Schoonheid

Zelfbruiner aanbrengen: tips en trucs voor een vlekkeloze en glamoureuze teint!

De zomer is net echt begonnen en we kunnen eindelijk onze favoriete kleding en korte broeken weer dragen en de winterkleding achter in de kast opbergen. Maar omdat we de afgelopen maanden allemaal veel meer thuis zijn geweest, kan onze huid er wat bleek uitzien. En ik weet zeker dat je het met me eens zult zijn dat het geen mooi gezicht is, toch? Ook als je dit jaar geen strandvakantie hebt gepland, of als het even duurt, kun je toch genieten van een mooie teint. Dit is waar de goede oude zelfbruiner om de hoek komt kijken! De innovatieve producten laten onze huid stralen zonder uren in de zon te hoeven zitten. Maar zodat er geen ongelukken gebeuren en er geen vlekken of strepen ontstaan, moet je een beetje oefenen als je zelfbruiner wilt aanbrengen. Maar daar zijn we voor jou! In ons artikel vertellen we je precies hoe dit werkt en hoe je zelfbruiningsfouten kunt oplossen!

Zelfbruinende spray correct aanbrengen Teint Vlekken verwijderen Tips

Het is nu voor iedereen duidelijk dat de UV-stralen van de zon schadelijk zijn voor onze gezondheid en dat een goede huidverzorging in de zomer essentieel is. Zelfbruiners zijn de perfecte oplossing voor iedereen die zijn huid wil beschermen maar toch niet zonder een stralende en gezonde bruine teint wil. Maar ondanks al onze inspanningen gaat het aanbrengen van zelfbruiner niet altijd zo soepel als we zouden willen. Van het goed voorbereiden van je huid tot ervoor zorgen dat je crème hebt gekregen op die moeilijk bereikbare delen van je lichaam, er is bij elke stap ruimte voor fouten. Voordat u echter in paniek raakt, moet u weten dat het verwijderen van zelfbruiner een fluitje van een cent kan zijn met de juiste tips!

De verschillende soorten zelfbruiners op een rij en welke je moet kiezen?

Zelfbruiner aanbrengen Benen Zomer Huidverzorgingstips Lichaamspeeling

Of het nu gaat om bodylotion, gel, spray of doekjes – het assortiment zelfbruiners op de markt blijft van jaar tot jaar groeien. Hoewel alle producten geschikt zijn voor verschillende doeleinden en huidtypes, zijn ze allemaal gebaseerd op hetzelfde actieve ingrediënt – het suikermolecuul dihydroxyaceton (DHA), dat van nature in ons lichaam voorkomt. Wanneer we de zelfbruiner aanbrengen, reageert de stof met de bovenste laag van de huid. Hierdoor ontstaat een chemische reactie die leidt tot een mooie teint. Voordat we dieper ingaan op hoe je zelfbruiner op de juiste manier aanbrengt, geven we je eerst een kort overzicht van de verschillende producten.

  • Tanning sprays laten de huid verfrist aanvoelen en maken het gemakkelijker om aan te brengen op anders moeilijk bereikbare lichaamsdelen, zoals de rug. Ze zijn ook bijzonder geschikt voor het gezicht – het is niet nodig om crème aan te brengen, wat betekent dat er geen vlekken of strepen zijn.
  • Bodylotion met bruinend effect – de meeste bodylotions bevatten naast DHA ook andere verzorgende ingrediënten en voorzien onze huid van vocht. Ze zijn extreem voedend en de beste keuze voor vrouwen met een droge huid. Als je gewoon een lichte en zachte kleur wilt, kun je het beste een bodylotion gebruiken.
  • Net als de bodylotion bevat zelfbruinende crème veel voedende stoffen zoals panthenol, die voorkomen dat de huid uitdroogt.
  • In vergelijking met de rest van de producten bevat zelfbruinende gel minder vet en wordt veel sneller opgenomen. Omdat het geen plakkerige film op de huid achterlaat en we ons bijna onmiddellijk na het aanbrengen kunnen aankleden, is de zelfbruinende gel perfect voor mensen die haast hebben.

