slaapkamer

Actuele slaapkamertrends van Pinterest voor een modern interieur

Slaapkamertrends moderne inrichtingsideeën pinterest hout

De slaapkamer is zonder twijfel een van de meest populaire kamers in huis en appartement. Dit is tenslotte de plek waar je echt moet komen om uit te rusten en te ontspannen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er zoveel aandacht wordt besteed aan de inrichting en het design. Het is niet ongebruikelijk dat degenen die het moeilijk vinden om zelf iets te bedenken of hun meubels willen samenstellen volgens de huidige trends, terugvallen op voorbeelden van internet. Als dit ook voor jou het geval is, mag je blij zijn, want de volgende voorbeelden van moderne en actuele slaapkamertrends zullen je zeker goed van pas komen. Ze komen allemaal van Pinterest en maken duidelijk wat er op dit moment trending is en waar jij je op kunt focussen.

Nieuwe slaapkamertrends qua kleurkeuze

Slaapkamertrends hoogpolig tapijt wit hellend hout idee

Terwijl sommige mensen de voorkeur geven aan extravagante kleuren, geven anderen de voorkeur aan iets eenvoudiger en stiller. Behoort u tot de tweede groep, dan hebben we goed nieuws voor u. Want juist deze kleuren behoren tot de huidige slaapkamertrends op Pinterest. Subtiele kleurtinten en accenten zijn gewild en creëren samen met neutrale tinten zoals wit, beige of grijs een harmonieuze feelgood-sfeer.

Elegante inrichting van slaapkamertrends goudbeige zalmkleur

Gebruik delicate pasteltinten voor het ontwerp en de inrichting. Welke kleur je kiest maakt in dit geval niet uit. Zowel warme tinten zoals perzik, pastelgeel of roze als koelere kleuren zoals lichtblauw, lavendel, lila of mintgroen zijn geschikt. Je kunt de kleuren op verschillende manieren gebruiken: Gebruik de muurkleuren als trends voor de slaapkamer of gebruik woonaccessoires in de vorm van textiel zoals vloerkleden, bedkleden, bedlinnen, sierkussens of gordijnen om de gewenste kleurencombinaties te creëren.

Slaapkamertrends perzik accent muurkleur grijze meubels

Trouwens, “combinaties” is een ander sleutelwoord. Combinaties van twee tot drie pasteltinten zijn ook wat kleurrijker en toch subtiel. Een kleurrijke kan bijzonder goed gecombineerd worden met een of meerdere neutrale tinten. Deze slaapkamertrends maken de ruimte duidelijk levendiger, maar zonder de rustige sfeer te verstoren.

Slaapkamer trends donkere muur accent dak balken laminaat bed

In een zeer lichte slaapkamer, waar de meeste meubels meer in het wit zijn en veel of grote ramen veel licht binnenlaten, kan een donkere accentkleur worden gebruikt. Ook dat is zonder twijfel een van de slaapkamertrends. Je bepaalt zelf of het grijs, bruin, donkerrood of een andere kleur is.Je kunt ook wat bijpassende decoraties toevoegen aan de accentkleur.

Beddekens als gezellige decoratie

trends slaapkamer bedkleden kelim tapijt strepen franjes

Bedtapijten zijn een populair middel geworden om de slaapkamer te decoreren en in te richten. Maar naast hun decoratieve effect maken ze het opstaan ​​ook een stuk aangenamer. Wat is er fijner dan op een zachte ondergrond te stappen? U kunt het vloerkleed of tapijt neutraal of als aanvulling op de gekozen accentkleur kiezen. Of het nu in de trendy Scandinavische stijl is of voor de moderne slaapkamer, dit woonaccessoire verfraait gewoon elke slaapkamer!

trends slaapkamer bed vloerkleden idee neutrale kleuren plant

En de varianten qua vormgeving zijn divers: simpel en monochroom, met patronen, franjes of pluizige hoogpolige pool, alles is mogelijk. Overigens blijkt vooral de kelim als tapijtvariant erg populair. Denk er dus gerust over na als je je slaapkamer wilt inrichten met de laatste slaapkamertrends.

