Sieraden

Diamanten kopen: waar u op moet letten bij het kopen van edelstenen!

Diamanten zijn de absolute klassieker onder de edelstenen en genieten een grote populariteit in zowel rustige als roerige tijden. Een sieraad van hoge kwaliteit is voor altijd en heeft niet alleen emotionele waarde, maar is ook een goede investering die over meerdere generaties kan worden doorgegeven. En gezien de verandering in de mode-industrie en de trend naar minder weelderige maar tijdloos elegante modellen, zal de prijs van diamanten in de toekomst blijven stijgen. Maar ondanks of juist door het grote assortiment kan het lastig zijn om een ​​sieraad te vinden dat je 100% mooi vindt. In dit geval kunt u goud en diamanten kopen en de sieraden naar uw eigen idee laten ontwerpen door de goudsmid. Er zijn een paar basisregels die in acht moeten worden genomen bij het kopen van diamanten.

Diamanten kopen: een betrouwbare dealer vinden?

Tips voor het kopen van diamanten om correct te kiezen

als jij Diamanten kopen dan moet je eerst een betrouwbare dealer zoeken. Gerenommeerde dealers zijn gecertificeerd, bereikbaar via e-mail of telefoon en bieden zelfs na de aankoop livechatondersteuning. Alle diamanten worden geleverd met een certificaat. De IGI-, HRD- en GIA-certificeringen worden bijvoorbeeld als betrouwbaar beschouwd. IGI staat voor International Gemmological Institute. Het wordt wereldwijd erkend en heeft tal van laboratoria. HRD is een afkorting van Hoge Raad voor Diamant, een ander instituut in België dat gespecialiseerd is in de waardering van edelstenen. GIA is afgeleid van het Gemological Institute of America, een gemmologische expertorganisatie in de Verenigde Staten.

Koop diamanten online

Online diamanten kopen waar u op moet letten?

Vroeger waren de hoogwaardige edelstenen alleen verkrijgbaar in juwelierszaken, tegenwoordig hebben de meeste dealers er ook een online winkel, waar het hele assortiment te vinden is. In de regel is de diamantverkoop goed gedaan, maar klanten moeten nog een paar dingen overwegen bij het bestellen. Deze vragen moet u zeker met de dealer verduidelijken:

Ontwerp zelf sieraden met edelstenen en laat deze maken door een juwelier

1. Beschikbaarheid van de aangeboden diamanten, minimale bestelhoeveelheid en levertijden. De gerenommeerde aanbieders scoren doorgaans met korte levertijden omdat ze de diamanten op voorraad hebben.

2. Kwaliteitscontrole en certificaten die de waarde van de diamant bewijzen.

3. Transportkosten, inklaring, verzekering, terugnamegarantie. Sommige dealers bieden ook bezorging door een beveiligingskoerier aan.

4. Speciale betalingsopties zoals escrow-service voor vooruitbetaling en verschillende online betalingsmethoden.

Hier moet je op letten bij het kopen van een diamant!

Diamanten kopen voor verlovingsring Tips voor kopers

Of de diamanten nu worden gekocht voor sieraden of als investering: Er zijn een paar criteria die bepalend zijn voor de waarde van de edelstenen. In de eerste plaats zijn er de vier C-‘s, namelijk Clarity, Carat, Cut en Color. Elke edelsteen wordt beoordeeld volgens de vier C-s.

  • Onder Karaatgewicht van een diamant wordt begrepen door het werkelijke gewicht, niet door de grootte. Het kan voorkomen dat twee diamanten met hetzelfde karaatgewicht een verschillende grootte hebben. Het criterium is niet bepalend voor de uiteindelijke prijs en een hoger karaatgewicht is geen garantie voor een hoge kwaliteit. Een karaat weegt 0,20 gram.

Koop diamanten online zoals retailers herkennen

  • De snede: Alle ruwe diamanten worden met de hand geslepen. Of de edelsteen zijn volledige effect kan ontwikkelen, hangt vooral af van de slijpvorm. Het hangt af van een precieze symmetrie tussen de talrijke diamanten facetten en van een meesterlijke glans. Afhankelijk van hoe de facetten zijn gerangschikt, wordt een onderscheid gemaakt tussen verschillende sneden.
  • de zuiverheid wordt bepaald volgens een strikte zuiverheidsnorm. Hoe zuiverder een diamant, hoe beter de lichtreflectie en dus hoe meer de edelsteen schittert.

Bij het kopen van diamanten moet je hier op letten

  • De kleur is bepalend voor de zeldzaamheid van de diamant. De meeste edelstenen zijn licht gekleurd, diamanten met geen of heel weinig kleur zijn zeer zeldzaam en daarom waardevoller. De experts oriënteren zich volgens een kleurenschaal, waarbij de diamanten in drie groepen worden verdeeld. De eerste groep bestaat uit edelstenen, die bijna volledig kleurloos zijn, de tweede bestaat uit diamanten met een lichtgele tint en de derde bestaat uit edelstenen met een zichtbare gele ondertoon.