Zelfbruiner aanbrengen – Een goede voorbereiding van de huid is een absolute must voor een egaal resultaat

Zelfbruiners verwijderen Tips Huismiddeltjes om de teint op te fleuren

Een mooie bruine kleur zonder vlekjes en strepen krijg je alleen als je je huid van tevoren goed voorbereidt. Ruwe en dode huidschilfers leiden tot een ongelijk en vlekkerig resultaat en dat willen we niet, toch? Dus voordat je de zelfbruiner aanbrengt, is het aan te raden om een ​​paar uur een scrub te gebruiken. Het volgende is van toepassing – hoe gladder het lichaam, hoe mooier en stralender uw teint uiteindelijk zal zijn. Breng vervolgens een vochtinbrengende crème aan en laat deze goed intrekken. Dit zorgt ervoor dat er geen vlekken ontstaan ​​en de zelfbruiner veel makkelijker uitsmeert. Om huidirritatie te voorkomen en uw huid te laten kalmeren, kunt u uw benen het beste de dag ervoor scheren en niet vlak voordat u gaat zonnen.

Wat is de juiste techniek??

Zelfbruinervlekken verwijderen Fleur de teint op Huismiddeltjes Zomerhuidverzorgingstips

Om een ​​mooie kunstmatige kleur te krijgen is naast het voorbereiden van de huid ook de juiste applicatietechniek van cruciaal belang. Het is het beste om vanaf de onderkant omhoog te werken, beginnend op de benen. Om het resultaat mooi egaal en zo streeploos mogelijk te krijgen, breng je de zelfbruiner het beste in cirkelvormige bewegingen aan en niet alleen op en neer wrijven. Het wordt bijzonder lastig met sommige delen van het lichaam, zoals de rug en schouderbladen, die moeilijk zelf aan te brengen zijn. Is er niemand thuis die je kan helpen? Geen paniek – wij hebben een oplossing voor u! De eerste optie zou zijn om een ​​bruiningsspray te gebruiken – spuit het gewoon over je schouders en loop dan achteruit door de mist. De andere variant is een beetje onconventioneel, maar werkt eigenlijk best goed! Pak een houten lepel uit de keuken en bevestig de bruiningshandschoen eraan met een elastiekje om de zelfbruiner op je rug aan te brengen.

Ben je te oranje geworden? Zo makkelijk is het om de zelfbruiner te verwijderen of een beetje lichter te maken!

Zelfbruinende zomerhuidverzorgingstips toepassen om de teint op te fleuren

Heb je alle stappen gevolgd en de zelfbruiner correct aangebracht, maar te donker geworden? Onsmakelijke oranje schil hoeft niet altijd de schuld te zijn – soms is het de formule van het gebruikte product. Als een zelfbruiner een te hoge concentratie DHA heeft, kan je huid er uiteindelijk een beetje oranje uitzien. Om dat te voorkomen, moet u een patchtest bij de hand doen voordat u koopt. Breng ook niet te veel tegelijk aan – het is veel beter als je de zelfbruiner meerdere keren dun aanbrengt totdat je de gewenste kleur hebt bereikt. Bij zelfbruiners is het uiterst belangrijk om de op de verpakking aangegeven inwerktijd strikt aan te houden. Zelfs 2-3 minuten langer kan leiden tot een donkere teint. Het enige dat je absoluut niet moet doen als je de zelfbruiner wilt verwijderen, is opnieuw een gruizige scrub gebruiken.

  • Vers geperst citroensap is een van de beste huismiddeltjes om donkere huidskleur of puistjes lichter te maken. Dompel eenvoudig een watje in het sap en wrijf er zachtjes mee over de aangetaste plekken. Breng daarna een vochtinbrengende crème aan om irritatie te voorkomen.

Zelfbruinende fouten Tips voor het aanbrengen van teintverhelderende huismiddeltjes

  • Een warm bad nemen – dit is waarschijnlijk de zachtste en meest ontspannende manier om ongelukjes op te lossen nadat je de zelfbruiner hebt aangebracht. Vul het bad met heet water en wat badolie en ga er ongeveer 30 minuten in liggen. Begin na ongeveer 5 minuten over de huid te wrijven met een zachte massagehandschoen of spons.
  • Tanning Remover – Heb je alles geprobeerd maar kon je de vlekken of zelfbruiner niet helemaal verwijderen? Dan komen de innovatieve bruiningsverwijderaars te hulp! Dit is een vrij nieuw product dat op de getroffen gebieden wordt aangebracht en na een bepaalde tijd wordt afgewassen.

Vlekken op je handen verwijderen zoals zelfbruiner??

Zelfbruinervlekken verwijderen Tips voor lichaamsverzorging in de zomer

Regelmatig handen wassen maakt onze handen ruwer en droger dan andere delen van het lichaam. Hierdoor nemen de handpalmen en vingers de bruine kleur veel sneller op. De beste manier om dit te voorkomen is om speciale bruiningshandschoenen te gebruiken voor het aanbrengen. In een mum van tijd zijn latex wegwerphandschoenen voldoende. Maar heb je die ook niet in huis? Het goede nieuws is dat het aanbrengen van zelfbruiner zonder handschoen ook werkt. In dit geval, om oranje vlekken te voorkomen, moet u uw handen tijdens het proces meerdere keren grondig wassen. Hierdoor heeft de zelfbruiner geen tijd om in de huid te trekken. Vergeet niet om het gebied tussen je vingers en onder de nagels grondig te wassen, omdat hier de meeste zelfbruinerresten zich ophopen. Om je nagels nog meer te beschermen en je mooie manicure niet te verpesten, kun je ze insmeren met een dun laagje lippenbalsem.

De ellebogen en knieën zijn bevlekt?

Zelfbruiner Vlekken verwijderen Hand Huismiddeltjes Lichaamsverzorging Zomertips

Het eelt op de knieën en ellebogen is meestal veel dikker en schilferiger. Zoals eerder vermeld, hoe ruwer de huid, hoe donkerder deze wordt. Dus als je lelijke vlekken wilt voorkomen, is speciale zorg aan deze delen van het lichaam vereist! Voordat je de zelfbruiner aanbrengt, smeer je de zones in met een royale laag bodylotion en laat je deze goed intrekken. Voor een delicaat resultaat kun je de zelfbruiner ook mengen met wat vochtinbrengende crème en pas daarna aanbrengen.

Wanneer begint de teint te vervagen en hoe vaak moet je zelfbruiner aanbrengen??

Zelfbruiner aanbrengen Benen Body Scrub Zomer Huidverzorgingstips

Alleen omdat je het bruiningsproces zonder vlekken of strepen hebt doorstaan, wil nog niet zeggen dat je werk erop zit. Zelfbruiners – evenals tatoeages en piercings – hebben een nazorgroutine nodig. Om langer van je kleurtje te kunnen genieten en het niet ongelijkmatig vervaagt, is het belangrijk om de huid van voldoende vocht te voorzien. Gebruik ‘s ochtends en’ s avonds hydraterende en bij voorkeur olievrije bodylotions. De oliën die het bevat vernietigen de DHA en de teint vervaagt sneller dan normaal.Het duurt ook ongeveer 3-4 uur voordat het product volledig is opgenomen. Trainen, zwemmen of strakke kleding zijn dus uit den boze. Omdat alleen de bovenste huidlaag getint is, begint de kunstmatige kleur na ongeveer 7 dagen te vervagen. Om het proces echter een paar dagen te vertragen, kunt u elke dag een paar druppels zelfbruiner met de bodylotion mengen.

Zelfbruiner aanbrengen zonder handschoen Huidverzorging Tips voor het verhelderen van de zomerteint