Sieraden

Zelf gietharssieraden maken – creatieve ideeën en tips

Giethars sieraden-maak-zelf-ringen-turquoise-bladgoud-proces

Er zijn talloze materialen waarmee je zelf mooie accessoires en sieraden kunt maken. Er zijn er niet veel die zo veelzijdig kunnen worden verwerkt en naar eigen ideeën als giethars kunnen worden gevormd. Kleine accenten, of het nu bloemen, parels, stof of stickers zijn, kunnen in het product worden verwerkt. Onder het kristalheldere oppervlak zijn ze niet alleen voor altijd bewaard gebleven, maar zijn ze al als een fantastisch detail in het knuffelige stuk doorgevoerd. In het artikel vind je een samenvatting van wat je moet doen Sieraden van gegoten hars zelf produceren en waar moet rekening mee worden gehouden?.

Sieraden van gegoten hars – wat voor soort hars?

Sieraden van giethars - doe-het-zelf-instructies-hout-blauw-turquoise-kunst

Voordat je sieraden of accessoires gaat maken van giethars, moet je weten dat er verschillende soorten hars zijn. Je kunt epoxyhars en polyesterhars in bijna elke handwerkwinkel of bouwmarkt krijgen. Het belangrijkste verschil tussen hen is de tijd die nodig is om te genezen. Beide worden verwerkt door de eigenlijke hars en de juiste verharder te mengen. De mengverhouding is bijzonder belangrijk en u dient de instructies strikt op te volgen. Een keukenweegschaal of maatbeker kan een goede mogelijke oplossing zijn. Meestal krijg je de hars in een enorme container en de verharder in een klein flesje. In dit geval wordt een spuit gebruikt, waarmee een ml-precieze dosering mogelijk is. Optioneel kunt u een hars krijgen met een mengverhouding van 1: 1. Je hebt dezelfde hoeveelheid verharder en hars nodig.

Zelf gietharssieraden maken – benodigde materialen en stapsgewijze instructies

Giethars sieraden-maak-zelf-instructies-noodzakelijke-materialen-tinker

Een ander verschil tussen epoxy en polyesterhars is het uiterlijk. Epoxyhars is glashelder en daarom beter geschikt voor het maken van sieraden. Polyesterhars hardt zeer snel uit, is zeer robuust en wordt vaak gebruikt voor de productie van vormdelen – matrijzenbouw, botenbouw, profielplaten, etc. Naast de giethars is ook een gietmal nodig. Siliconen, zoals deze om te bakken, zijn het meest geschikt voor dit doel.

Tinker rubberen armbanden – instructies voor het knopen

Armbanden voor dames – modieuze armsieraden en stylingtips

Sieradentrends voor de zomer: dit zijn accessoires met een wow-factor!

Zelf giethars sieraden maken – meng hars en verharder

Giethars sieraden - doe-het-zelf-instructies-mix-kunsthars

Het maken van zelfgemaakte sieraden van giethars gaat geleidelijk en langzaam. Voordat u hars en verharder gaat mengen, moet u bepalen met hoeveel vloeistof de gietvorm wordt gevuld. Meng eerst de helft of minder en giet het in de vorm. Laat minimaal 24 uur rusten.

Zelf giethars sieraden maken – giethars verwerken

Giethars sieraden-maak-je-eigen-mal-ronde

Dan kun je echt alles erin gieten. Stickers, stof, kralen, bloemen en zelfs voedsel kunnen worden gegoten. Het loont de moeite om het object vooraf op gieten te testen, omdat sommige vezels de giethars opzuigen en eruitzien als watervlekken. Het is het beste om de geselecteerde objecten te verzegelen met servetlijm en ze vervolgens in het sieraad te werken. Sommige dingen verliezen hun 3D-effect en zijn alleen te herkennen aan hun vorm. We raden je aan om altijd een test te doen voordat je aan het daadwerkelijke proces begint.

Zelf giethars sieraden maken met echte insecten

Giethars sieraden-maak-je-eigen-instructies-vormen-kristalhelder

Of je nu echte geprepareerde insecten, bloemen, glitter, parels of gewoon stickers hebt gekozen als motief voor je gietharssieraden, de procedure is altijd hetzelfde. We werken shift na shift. Eerst wordt een kleine hoeveelheid giethars in de mal gegoten, laat het uitharden, dan wordt het object geplaatst en op zijn plaats gehouden met een dunne laag hars en laat men het uitharden. Ten slotte wordt de hele vorm vol gemaakt en ongeveer 48 uur met rust gelaten.

