slaapkamer

Matrassen kopen: lekker liggen is een belangrijke voorwaarde voor een gezonde nachtrust

Matrassen dekbedovertrek kopen stof kiezen

Ergonomisch liggen is een belangrijke voorwaarde voor een gezonde en rustgevende slaap. Het vinden van een comfortabel matras is geen gemakkelijke opgave. Hardheidsgraad, bekleding, ergonomie: wat speelt er eigenlijk een belangrijke rol bij het ligcomfort en met welke criteria moet bij het kopen rekening worden gehouden? We geven je handige tips en leggen uit waar je op moet letten.

Matrassen kopen: Duur is niet per se beter

Matrassen kopen tips duur niet beter

Veel kopers maken dezelfde fout bij het kopen van matrassen: ze zijn van mening dat dure matrassen beter zijn. Maar je hebt het mis. Talrijke funderingstests voor goederen hebben duidelijk aangetoond dat hoge kwaliteit niet per se veel hoeft te kosten. Vooral de goedkope viscose- en koudschuimmatrassen kunnen zich perfect aanpassen aan de vorm van het lichaam en een hoog slaapcomfort bieden. Tegelijkertijd bevinden de schuimmatrassen zich in het middelste prijssegment en zijn verkrijgbaar vanaf 200 euro. Als u op zoek bent naar goedkope en tegelijkertijd hoogwaardige varianten, kunt u het beste contact opnemen met een lokale fabrikant. De matrasfabrikanten geven gratis advies, zijn flexibeler en weten een stuk beter dan de winkeliers als het om slaapcomfort gaat. Ook het gewenste model kan snel en voordelig geleverd en thuis getest worden.

Matrassen kopen: bepaal de hardheidsgraad correct

Matrassen kopen Tips om het slaapcomfort te verbeteren

De juiste matras moet ergonomisch optimaal voor u zijn. Om u goed te voelen, moet u de hardheidsgraad correct kunnen bepalen. Verschillende criteria spelen een belangrijke rol: de lichaamslengte, het gewicht, de gewenste slaaphouding en de hardheid van het bed zijn er slechts enkele. De hardheidsgraad wordt aangegeven met de letter “F” of met de letter “H” en varieert van H1 tot H5, waarbij H1 zeer zacht is, H2 zacht, H3 middelmatig sterk, H4 hard wordt genoemd en H5 zeer moeilijk. In principe zijn matrassen met een hardheidsgraad H2 geschikt voor mensen met een lichaamsgewicht van minder dan 70 kg en een lichaamslengte tot 190 cm. H3-hardheidsmatrassen zijn een goede keuze voor mensen met een lichaamsgewicht tot 80 kg en een lichaamslengte tot 190 cm. De hardheidsgraad H4 wordt aanbevolen voor mensen met een lichaamsgewicht tot 120 kg en een maximale lichaamslengte van 170 cm. Het is niet aan te raden om matrassen te gebruiken die te zacht of te hard zijn (H1 en H5). Ook voor wie in een tweepersoonsbed slaapt is er een oplossing. Elke kant van de Slaapmatrassen uit Keulen individueel kan worden geconfigureerd. Vanaf een breedte van 140 cm kan de hardheidsgraad worden bepaald volgens de persoonlijke behoeften van de slaper.

Een matras kopen: het hangt allemaal af van de juiste accessoires!

Matrassen kopen tips handig om het slaapcomfort te verbeteren

Een matras van hoge kwaliteit is te herkennen aan de hoogwaardige accessoires. Zo moet de bovenhoes wasbaar zijn tot 60 graden Celsius, een vierzijdige ritssluiting hebben en geschikt zijn voor mensen met een allergie. Gebreide hoezen zijn bijzonder praktisch, ze zijn minder volumineus dan de gewatteerde versie en passen in de wasmachine. De basishoes zou idealiter van katoen moeten zijn – de stof voert warmte af en neemt vocht beter op. Zijde is ook een populaire keuze. De zijden stoffen scoren niet alleen door hun aangename gevoel, ze hebben ook een airco-effect. In de hete zomermaanden voelen ze koel aan, in de winter verwarmend. Kasjmier hoezen zijn ook geschikt voor de wintermaanden. Ze zijn de perfecte keuze voor veeleisende slapers die houden van het verwarmende gevoel van wol, of in ieder geval een soepele stof willen.

Matrassen slaapkamer ergonomisch koudschuimmatras kopen

Matrassen kopen Hardheidsgraad bepalen Tips