Schoonheid

Rozenbottelolie Effect en toepassing: Daarom maakt de olie deel uit van je huidverzorgingsroutine!

Een goede huidverzorgingsroutine is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse schoonheidsroutine van elke vrouw. We zijn altijd op zoek naar cosmetische producten die een zo natuurlijk mogelijke inhoud hebben en onze huidproblemen effectief kunnen oplossen. Om deze reden genieten natuurlijke oliën voor huidverzorging tegenwoordig een grote populariteit. Rozenbottelolie is ook een van de meest populaire plantaardige oliën. Ook bekend als rozenbottelzaadolie en wilde rozenolie, biedt het veel voordelen voor de huid van het gezicht. Verpakt met veel vitamines, vetzuren en antioxidanten, heeft rozenbottelolie helende en verjongende eigenschappen die worden gewaardeerd door vrouwen van alle leeftijden. De rozenbottelzaadolie is ook perfect voor elk huidtype en maakt deel uit van de huidverzorgingsroutine van veel prominente vrouwen zoals hertogin Kate Middleton en model Miranda Kerr. In dit artikel kun je meer te weten komen over de positieve eigenschappen van rozenbottelolie, de effecten en het gebruik ervan.

Wat is rozenbottelolie en hoe wordt het verkregen??

Rijpe rozenbottels met rood fruit

Rozenbottelolie is een koudgeperste zaadolie die al sinds de oudheid bekend staat om zijn helende eigenschappen. Het wordt verkregen uit de rijpe vruchten van de wilde roos (Rosa canina) en moet daarom niet worden verward met rozenolie, die wordt verkregen uit rozenblaadjes. Verder ruikt de rozenbottelolie niet naar rozen, maar heeft een licht nootachtige, ietwat zoete geur. De kleur varieert van oranje tot lichtgeel en is een teken van de kwaliteit van de olie – hoe meer oranje de kleur, hoe hoger de kwaliteit van de olie.

Rozenbotteloogst in de mand

Voor de productie van wilde rozenolie worden eerst de kleine rode vruchten van de plant geoogst. De oogst vindt meestal plaats in oktober en november. Vervolgens worden de zaden geëxtraheerd en geperst, waardoor de olie wordt geëxtraheerd. Als laatste stap wordt de rozenbottelzaadolie geraffineerd en gestabiliseerd totdat het eindproduct is gemaakt.

Gebottelde rozenbottelolie gemaakt van gedroogde rozenbottels

Bij het kopen van rozenbottelolie kun je het beste kiezen voor een biologisch product. De biologische kwaliteit zorgt ervoor dat de olie haar natuurlijke effecten volledig kan ontwikkelen. Andere stoffen zoals chemicaliën, die vaak aan cosmetische producten worden toegevoegd, verminderen de eigenschappen van het natuurlijke product en hebben vaak negatieve effecten op het lichaam. Om van alle voordelen van rozenbottelolie te genieten, moet u altijd goede kwaliteit waarderen.

Deze ingrediënten zitten in rozenbottelzaadolie

Rozenbottelolie voor gezichts- en huidverzorging

Rozenbottelolie heeft een aantal voordelen voor de huid van het gezicht. Met een hoog gehalte aan essentiële vetzuren, vooral omega-3 (α-linoleenzuur) en omega-6 (linolzuur), kan rozenbottelzaadolie de huid effectief verzachten en de barrièrefunctie van de huid verbeteren. Vitamine C helpt bij pigmentvlekken en is een krachtige antioxidant. Vitamine E daarentegen hydrateert de huid en vermindert de talgproductie. Een van de ingrediënten in wilde rozenolie is bètacaroteen, dat de vorming van rimpels tegengaat en de huid verjongt. Rozenbottelolie heeft ook kleine hoeveelheden andere belangrijke ingrediënten die een positief effect hebben op de huid. Deze omvatten zink, ijzer, magnesium, natrium en sommige vitamines van de B-groep.

Rozenbottelolie-effect op de huid en het gezicht

Breng een anti-rimpel cosmetisch product aan op het gezicht

De rozenbottelolie is een echte allrounder in gezichtsverzorging. Door zijn kleine moleculaire structuur kan het de diepe huidlagen binnendringen om collageen te stimuleren en fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

Zo werkt rozenbottelolie op de huid:

Regenereert en geneest de huid: Rozenbottelzaadolie staat bekend om zijn uitzonderlijke regeneratieve en helende eigenschappen omdat het hoge concentraties vitamine A, B1, B2, B3 en K bevat..

Verhoogt de collageenproductie en de huidelasticiteit: Onderzoek toont aan dat rozenbottelolie na acht weken leidt tot een significante verbetering van oogrimpels, huidvochtgehalte en elasticiteit. Daarom is de olie perfect als anti-aging product.

Helpt bij het verlichten en balanceren van de huid: Omdat het veel vitamine C bevat, helpt rozenbottelolie de huid lichter te maken. Het helpt ook het optreden van hyperpigmentatie te verminderen, de teint te perfectioneren en vrije radicalen te bestrijden.

Heeft goede regeneratieve krachten: Uit één onderzoek bleek dat het gebruik van rozenbottelzaadolie bij patiënten na een operatie het algehele uiterlijk van hun littekens verbeterde.

Hydrateert en hydrateert intens: Naast het hoge gehalte aan linolzuur en andere essentiële vetzuren, is wilde rozenolie de eerste keuze voor acute hydratatie. Het bindt ook vocht en wordt gemakkelijk door de huid opgenomen.

