slaapkamer

Moderne slaapkamers en essentiële elementen in de inrichting

moderne slaapkamerinrichting plafondontwerp indirecte verlichting

Hoewel sommigen de traditionele look kunnen waarderen, zijn de strakke lijnen in de moderne look van vandaag fascinerend. Dat moderne slaapkamer  draait alles om bruikbaarheid en elegantie. Moderne slaapkamermeubels hebben bijvoorbeeld vaak meer dan één functie en nemen altijd minder ruimte in beslag dan traditionele meubels. De sierlijk gebeeldhouwde bedden van je grootmoeder zijn allang verdwenen. De trend van vandaag is simpel, chic en trendy.

1. Moderne slaapkamer en het bed

moderne slaapkamer platform rood hout zwarte muren japans

Wat is het eerste dat je ziet als je een slaapkamer binnenloopt? Het bed natuurlijk! Het bed is ongetwijfeld het meest essentiële element van elke slaapkamer. Het zet de toon voor de rest van de kamer. Daarom is het uiterst belangrijk om een ​​bed te kopen dat mooi is ontworpen om een ​​moderne uitstraling te krijgen in de slaapkamer als geheel. De nieuwste ontwerpen zijn minimalistisch, geometrisch en strak. Vaak zelfs met geïntegreerde nachtkastjes.

2. De moderne slaapkamer met een accentmuur als eyecatcher

moderne slaapkamer accentmuur gewatteerd bed hoofdeinde goud

De accentwanden zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden in de interieurwereld. De accentmuur wordt vaak gekozen achter het bed in de slaapkamer en bevat een kleur of textuur die contrasteert met de aangrenzende muren. Dit is een geweldige manier om niet alleen de moderne look te bereiken, maar ook om je persoonlijkheid tot uitdrukking te brengen.

3. Geometrie

Moderne slaapkamerinrichting gometric wandpanelen 3d

Bijna alle moderne slaapkamerontwerpen hebben een groot gevoel voor geometrie. Of het nu de harde randen van het meubilair, de planken of het interieurontwerp zelf zijn, het moderne ontwerp legt een grote nadruk op geometrie. Ook de tapijten met geometrische patronen en accessoires zoals vazen ​​en kaarsen zijn populair.

4. Het tapijt

moderne slaapkamerinrichting roodbruin flokati-tapijt

Geloof het of niet, het slaapkamertapijt kan de hele look compleet maken of vernietigen. Terwijl minimalisme het doel van het spel is als het gaat om modern design en een kamer iets mist, kan een vloerkleed het gewenste contrast toevoegen. Een groot vloerkleed met patroon voor het bed voegt een extra vleugje kleur toe.

  zwart slaapkamermeubilairmoderne slaapkamer luxe zwarte kroonluchter verlichting bed

open slaapkamermeubels

moderne slaapkamer geometrisch zwart wit turkoois blauw zithoek

Raambank

moderne slaapkamer inrichting raam bank parket feng shui

verlaagd plafond met indirecte verlichting

slaapkamer verlaagd plafond zwart indirecte verlichting

Glanzende kledingkast

moderne slaapkamerinrichting kledingkast hoogglans wandpanelen

Slaapkamer in grijs en wit

moderne slaapkamerinrichting houten vloer grijs wit

lichtpaarse tinten

modern slaapkamerinterieur helder paars bonttapijt

Combinatie groen en paars in de slaapkamer

moderne slaapkamerinrichting groen paars houten vloer bruine muren     helder wit met kleuraccentenInrichten moderne slaapkamers laminaatvloer wit hout accenten

100 woonideeën voor slaapkamerontwerpen in verschillende inrichtingsstijlen