Sieraden

Piercingtrends 2019: de vijf populairste nieuwe piercings

Piercing Trends 2019 septum neusring blijft zitten

Piercings zijn de afgelopen jaren nogal onpopulair geworden. Door de nieuwe mode, de vele bijzondere ontwerpers en beroemdheden is er nu weer een echte hype. Niet alleen tatoeages zijn in zwang, maar ook piercings. In dit artikel gaan we in op welke piercingtrends dit jaar met name de overhand hebben gehad.

In de jaren negentig waren navelpiercings en piercings op de lip of op de wenkbrauw de indicatoren van koelte. Bijna elke invloedrijke popzanger droeg minstens één piercing. De fangemeenschap droeg de stijl over naar zichzelf. Plots waren piercings het ultieme.

Aan de hype over lichaamssieraden kwam snel een einde. Dat is op zich niet dramatisch, want de piercings konden snel en gemakkelijk worden verwijderd. Maar met tatoeages was dat anders – veel mensen moesten toen een doofpot kiezen om bij de tijd te blijven.

Welke piercingtrends deden het in 2019?

Zilveren behaaglijke piercingsieraden voor dames

Welke piercings waren dit jaar het populairst? 2019 bracht enkele trends in het licht. Wel zijn er enkele trends overgenomen uit 2018 en mag worden aangenomen dat deze piercings in 2020 nog steeds “cool” zullen zijn.

Nauwsluitende piercing

Bij een behaaglijke piercing (anti-helix) wordt de piercing in het binnenste kraakbeen van het oor gedragen. Deze piercing was vorig jaar al helemaal in de mode. Waarom is piercing zo populair? Omdat – althans op dit moment – bijna niemand het heeft en een echte blikvanger is.

Neuspiercing septum dun zilver vrouw

Septumlicht

Veel sterren dragen een subtiel septum. Sterren als Zoe Kravitz hebben zelfs het septum als hun eigen handelsmerk kunnen vestigen. Geen enkele andere piercing was zo populair, vooral in 2018. De piercing is op zich heel eenvoudig. Het is een centrale neusring, maar hij mag niet te groot zijn. Hoe delicater, hoe beter.

Hoge kwab piercing

Normale gaatjes in de oren worden versterkt door een tweede gaatje. De nieuwe oren worden niet naast elkaar, maar boven elkaar geplaatst. De trendy hoge lobben zijn een compleet nieuwe look die de laatste jaren niet meer gezien is. Mooie kans om trendsetter te worden in de stad!

navelpiercing titanium zilver met steentjes sport woman

Navelpiercing

Een navelpiercing is ook in 2019 weer erg populair. Maar deze keer zijn het subtielere piercings. Op de Navelpiercing kant er zijn alle vormen die nu trendy zijn. Heel interessant trouwens: een navelpiercing is erg populair, vooral tijdens de zwangerschap.

Smiley-piercing

De zogenaamde smiley piercing wordt gedaan op de lipband. De piercing wordt in het midden van de slijmvliezen bevestigd, wat ook zeer robuust is gebleken. Maar deze piercing is zeer controversieel. Tandartsen zijn er tegen omdat het metaal op den duur tanden kan beschadigen. Dit is misschien geen leuke aangelegenheid, vooral niet op de voortanden. Voor de oudere generatie is het ook nogal vreemd om zo’n piercing te dragen.

Waar moet u rekening mee houden voordat u een piercing krijgt??

Septum piercing bull ring neusring kan er elegant uitzien

Zodra je een piercing hebt gekozen, hoef je niets te overhaasten. Er zijn andere dingen om te overwegen.

Een piercing mag in geen geval zelf worden gedaan. Dit is ook een trend, maar niet een die met gezond verstand moet worden gevolgd. Er kunnen ernstige gezondheidsrisico’s ontstaan.

Het mag niet zomaar naar een piercingstudio gaan. Vraag maar eens rond op Facebook, bij vrienden of kennissen. Misschien hebben deze mensen een betere aanbeveling? Het moet in principe een hygiënische en schone studio zijn, anders moet je snel weer de winkel uit.

Kosten mogen niet worden bespaard. Een piercing is op zichzelf permanent. De gaatjes verdwijnen niet. De piercing moet daarom in ieder geval netjes worden gedaan. Daarnaast moet het een studio zijn die gebruik maakt van hoogwaardige sieraden zodat de huid ook mee kan kijken niet ontstoken.

Elke trend moet worden gevolgd?

De piercing moet niet worden gekozen op basis van een trend. Het moet eerder een piercing zijn, waarmee je jezelf ook kunt identificeren. Een tijdloze piercing is in ieder geval het belangrijkste.

Navelpiercing Navelpiercing sieraden gemaakt van titanium of echt zilver