slaapkamer

Magisch paars slaapkamerontwerp voor een modern interieur

dramatische-look-luxe-slaapkamer-paars

Voor iets anders, maar zeker in lijn met de kleurentrends van 2012, presenteren we een selectie van de meest opwindende slaapkamers. De gemeenschappelijke verbinding is de kleur paars. Paars is een woord dat eigenlijk een reeks kleuren definieert, van blauwachtig rood tot roodachtig blauw. De variaties zijn dan ook talrijk. Welke variant er ook wordt gekozen, het effect is van één paarse slaapkamer Ontwerp waarschijnlijk verbluffend. De meest dramatische look komt van het gebruik van een verzadigde paarse kleur in plaats van een lichtere tint.

Paarse slaapkamer – de perfecte meisjeskamer

paarse-slaapkamer-perfecte-meisjeskamer

Een paarse slaapkamer creëert een zeer sfeervolle sfeer van “super chic” tot verleidelijk en humeurig. De lijst met kleurenmodetrends voor 2012 bevat bessentinten zoals bij de voorspelde favorieten. Paars is natuurlijk de kleur van veel bessen en fruit. Een sappig paars slaapkamerontwerp kan net zo lekker zijn. Het is een rijke, charmante kleur. In combinatie met bijpassende donkerdere paarse tinten geeft het de kamer een weelderig karakter. Sinds de oudheid wordt paars geassocieerd met de edelen als de enige mensen die rijk genoeg zijn om deze rijke tint te dragen. Hiermee bedoelen we Romeinse keizers en senatoren. Dit klinkt misschien vreemd, maar paarse stoffen zijn bevlekt met een vloeistof die is verkregen uit een zeldzame zeeschelp. Daarom werd paars een symbolisch insigne voor Romeinse hoge functionarissen en leiders.

verbluffende combinatie – turkooisblauw en paars slaapkamerontwerp

adembenemende-combinatie-turkoois-blauw-paars

turquoise-paarse-kleur-verleidelijke-slaapkamers

Voor een stijlvolle look, accentueer je paarse slaapkamerontwerp met wit op raam- of deurkozijnen, planken en andere accessoires. Voor een zachtere uitstraling ziet paars er prachtig uit tegen gestript hout in lichte of warme middentonen. De koninklijke uitstraling van een paarse slaapkamer stelt u in staat om rijke en extravagante accessoires en stoffen in uw decoratie te introduceren. Zwaar gedrapeerde stoffen zoals fluweel en zijde zien er geweldig uit. Armaturen met ornamenten zoals kroonluchters zijn een ideale match. Paars past ook goed bij metaal. Goud en zilver kunnen subtiel subtiel worden geïntroduceerd in een paarse slaapkamer. Met behulp van gouddraad in stof of een of twee sierlijke foto- of spiegellijsten. Probeer accessoires zoals goudkleurige lichtschakelaars te vermijden, want die zijn niet zo smaakvol! Gebruik in een moderne of minimalistische slaapkamer stalen motieven voor een opvallend contrast met rijke paarse tinten. Kalm en helder, of rijk en gepassioneerd, paarse slaapkamerontwerpen zijn top voor 2012.

door Jaz

romantische-muurdecoratie-licht-paarse-kleuren-slaapkamer

 stijlvolle stapelbedden – zilveren en paarse slaapkamers

stijlvolle-stapelbedden-zilver-paarse-slaapkamers

wit en paars in de slaapkamer – ontwerpidee

wit paars slaapkamer ontwerpidee

diep paarse slaapkamer

diep paars slaapkamerontwerp

paarse vintage decoratieve elementen

  paarse slaapkamer vintage decorelementen

paars en wit slaapkamerontwerp

hemelbed paars wit slaapkamerontwerp

paarse slaapkamer en vintage kaptafel

paarse slaapkamer vintage kaptafel  moderne-zwart-wit-slaapkamer-paarse-accenten

moderne-witte-slaapkamer-meubels-paarse-accenten

Shabby chic en diep paars in de slaapkamer

shabby-chic-diep-paarse-slaapkamer

rustiek ontwerp in de slaapkamer – hout en paarse decoratie

rustieke-design-slaapkamer-hout-paars-decoratie

100 woonideeën voor slaapkamerontwerpen in verschillende inrichtingsstijlen