Slaapkamertrends voor bedden

slaapkamerinrichting trend bed minimalistisch parket oosters tapijt

Als het gaat om slaapkamerbedden, is er over het algemeen geen regel als het gaat om slaapkamertrends. Toch valt op dat er niet zelden gekozen wordt voor eenvoudige bedframes. Bedframes en voeten, die beantwoorden aan het motto “less is more” en middelhoog tot laag zijn, zijn een goede keuze en zorgen voor een moderne flair. Op deze manier neemt het bed in de slaapkamer als middelpunt van de kamer een achterbank en biedt andere accenten en woonaccessoires de mogelijkheid om te schitteren temidden van de inrichting. Het eenvoudige ontwerp belooft nog steeds stijlvolle bedden voor een moderne kamer.

trends slaapkamer zwart muur wit decoraties woonaccessoires

Als je echter van boxspringbedden of hoge bedden in het algemeen houdt, betekent bovenstaande trend niet meteen dat je ze moet missen. We herinneren je eraan dat de bedden in de slaapkamertrends van Pinterest op verschillende manieren worden gekozen. Zo kan het knusse bed de grootste blikvanger blijven en alleen worden aangevuld met alle andere accenten en decoraties. Laat je dan inspireren door boxspringtrends en natuurlijk advies voordat je een bed koopt.

Natuurlijk hout

trends slaapkamer schuurdeur modern hout accenten lamp bruin

Een ander kenmerk van de slaapkamertrends is het gebruik van hout in zijn natuurlijke kleur. Zoals u weet, heeft elke houtsoort zijn eigen kleurtint die u in uw voordeel kunt gebruiken bij het inrichten van de kamer. Van een beklede wand tot vloerdelen en meubelen tot andere accenten zoals de trendy staldeur voor de kledingkast of gewoon als wanddecoratie, hier is veel mogelijk om het hout in de schijnwerpers te zetten.

trends slaapkamer houten wandbekleding prachtige design decorkussens

Afhankelijk van hoe sterk je het hout wilt benadrukken, kun je ook de kleuren voor textiel en wanden kiezen. Enerzijds kan het een contrast vormen en anderzijds kan het worden aangepast aan de rest van de kleurkeuze, zoals in het voorbeeld hierboven, waar verschillende houtkleuren werden gebruikt voor de wandbekleding en vervolgens gecombineerd met geschikte decoraties.

Het zijn de kleine dingen die tellen!

slaapkamerinrichting trend decoratietips vazen ​​foto's laminaat helder

De slaapkamer ziet er pas echt gezellig en afgewerkt uit als de juiste decoraties en woonaccessoires zijn gevonden en gebruikt. Dit betekent de kleine dingen zoals muurschilderingen, vazen, bedlampjes, dekens, kussens en dergelijke. Geen wonder dat deze niet ontbreken in de slaapkamertrends van Pinterest. Dankzij het grote aanbod in de detailhandel is het tegenwoordig niet moeilijk om de juiste te vinden voor uw eigen smaak en in de juiste kleur voor de betreffende kamerinrichting. En mocht je uiteindelijk niet de juiste vinden, dan zijn er gelukkig nog tal van doe-het-zelf-ideeën voor decoraties die er niet alleen zijn om geld te besparen, maar waarmee je ook precies kunt creëren wat je je voorstelt..

slaapkamerinrichting trend deco-effen-groen grijs muurkleur grijs textiel

Welke decoraties en accessoires je ook kiest. Vergeet niet dat in moderne en minimalistische meubels, ongeacht de genoemde slaapkamertrends, eenvoud gevraagd is! Vermijd teveel kitsch. In plaats daarvan zorg je met wat hier en daar voor de juiste harmonie en balans en laat je al je ontwerpideeën tot hun recht komen. Als je het per ongeluk overdrijft, ontstaat er al snel een visuele chaos die allesbehalve typisch is voor moderne meubels. Versier dus spaarzaam en discreet!