sheet mask maker (was in het voorjaar bijvoorbeeld verkrijgbaar bij Lidl). In de eerste variant meng je de ingrediënten en smeer je het masker ermee in. In het tweede geval moet je de ingrediënten in het apparaat mengen en vervolgens een collageentablet toevoegen. De actieve ingrediënten worden opgewarmd, de collageentablet smelt en alles stroomt dan in de speciale vorm. Je laat het mengsel gewoon afkoelen in de koelkast en na 10-20 minuten kun je het masker aanbrengen. Hier is een recept voor een zelfgemaakt masker:

Gezichtsverzorgingsmaskers maak zelf een honingrecept voorzichtig

Ingrediënten en bereiding: Meng drie tot vijf druppels jojoba-olie, granaatappelolie of arganolie in een kom samen met 1/2 theelepel glycerine en 1/2 theelepel rozenwater, week het katoenen masker een minuut in de oplossing en laat het trekken . Giet de oplossing eventueel in de Sheet Masks Maker en voeg een collageentablet toe. Laat het masker vervolgens 20 minuten op het gezicht inwerken, daarna moeten de actieve ingrediënten op het gezicht blijven, zachtjes inmasseren met cirkelvormige bewegingen. Wacht 10 minuten en doe zonnebrandcrème op voor het geval je naar buiten gaat.

Gezichtsverzorgingsvelmaskers natuurlijk mooie zuivere huid