Sieraden

Een praktische gids voor ringmaten – welke zijn de meest voorkomende?

Het recht Ring grootte kiezen is een delicate zaak. Omdat een ringgeschenk vaak een verrassing en als de ring niet perfect past, kan het een anders magisch moment een beetje bederven. Wat kan je doen?, past de ring niet goed, dan vertellen we je in dit artikel over de ringmaten.

Hoe experts de ringmaat bepalen

Bepaal de ringmaat en meet de omtrek van de vinger

Er zijn verschillende methoden om de ringmaat correct te meten. U kunt bijvoorbeeld: zie een professional, die uw maat bepaalt met speciale meetringen. Probeer verschillende maten, laat de ring een tijdje om je vinger zitten en geef jezelf de tijd om je opties af te wegen. U zult veel zekerder zijn in uw keuze. Zo kun je ook zien hoe goed de ring is glijdt over je knokkels. Zeker als je grotere enkels hebt, is het belangrijk dat je een ring kiest die makkelijk vast te klikken is zonder te los te zitten. We raden je aan om indien mogelijk je ringmaat te kiezen vaker gemeten worden, omdat de ringmaat een beetje kan variëren, afhankelijk van het tijdstip van de dag en de temperatuur.

Hoe bepaal je stiekem de juiste ringmaat

Welke ringmaten zijn er en wat betekenen ze

De eenvoudigste manier is om de ringmaat direct door een specialist te laten bepalen. Als je echter een ring hebt als een geschenk kopen of misschien zelfs na een Verlovingsring er zijn andere opties.

Neem in het ideale geval een ring mee waarvan u weet dat deze zal zijn zit goed. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de ring op dezelfde vinger gedragen zoals degene die je wilt weggeven. In het geval van een verlovingsring is dit meestal de Ringvinger van de linkerhand. Als er maar een korte tijd is dat je een ring kunt “stelen”, is dat het gemakkelijkst te doen Binnendiameter met een liniaal eten. Als je de ring langer kunt ontvoeren, kun je hem het beste naar een juwelier brengen die de maat kan matchen met een Ringdoorn kan precies bepalen.

Ringmaat voor verlovingsring meten

Als je echter helemaal alleen bent zonder ringen, probeer dan een slim excuus te bedenken om de omtrek van je vinger te omcirkelen met een deel lijn, papier of zelfs flossen meten. Houd ook rekening met de maat van de knokkels zodat de ring perfect aansluit op het uiteinde. Als je dat wil meer gedetailleerd informatie om de maat van ringen te bepalen, heeft de KLENOTA sieradenstudio een gedetailleerde artikelen op hun website voor jou.

De meest voorkomende ringmaten bij mannen en vrouwen

welke ringmaten komen het meest voor bij mannen en vrouwen

Ringmaten worden over het algemeen bepaald volgens: Binnendiameter of de binnenomtrek van de ring: gespecificeerd. Dit laatste is de omtrek van de vinger (ook: EU-maat genaamd). Bij Trouwringen (gedragen aan de linker ringvinger) zijn de meest voorkomende maten 52 en 53 bij vrouwen en 59 tot 61 bij mannen.

In Groot Brittanië ringmaten worden aangegeven met de letters E t/m U. De meest voorkomende maat voor vrouwen is hier M., terwijl mannen het vaakst t dragen. In de Verenigde Staten wordt een numerieke schaal gebruikt op basis van vingerdikte: Dames draag meestal de maat 6e en Heren een maat uit 9. Slijtage op basis van dezelfde schaal Vrouwen in Azië meestal een ring van de maat 4-5 en de meest voorkomende maten bij mannen zijn 7-8.

En mocht je niet de juiste maat hebben gekozen?

Ontdek de ringmaat bij een juwelier

Maak je geen zorgen als je niet de juiste maat kiest. Breng de ring gewoon naar een juwelier die de grootte van de ring als nodig aanpassen kan. De meeste juweliers zullen dit echter wel kunnen het is het beste om van tevoren opnieuw te vragen – Vooral wanneer de ring op maat gemaakt is, is het de moeite waard om op veilig te spelen. Zo blijf je bij elke ringaankoop rustig en ontspannen.

Aangepaste productie van de ring bij de juwelier

We hopen dat ons artikel nuttig was. Nu zou je in staat moeten zijn om, bepaal de juiste maat van een ring. Dus niets staat je in de weg om de juiste ring te vinden! Lees ook ons ​​artikel over de nieuwste verlovingsringtrends.