Verzacht ontstekingen: Rozenbottelolie bevat veel vitamine E en anthocyanines – twee ingrediënten die irritatie kunnen verzachten en verlichten. Dit is de reden waarom de olie van groot nut kan zijn voor mensen met rosacea, eczeem en andere inflammatoire huidproblemen.

Acne bestrijden: Voor een onzuivere, acne-gevoelige huid kan rozenbottelolie nuttig zijn omdat het ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen heeft en een lage comedogeniciteit heeft.

Toepassing van rozenbottelolie

Cosmetische producten voor huidverzorging, vochtinbrengende crème en gezichtsolie

De rozenbottelolie is vooral populair in cosmetica. Het is een bestanddeel van veel crèmes en zalven, maar kan ook puur gebruikt worden. Dit product is een droge olie die gemakkelijk door de huid wordt opgenomen. Over het algemeen is rozenbottelzaadolie geschikt voor alle huidtypes, maar om mogelijke allergieën uit te sluiten, is het aan te raden om voor het eerste gebruik een pleistertest uit te voeren. Breng hiervoor een kleine hoeveelheid olie aan op uw onderarm of pols. Bedek het gebied vervolgens met een pleister en controleer na 24 uur op tekenen van irritatie. Als het behandelde gebied geen irritatie vertoont, kan de olie ook op andere gebieden worden gebruikt.

Huidverzorgingsroutine voor het gezicht met rozenbottelolie

Voor het beste resultaat kunt u de pure rozenbottelolie tot twee keer per dag aanbrengen – ‘s morgens en’ s avonds. De olie kan op zichzelf worden gebruikt (een paar druppels in je gezicht wrijven) of aan een andere dragerolie of vochtinbrengende crème worden toegevoegd. De wilde rozenolie biedt ook een goede basis voor make-up.

De huid voelt direct glad en verzorgd aan na het gebruik van rozenbottelolie, maar de volledige voordelen zijn zichtbaar na zes tot acht weken. Om te voorkomen dat de olie snel ranzig wordt, moet deze op een koele, donkere plaats worden bewaard.

Rozenbottelolie en thee voor inwendig gebruik

Rozenbottelolie kan ook inwendig worden ingenomen en biedt door het hoge vitamine- en mineralengehalte extra gezondheidsvoordelen. De vitamine C en zink die het bevat versterken het immuunsysteem, calcium is belangrijk voor de opbouw van botten en natrium helpt de zenuwen en spieren gezond te houden. Voor inwendig gebruik is de aanbevolen hoeveelheid één theelepel olie per dag. In dit geval moet u ervoor zorgen dat de olie zo puur mogelijk is. Je kunt het direct nemen of toevoegen aan salades of andere koude gerechten. Het verwarmen van de rozenbottelolie wordt afgeraden zodat de waardevolle eigenschappen van het product niet verloren gaan.

Hoewel rozenbottelolie een goed verdragen natuurproduct is, kunnen er in sommige gevallen bijwerkingen optreden. Als u bijvoorbeeld irritatie of een rode, jeukende huid ervaart, stop dan met het gebruik van de olie en neem contact op met uw arts. Bij inwendig gebruik van wilde rozenolie zijn maagdarmklachten een mogelijke bijwerking, zeker als de dosering te hoog is.

Haarverzorging met rozenbottelzaadolie

Breng rozenbottelolie voor haar aan op de punten van je haar

Ook je haar kan profiteren van de geweldige eigenschappen van rozenbottelolie. Een massage met de plantaardige olie zou goed moeten zijn voor de hoofdhuid, vooral bij problemen zoals een droge, jeukende hoofdhuid. Om dit te doen, moet u de olie eerst lichtjes opwarmen in een waterbad en pas daarna in de hoofdhuid masseren. Na een half uur het haar uitspoelen met lauw water.

De rozenbottelzaadolie kan ook worden gebruikt op droge, broze haarpunten. Het voorkomt gespleten punten en laat het haar er mooi en glanzend uitzien. Je kunt de olie gebruiken als kuur voor het wassen, of direct aan de tips toevoegen als voedende olie na het wassen..

Zelf rozenbottelolie maken – kan dat??

Rozenbottels worden gedroogd om olie te maken

Als je zeker wilt zijn van de herkomst van je huidverzorgingsproducten, dan kun je thuis rozenbottelolie maken. Dit zal echter geen puur product zijn, maar veel van de waardevolle ingrediënten blijven behouden.

Voor een DIY rozenbottelolie heb je rijpe rozenbottels nodig en een pure basisolie, zoals amandelolie. De vruchten worden eerst in kleine stukjes gesneden en volledig gedroogd. Daarna worden de gedroogde rozenbottels samen met de basisolie in een pot geseald en moeten ze een tot twee weken trekken. Ten slotte wordt de olie gezeefd en verzegeld in een geschikte container en op een koele en donkere plaats bewaard. Houd er ook rekening mee dat de zelfgemaakte wilde rozenolie een kortere houdbaarheid heeft – maximaal 2 tot 3 maanden.

Voor een mooie en jonge huid, vul je verzorgingsroutine aan met rozenbottelolie!

pure rozenbottelolie in een fles

Rozenbottelolie heeft een lange geschiedenis als therapeutisch middel en schoonheidsproduct. Het is rijk aan vitamines, antioxidanten en essentiële vetzuren, die allemaal worden gewaardeerd om hun huidverzorgingsvermogen. Als je de zichtbare tekenen van veroudering wilt verminderen, littekens wilt verwijderen of op een andere manier de teint wilt verbeteren, is deze natuurlijke olie een geweldige aanvulling op je dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine..