Schoonheid

Gua Sha Massage is het nieuwe schoonheidswonderwapen voor een stralend gezicht!

Een mooie en onberispelijke huid hebben – dit is waar alle vrouwen van dromen. Van toner voor het gezicht tot cacay-olie tot lichttherapie voor acne – de schoonheidsmarkt is booming. De selectie schoonheidsproducten die ons een frissere en jongere uitstraling beloven, is nu zo groot dat we nauwelijks kunnen beslissen wat het beste werkt voor ons en ons huidtype. En aangezien alle schoonheidssalons momenteel gesloten zijn vanwege de COVID-19 pandemie, zijn gezichtsbehandelingen uit den boze en moeten we thuis onze huid zelf verzorgen. De Gua Sha-massage wordt al duizenden jaren gebruikt als remedie in de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) en heeft terecht naam gemaakt in dit land. De massagetechniek laat niet alleen onze huid stralen, het vermindert ook rimpels en verzacht hoofdpijn. Wat zit er precies achter de nieuwe beautytrend, hoe werkt Gua Sha massage precies voor het gezicht en hoe wordt het gedaan? We vertellen je de antwoorden op deze en vele andere vragen in ons artikel!

Gua Sha massage voor het gezicht doe het zelf huidverzorging thuis

De Gua Sha-massage komt oorspronkelijk uit de traditionele Chinese geneeskunde en is een zeer belangrijk onderdeel van de volksgeneeskunde, vooral in Zuidoost-Azië en Oost-Azië. Vrij goedkoop in vergelijking met te dure gezichtsbehandelingen en ongelooflijk effectief – het is niet voor niets dat dermatologen over de hele wereld de massagetechniek het “beste schoonheidsinstrument van het millennium” noemen. Gua Sha zorgt echter niet alleen voor een stralende en gezonde teint, maar kan ook helpen bij verkoudheid of hoofdpijn en rugpijn. Steeds meer beroemdheden en beauty influencers zweren bij de positieve effecten van regelmatig gebruik van Gua Sha op het gezicht.

Wat is Gua Sha-massage en welke voordelen biedt het voor onze huid??

Gua Sha massage gezicht wat is een shabber?

De Gua Sha massage is een soort stimuleringstherapie en komt oorspronkelijk uit de traditionele Chinese geneeskunde. “Gua” betekent “schrapen” en “Sha” betekent “ziekte”. De huid is bijzonder geïrriteerd en gestrest met een jadesteen om de bloedcirculatie te bevorderen. Met Gua Sha worden alle gifstoffen en blokkades verwijderd waardoor voedingsstoffen en zuurstof beter door het lichaam kunnen stromen. Roodheid en blauwe plekken ontstaan ​​vaak direct na het aanbrengen en het is daarom erg belangrijk om de behandeling zeer zorgvuldig en voorzichtig uit te voeren. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde is chi de energie die door ons lichaam stroomt en verantwoordelijk is voor ontstekingen en acute ziekten. Door over de huid te wrijven zou de Gua Sha massage deze energie afbreken en zo bijdragen aan een verbeterde en gezonde teint. De jadesteen moet over de geoliede huid worden gestreken totdat de lymfe is geactiveerd.

Gua Sha voordelen en effecten op de huid

Gua Sha Massage Tool Shabber Roller wat is het?

De Gua Sha-massage voor het gezicht is ontwikkeld om de spanning in de gezichtsspieren te verlichten, de bloedsomloop te bevorderen en de lymfedrainage om eventuele zwellingen weg te nemen. De Chinese geneeswijze is echter niet alleen gunstig voor onze schoonheid, maar kan ook onze algemene gezondheid verbeteren. Hier zijn enkele van de belangrijkste Gua Sha-voordelen waarvan u op de hoogte moet zijn:.

 • Gua Sha anti-rimpel massage – Tijdens de Gua Sha-massage wordt de bovenste huidlaag voorzichtig gepeld om dode huidcellen te verwijderen. Het heeft een ontspannend en diep ontspannend effect op de gelaatstrekken, zodat zelfs de diepste rimpels na enkele weken zijn verminderd. Hierdoor voelen we ons herboren na de massage en ziet onze huid er veel frisser en jeugdiger uit.
 • Tegen zwelling – Zoute maaltijden of een voedselallergie leiden vaak tot ophoping van lymfevocht en wallen in het gezicht. Een zachte Gua Sha-massage langs het lymfestelsel kan echter de lymfedrainage bevorderen en zo de ontstane zwelling minimaliseren. Men moet echter de anatomie hiervoor kennen en de Gua Sha-massage correct gebruiken. Want als je in de verkeerde richting aait of te veel druk uitoefent op de huid, kan de teint zelfs verslechteren.

Gua Sha Massage Techniek Gezichtsverzorging Tips voor thuis

 • De opname van voedingsstoffen wordt verbeterd – De irritatie van de huid bevordert de bloedcirculatie. Dit zorgt er weer voor dat de voedingsstoffen van zowel binnen als buiten de huid beter bereiken.
 • De stroom van energie wordt gestimuleerd – Tijdens de stimulatiemassage worden de acupunctuurpunten op het gezicht gestimuleerd, wat de energiecyclus ten goede komt. Gua Sha is een uitstekende manier om spanning in de nek of ernstige hoofdpijn te verlichten.

Hoe werkt Gua Sha-massage en wat is de juiste techniek?

Gua Sha-massage voor de gezichtstechniek Huidverzorgingstips voor thuis

Om te kunnen profiteren van alle voordelen van Gua Sha-massage voor het gezicht, is het erg belangrijk om de juiste techniek te kennen. Maar maak je geen zorgen – we zullen je alles stap voor stap laten zien en met een beetje oefening zul je dit na een paar dagen gebruik heel goed onder de knie krijgen. Let er vooral op dat u niet alleen heen en weer schraapt, maar de steen altijd in dezelfde richting beweegt, altijd vanuit het midden van het gezicht naar buiten. Om de steen beter over de huid te laten glijden, dient u de huid met één hand strak te houden en de schraper over een zo groot mogelijk oppervlak aan te brengen. De Gua Sha-massage duurt meestal tussen de 25 en 30 minuten en kleine roodheid en blauwe plekken verschijnen direct na het aanbrengen. Maar maak je geen zorgen – afhankelijk van hoe gevoelig je huid is, zal deze na 2-3 dagen verdwijnen. En zo laat je je huid stralen:

 • Voordat u met de eigenlijke Gua Sha-massage begint, moet u uw huid overvloedig hydrateren en oliën – dit zal de blokkades losmaken en het bloed verversen. Etherische oliën met een kalmerende en voedende werking, zoals kokosolie, lavendelolie of amandelolie, zijn bijzonder geschikt voor stimulatiemassage. Cacay-olie en sesamolie nemen ook met succes gifstoffen uit de huid op en worden vaak gebruikt.
 • Neem nu de schraper en houd deze idealiter in een hoek van ongeveer 30-45 graden tegen de huid gedrukt. Vergeet niet om elk gebied minstens 5 keer te irriteren of totdat de huid rood wordt. Dit activeert de lymfe en verwijdert gifstoffen uit het lichaam.
 • Bij de Gua Sha-massage moeten we altijd van onder naar boven werken. Dus begin met de nek en strijk de steen omhoog tot je bij de kin bent. Gebruik hiervoor het brede en naar buiten gebogen uiteinde van de steen.
 • Beweeg naar de voorkant van de nek vanaf het sleutelbeen.

Shabber-tool wat is de juiste techniek van Gua Sha Massage?

 • Daarna wordt eerst de rechterkant van het gezicht gemasseerd. Gebruik de voorbereide en naar binnen gebogen kant, beginnend bij de kin. Strijk de steen over de kaak tot je bij het oor komt.
 • Gebruik de lange platte kant van de schraper om de wang omhoog te bewegen.
 • Gebruik vervolgens de punten van de steen en plaats deze in de binnenhoek van de oogleden onder de ogen. Strijk met zachte druk naar je slapen.
 • Plaats de schraper met het brede, naar buiten gebogen uiteinde in het midden van het voorhoofd en strijk horizontaal naar de slapen en vervolgens tot aan de haarlijn.
 • Herhaal de bovenstaande stappen aan de linkerkant van het gezicht en je bent klaar!

Hoe vaak en wanneer kan de Gua Sha-massage het beste worden gebruikt?

Gua Sha-massageroller voor het gezicht Tips voor huidverzorging voor thuis

Hoe vaak je een Gua Sha massage doet hangt grotendeels af van het gewenste resultaat. Omdat de huid tijdens de massagetechniek bijzonder geïrriteerd en gestrest is, is het belangrijk om deze wat tijd te geven om te ontspannen. Voor het beste resultaat wordt aanbevolen om 2 tot 3 keer per week te gebruiken. Het echte werk van de fascia gebeurt eigenlijk na de massage en daarom is het het beste om ‘s avonds te schrapen.

Welke kristallen en stenen zijn geschikt voor de Gua Sha massage??

Facial Gua Sha Massage Hoe het werkt Huidverzorgingstips tegen rimpels

Gua Sha-stenen staan ​​bekend om hun kalmerende en verkoelende effecten op de huid. De keuze aan kristallen is vrij groot en welke je kiest hangt af van je persoonlijke voorkeuren. De bekendste schrapers zijn gemaakt van rozenkwarts, jade en obisdian en verschillen vooral in hun helende eigenschappen en eigenschappen.

 • Rozekwarts gua sha heeft een zeer glad oppervlak en is ideaal voor de gevoelige huid. De steen heeft een stimulerende werking en is van nature verkoelend en wordt vaak gebruikt bij de behandeling van acne. Daarnaast staat rozenkwarts in de natuurgeneeskunde bekend als een natuurlijk middel tegen hoofdpijn. Dus als je last hebt van puistjes of mee-eters, dan is een Gua Sha van Rosenquart iets voor jou!
 • Gua Sha van Obisdian – Obisdian is gemaakt van vulkanische lava en zou de bloedsomloop bevorderen, het bindweefsel versterken en blokkades in het lichaam losmaken. Het zijn precies deze eigenschappen van de steen die hem perfect maken voor een Gua Sha-massage voor het gezicht.

Gua Sha Massage zelf maak techniek Shabber Roller kooptips