Schoonheid

Wenkbrauwlaminering: alles wat u moet weten over de nieuwe schoonheidstrend!

Mooi gevormde wenkbrauwen geven ons gezicht contour en expressie en zijn daarom een ​​absolute must voor een verzorgde en mooie look. Volle, borstelige en dikke wenkbrauwen zijn de laatste tijd behoorlijk populair, maar helaas zijn maar een paar vrouwen van nature ermee gezegend. Het assortiment en de selectie van procedures en make-up producten waarmee je je wenkbrauwen in de gewenste vorm kunt brengen groeit voortdurend. Wenkbrauwlaminering is een nieuwe en innovatieve techniek die perfect is voor alle vrouwen die resultaten op langere termijn willen, maar niet betrokken willen raken bij microblading. Wat is deze nieuwe beautytrend precies, hoe hoog zijn de kosten voor het lamineren van wenkbrauwen en nog veel meer, dat vertellen we je in ons artikel!

Smokey eyes oogmake-up wenkbrauw lamineerset

Net als veel andere cosmetische ingrepen en behandelingen, vindt het lamineren van wenkbrauwen zijn oorsprong in Rusland. Je wenkbrauwen worden met behulp van een keratinebehandeling gladgestreken en vervolgens in de gewenste vorm gefixeerd. De procedure is bijzonder geschikt voor borstelig, hardnekkig haar. Het kan echter ook ten goede komen aan vrouwen met zeer dunne wenkbrauwen die een paar lacunes willen opvullen of plukfouten willen verbergen. Het eindresultaat is ongelooflijk mooie, gebeeldhouwde en gladde wenkbrauwen die eruitzien alsof er wenkbrauwgel op zit.

Wenkbrauwlaminering – wat zit er achter de Beaty Trend?

Wenkbrauwen lamineren is gunstig voor gezichtsverzorging bij microblading

Omdat wenkbrauwlaminering alleen op het haar werkt en niet op de huid zelf, is het een geweldig alternatief voor conventionele microblading, die door veel vrouwen als pijnlijk wordt omschreven. Terwijl microblading tussen de 250 en 400 euro kost, is het lamineren van wenkbrauwen slechts een fractie van de prijs en kost het meestal tussen de 50 en 60 euro. Om de best mogelijke en passende vorm voor je gezicht te krijgen, raden we je aan om je wenkbrauwen minimaal 3 weken voor de afspraak te laten groeien..

En zo werkt een wenkbrauwlaminering.

Wenkbrauwlamineringsset Wenkbrauwverzorgingstips

 • Voor aanvang van de behandeling overlegt u met de schoonheidsspecialiste over de gewenste vorm.
 • Vervolgens wordt het hele wenkbrauwgebied gereinigd met een vetoplossende crème om het haar te bevrijden van vet, make-upresten en wenkbrauwkleur.
 • Eerst wordt een vochtinbrengende liftende crème aangebracht, die de huid en wenkbrauwen gladder en zachter maakt en ze voorbereidt op de procedure.
 • De schoonheidsspecialiste borstelt de wenkbrauwen met een fijne wenkbrauwborstel en brengt ze vervolgens in de gewenste vorm en richting.
 • Na 20 minuten wordt de crème afgeveegd en wordt een transparante gel op basis van keratine over de wenkbrauwbeenderen aangebracht om vervolgens de vorm te fixeren.
 • Om de uitharding te versnellen, gebruiken sommige cosmetische studio’s huishoudfolie om de wenkbrauwen te bedekken.
 • De gel blijft 15 minuten staan. Ten slotte wordt de film verwijderd en wordt het overtollige keratine voorzichtig van de huid verwijderd. En u kunt zich verheugen op uw nieuwe, vollere wenkbrauwen!

Hoe lang gaat een wenkbrauwlaminering mee en is de behandeling voor iedereen geschikt??

Wenkbrauwverzorgingstips Voordelen van wenkbrauwlaminering

Met de juiste nazorg kan een wenkbrauwlaminering tot 8 weken duren. Hoewel de behandeling over het algemeen voor iedereen geschikt is, zijn er natuurlijk een paar uitzonderingen. Omdat daarbij chemische middelen worden gebruikt, wordt mensen met brandwonden, littekens, huidaandoeningen of ontstekingen in de wenkbrauwzone afgeraden dit te doen. Zelfs als u allergisch bent voor bepaalde kleurstoffen of make-upproducten, moet u wegblijven van een dergelijke procedure.

En hier zijn een paar handige tips voor jou.

Procedure voor het lamineren van wenkbrauwen Procedure voor gezichtsverzorging

Passende en regelmatige verzorging is een absolute must voor een schone huid.

 • Het is vooral belangrijk om voedende en hydraterende producten zoals crème of serum te gebruiken. Deze zorgen ervoor dat je wenkbrauwen glanzend en soepel blijven. Daarnaast zijn er veel verschillende natuurlijke remedies die net zo goed werken en een stuk goedkoper zijn. Kokos- en ricinusolie zijn hier bijvoorbeeld perfect voor. Breng gewoon een paar druppels aan voordat je naar bed gaat en masseer zachtjes in.
 • Probeer 48 uur voor de behandeling geen make-up aan te brengen en vermijd cosmetische producten die retinol bevatten. Ze maken de huid veel gevoeliger, wat weer kan leiden tot irritatie.
 • In de eerste 2 dagen na het lamineren van de wenkbrauwen zijn vette gezichtscrèmes, oliën of oogmake-up absoluut taboe.
 • Overmatig zweten kan ook negatieve effecten hebben. Om deze reden moet je 2-3 dagen sport en intensieve training liever vermijden.

Er zijn nadelen en risico’s aan het lamineren van wenkbrauwen?

Wenkbrauwlaminering Kosten Voordelen Gezichtsverzorging Procedures Doe het zelf

De innovatieve methode wordt als pijnloos en risicovrij beschouwd. Toch zijn er een paar dingen om op te letten.

 • De chemicaliën die bij de behandeling worden gebruikt, kunnen eczeem, roodheid of ontsteking veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid.
 • Net zoals het haar broos en droog wordt na het bleken of soortgelijke procedures, geldt dit ook voor het wenkbrauwhaar. Het is dus erg belangrijk om ze gehydrateerd te houden.

Wenkbrauwen lamineren Kosten Baten Cosmetische behandelingen Gezichtsverzorging