slaapkamer

Matras schoonmaken: huismiddeltjes en schoonmaaktips

Maak de matras schoon - verwijder vlekken - geur

Het is een bekend feit dat matrassen de thuisbasis zijn van miljoenen microscopisch kleine spinachtige wezens – mijten, kleine insecten die zich voeden met dode huiddeeltjes. Het is moeilijk om de matras te wassen, eerlijk gezegd is het onmogelijk. Sommige huisvrouwen proberen hun slaapmatras wekelijks schoon te maken met een borstel en geschikt schoonmaakmiddel. Deze activiteit blijkt echter zeer inspannend en tijdrovend te zijn. Het opgehoopte vuil in de matras en de levende bacteriën kunnen een heel groot probleem zijn voor onze gezondheid. Ze veroorzaken irritatie, huidproblemen, allergieën, ademhalingsmoeilijkheden. En als je bedenkt hoeveel tijd we in bed doorbrengen! Wat kan je doen? Hoe kun je Maak de matras schoon? Regel nummer één is: het beddengoed moet één keer per week worden verschoond. Zelfs als je het twee keer per week kunt doen, hoe beter!

Maar hoe maak je het matras schoon??

Maak de matras schoon - was het beddengoed regelmatig

Was het beddengoed in heet water om alle micro-organismen een keer te doden. Bestrooi de matras vervolgens royaal met bakpoeder (natriumbicarbonaat) dat ook in bakpoeder zit. Voeg een paar druppels etherische olie van lavendel toe om de slechte geur te verwijderen. Laat dit mengsel enkele uren op de matras liggen. Neem vervolgens de stofzuiger en maak het oppervlak van de matras schoon van de besprenkelde bakpoeder.

Maak de matras schoon met zuiveringszout of bakpoeder

matras-schoon-frisdrank-bakpoeder-strooi-op de bank

Met de stofzuiger verwijder je niet alleen de baking soda-resten, maar ook het stof zo ver mogelijk van de matras. Voor een diepere en grondigere reiniging kunt u een stoomreiniger gebruiken. Dit kan ook worden gebruikt om oude vlekken van het matrasoppervlak te verwijderen.

Ga niet op de matras liggen voordat deze helemaal droog is!

matras-schoonmaaklakens-één keer per week verschonen

Het wordt aanbevolen om deze procedure eenmaal per maand te gebruiken. Volgens experts moet je je kussens om de twee jaar vervangen. Ondanks het zorgvuldig verwisselen van de kussenslopen zijn de kussens zelf depots voor veel vuil en ziektekiemen, behoorlijk schadelijk voor onze gezondheid.

matrasreiniging-allergieën-huidproblemen voorkomen

Mensen brengen een derde van hun leven in bed door. Weet je zeker dat je je eigen schoonhoudt? Je wilt toch niet je gezondheid in gevaar brengen in een toch al vervuilde omgeving??

matras-reiniging-comfort-bed-secure