Schoonheid

Hoe zich te ontdoen van aardbeienpoten? Met deze tips krijg je weer mooie benen

De temperaturen stijgen langzaam en het weer wordt steeds beter, wat maar één ding kan betekenen: de zomer staat voor de deur. Tijd dus om onze mooiste rokken, jurken en shorts uit de kast te halen. Bij het overstappen op kortere kleding stuiten veel vrouwen echter op hetzelfde probleem: de lelijke rode vlekken op hun benen. In het artikel onthullen we waarom deze ontstaan ​​en hoe je van de zogenaamde aardbeienpootjes af kunt komen.

Wat zijn aardbeienpoten en hoe worden ze gemaakt??

Aardbeienpoten worden meestal gemaakt door te scheren

Als je donkere vlekken op je benen hebt opgemerkt die eruitzien als kleine zwarte of rode stippen, heb je misschien aardbeienpoten. De term komt van het gestippelde of gatenachtige uiterlijk dat lijkt op de schil en zaden van een aardbei.

De redenen waarom aardbeienpoten verschijnen, kunnen verschillend zijn. In veel gevallen betekenen aardbeienpoten niets meer dan een scheerschaduw. Dit betekent dat er na het scheren kleine delen van de haarwortels achterblijven en deze doorschijnen onder de eerste huidlaag.

Deze aandoening kan ook verstopte poriën op de huid van de benen zijn. De open comedonen die het uiterlijk van aardbeienpoten veroorzaken, zijn vaak haarzakjes of vergrote poriën die een opgesloten mengsel van olie, bacteriën en dode huid bevatten. Als de follikel of verstopte porie wordt blootgesteld na het scheren en er lucht in de olie komt, zal deze oxideren en donker worden.

Je kunt deze tips gebruiken om van aardbeienpootjes af te komen

Wat zijn aardbeienpootjes rode stippen op de pootjes

Of het nu op het strand, naar het werk of tijdens een wandeling in de stad is – geen enkele vrouw wil in de zomer haar benen onder een lange spijkerbroek en broek verbergen. Als de benen echter niet onberispelijk en glad zijn, daalt ons zelfrespect snel. We hebben een aantal praktische tips en trucs tegen aardbeienpootjes verzameld zodat je zelfverzekerd en mooi de zomer door kunt gaan.

Weg met aardbeienpoten met peeling

Weg met tips voor het pellen van aardbeienpoten

Het voorzichtig verwijderen van dode huidcellen van het oppervlak van je benen zou aardbeipoten helpen voorkomen en ingegroeide haartjes voorkomen. Dit maakt het ook gemakkelijker voor nieuw haar om door het huidoppervlak te breken in plaats van eronder zichtbaar te zijn als vlekken.

Peeling helpt tegen aardbeienpoten

Als je je benen regelmatig scrubt, kan de dode huid worden verwijderd en kan het scheermesje dicht op de huid glijden. In elke apotheek en drogisterij vind je een grote selectie scrubs, maar als je nu een scrub wilt proberen, kun je er zelf een thuis mixen. Ingrediënten die bijna iedereen al in huis heeft, komen te hulp, zoals olijfolie, kokosolie, koffiedik, suiker, bakpoeder en nog veel meer. In dit artikel lees je meer over de beste methodes en recepten voor beenpeeling.

Goed scheren

Benen goed scheren Tips

Vaak komen aardbeienpoten los vanwege de verkeerde benadering van scheren. Wrijf na het scrubben de benen in met scheerschuim of scheergel om de huid zachter te maken en het scheermesje makkelijker over de huid te laten glijden. Hierdoor wordt het haar dichter bij de wortel afgeknipt, waardoor scheren van schaduwen wordt voorkomen. Warm water helpt ook om de huid te verzachten, dus scheer je benen tijdens een warme douche, niet meteen in het begin, maar wanneer de huid aangenaam vochtig en ontspannen is.

Verder moet het mes zo scherp mogelijk zijn, grondig worden schoongemaakt en regelmatig worden vervangen. Scheertips moeten meestal om de twee tot maximaal drie weken worden vervangen. Goede scheerapparaten hebben ook vier tot vijf mesjes, wat resulteert in een gladdere en betere scheerbeurt. Als je alleen wegwerpscheermesjes gebruikt, heb je meer kans op aardbeienpoten.

Ook de richting waarin je je benen scheert kan de lelijke vlekken veroorzaken. In principe is het aan te raden de benen tegen de groeirichting in te scheren. Bij een gevoelige huid kan dit echter leiden tot irritatie en aardbeienpootjes. In deze gevallen raden we aan om met de haargroeirichting mee te scheren, d.w.z. van knie tot enkel.

Weg met aardbeienpoten met toner?

Behandel rode vlekken op het been met toner

Wat op de huid van het gezicht werkt, werkt ook op de benen. Een gezichtstoner kan worden gebruikt om het vuil te verwijderen dat anders uw poriën zou kunnen verstoppen. Breng de toner direct na het scheren met een wattenschijfje op de huid aan. Op deze manier zullen de poriën snel weer samentrekken.

Breng lotion aan op de benen

Crème benen en hydrateren tegen aardbei benen

Een droge beenhuid is een andere reden voor aardbeienpoten. Om rode vlekken op de benen na het scheren te voorkomen, verwent u de huid met crème, body butter of olie. Dit vervangt het verloren vocht en verbetert het uiterlijk van de huid aanzienlijk. Het is het beste om een ​​vochtinbrengende crème te kiezen die vrij is van conserveermiddelen, omdat deze een branderig gevoel kunnen veroorzaken.

Tip: Breng crèmes en oliën niet direct na het scheren aan, maar geef de poriën wat tijd zodat ze weer kunnen samentrekken. Deze kunnen anders verstopt raken met de verzorgingsproducten.

Vervang scheren door een andere ontharingsmethode

Weg met aardbeienbenen door permanente ontharing

Hoewel scheren snel, gemakkelijk en pijnloos kan zijn, moet het in de zomer bijna dagelijks worden gedaan en veroorzaakt het vaak aardbeienpoten. Bij ontharingsmethoden zoals epileren, waxen of sugaring blijven de benen langer glad en verschijnen de rode vlekken veel minder vaak. Permanente ontharing door middel van laser of IPL-behandeling is nog effectiever gebleken om het probleem uiteindelijk op te lossen. Hoewel vrij duur, zijn deze methoden echt effectief en zeker de investering waard.

Een trucje voor mooie zomerbenen

Tips voor mooie zomerbenen

Het wegwerken van aardbeienbenen kan voor sommige vrouwen enige tijd duren. In de tussentijd kun je een heel eenvoudig trucje proberen dat de teint egaliseert en de huid van de benen er ondanks de onvolkomenheden mooi en glad uit laat zien. We hebben het over zelfbruiners. Deze zorgen voor een mooie, egale teint en laten de huid er weer uitzien na een vakantie. En nog beter – ze verbergen aardbeienpoten! Een goed alternatief zijn ook getinte bodylotions, maar deze kunnen vlekken op kleding achterlaten. Het belangrijkste bij het toepassen van deze truc is om het niet te overdrijven. Het is beter om eerst een lichtere tint te kiezen en dan geleidelijk de kleur op te bouwen.