Sieraden van gegoten hars met een kristalhelder 3D-effect

Giethars-sieraden-doe-het-zelf-instructies-kristalhelder-poetsmiddel

Voordat je de producten uit de mal haalt, moet je er rekening mee houden dat de hars niet alleen moet uitharden. Dat zal in de eerste 24 uur zijn. Het zal de komende 24 uur rijp zijn, wat betekent dat het stabiel blijft en dus verwerkt kan worden. Als u de gemaakte figuren uitsluit, wordt hun oppervlak mat vanwege de mal. De buitenste randen kunnen ook verwarrend lijken. U kunt dit doen met behulp van zeer fijnkorrelig schuurpapier. Om het glanzende, kristalheldere effect te bereiken, moet u het sieraad alleen schilderen.

Originele giethars sieraden met voorbereide insecten

Giethars-sieraden-doe-het-zelf-instructies-insecten-ronde-hangers% cc% 88-vinger-ketting

Voor een perfecte afwerking raden wij aan om het product opnieuw te coaten met epoxyhars. Het schijnt prachtig en reflecteert het licht als echt glas. Daarvoor moet u het oppervlak voorzichtig opruwen, zodat de laatste laag eraan kan hechten. Anders trekt het zich op plaatsen terug en geeft het lelijke plekken.

Sieraden van gegoten hars – kettinghanger met echt insect

Giethars-sieraden-doe-het-zelf-instructies-booroogjes

Zodra het sieraad tot de laatste laag is uitgehard, kan het worden verwerkt. Je kunt er een hanger aan maken en gebruiken als ketting of sleutelhanger. Je kunt ook in een mooie achtergrond werken. Glitter is hiervoor zeer geschikt, maar ook pure acrylverf, als de andere elementen zo tot hun recht zouden komen.

Maak zelf moderne, fantastische sieraden van giethars met steampunk-karakter

Giethars-sieraden-doe-het-zelf-werk-in-epoxy-hars-kristalhelder

Alle kleine voorwerpen, ook de overgebleven voorwerpen, zijn geschikt om in de gietharssieraden te gieten. De onderdelen van kapotte accessoires kunnen worden gerecycled en als zodanig opnieuw worden gebruikt. Deze techniek wordt ook gebruikt om steampunk-sieraden en andere echt unieke items te maken.

Elk sieraad is echt uniek – sieraden van gegoten hars 

Giethars-sieraden-doe-het-zelf-instructies-armband-delicaat-goud

Bereik fantastische kleureffecten wanneer u verschillende materialen in hetzelfde sieraad verwerkt. Je kunt er gemakkelijk droogbloemen, stenen, schelpen of foto’s in gieten. Houd er rekening mee dat het papier vooraf moet worden ingesmeerd met servetlijm. Anders zal de giethars vlekken op het papier maken.

Sieraden van gegoten hars met glinsterende effecten

Giethars-sieraden-doe-het-zelf-instructies-bladgoud-epoxyhars

Als je op zoek bent naar metallic effecten en zilver & Als je naar goud streeft, zal dit feilloos worden bereikt. Je hebt glitter of bladgoud of chocoladefolie nodig. Je kunt er 3-4 uur nadat je de eerste laag giethars in de mal hebt gedaan nog glitter en glitter overheen strooien. Ze zijn van zichzelf erg licht en zinken maar een klein beetje in de hars. zware onderdelen bezwijken door hun gewicht onderaan de mal, die uiteindelijk bovenaan het product zit en daardoor wordt het gewenste 3D effect niet bereikt.

Maak zelf gegoten harssieraden en gebruik gouden glans – instructies

Giethars-sieraden-doe-het-zelf-instructies-bladgoud-effecten

Als je geen bladgoud hebt, kun je gewoon de chocoladefolie pakken en in kleine stukjes snijden. Verspreid ze over de vormen nadat de eerste laag hars is uitgehard. Probeer met een tandenstoker alle deeltjes onder het oppervlak te brengen en relatief gelijkmatig te verdelen. Laat minstens 24 uitharden.

Veelzijdige sieraden van gegoten hars gemaakt door jezelf

Giethars-sieraden-doe-het-zelf-instructies-gouden-blad-effect-ringen

U kunt de gietharsproducten polijsten in plaats van ze opnieuw met hars te bedekken. Hiervoor zijn geschikte polijstpasta’s en zeer fijnkorrelig schuurpapier geschikt. Dit wordt gebruikt om de sieraden nat te polijsten. Als je klaar bent, kun je aan de achterkant ringen, studs of clips voor oorbellen bevestigen.

Maak zelf gegoten harssieraden als een echte professional – professionele gietvormen

Giethars-sieraden-maak-zelf-gietmallen-ringen-blauw

Om uw producten er echt professioneel en perfect uit te laten zien, zijn er speciale gietvormen voor ringen of kettinghangers. Sommigen van hen reproduceren edelsteensnedes en, vooral voor sieradenliefhebbers, kan de giethars worden ontworpen als een echte edelsteen. Daarnaast zijn er ook verschillende kleuren mogelijk, wat de scope enorm vergroot.

Zelf giethars sieraden maken voor avontuurlijke persoonlijkheden

Giethars-sieraden-doe-het-zelf-vorm-hars-proces